Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Francesco Paolo Cantelli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Dec 1875

Palermo, Sicily, Italy

21 July 1966

Rome, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Francesco Cantelli studioi matematikë të pastër në Palermo. Më vonë ai shkroi një tezë ka mbi mekaniken qiellore.

Ai themeloi Italiano Istituto degli Attuari për aplikimet e matematikës dhe probabilitet për të ekonomisë. Ai redaktuar ditar të Istituto 1930-1958 gjatë së cilës kohë ajo u bë një prej gazetave kryesore në fushën e tij.

Nga 1931 Cantelli ishte profesor në Universitetin e Romës.

Dokumentat e tij të parë ishin në probleme në astronomi dhe mekanikë qiellore dhe ai shkroi në Lagranzhit 's metodën e studimit perturbations e planeteve. Puna e tij më vonë është për të gjitha gjasave, shpërndarjet e frekuencave, shkenca actuarial dhe aplikacionet e teorisë së probabilitetit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland