Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Doris Mary Cannell

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 July 1913

Liverpool, England

18 April 2000

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Maria Cannell u sollën në Liverpool ku, pasi fitoi një bursë, ajo mori pjesë në vajzat e shkollës Taylors metalike. Pas përfundimit të studimeve të saj në këtë shkollë ajo hyri në Universitetin e Liverpulit për të studiuar frëngjisht. Si një subjekt i dytë ajo studioi histori.

Pas përfundimit të shkallës së saj të parë, Cannell studiuar për një diplomë pasuniversitare në arsim në mënyrë që ajo mund të hyjë në profesionin e mësimdhënies. Në të vërtetë ajo nuk u bë një mësues shkolle dhe i mësonte frëngjisht. Gjatë një magji në Francë, ajo mësoi anglisht.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore Cannell ndërmori punën e luftës pedagog në trupa. Ishte një ndryshim të shpejtë në karrierën e saj sepse ajo pastaj u zhvendos në arsimin e lartë. Pjesa tjetër e karrierës së saj u shpenzua në trajnimin e arsimtarëve dhe ajo përparuar në pozita të larta në këtë fushë. Në vitin 1960 ajo u emërua si zëvendës kryesor i Nottingham Kolegji i Arsimit. Ajo mori rolin e mbikëqyrë shkrirje e Kolegjit me Trent Politeknik në 1974. Krijimin e kombinuar arsimor është bërë tani Nottingham Trent University.

Nuk ka lënë të kuptohet në detaje biografike të cilat ne kemi dhënë vetëm sa pse Maria Cannell mund figura në një arkiv të Matematikanë. Në të vërtetë ajo ishte punë që ajo ka ndërmarrë pasi ajo në pension i cili fiton një vend të saj në këtë arkiv si një historian shumë të respektuar të matematikë.

Punën e saj erdhi nga fakti se George Green ka punuar si një miller pranë Nottingham. Green ishte një matematikan i cili ishte i njohur mirë për pothuajse të gjithë studentët e matematikës rreth botës, por pak ishte i njohur i jetës së tij. Flauvel shkruan në:

... njohuri të gjerë e gjelbër veten daton vetëm prej 1.970 s kur Cannell dhe kolegët e tjerë Nottingham punuar për të rivendosur mulli me erë e tij dhe kujtesën e tij.

Kur unë [EFR] vizitoi Gjelbër 's helikopter në Nottingham broshurë që kam blerë ishte George Green Miller dhe matematikani i shkruar në vitin 1988 nga Mary Cannell. Ajo prodhuar një biografi e madhe e gjelbër George Green: Matematikan Fizikani dhe 1793-1841: Sfondi për jetën e tij dhe puna në vitin 1993. Përveç kësaj ajo ka shkruajtur artikuj hulumtimit të gjelbër 's jetës dhe punës duke e çuar në botën e matematikës një kuptim të Gjelbër' s jetës shquar.

Flauvel shkruan në:

Ajo i bekuar publikut në disa kontinente, nxitjen e interesit të gjelbër dhe në fillim të shekullit të 19-të-fizikës matematikore, në tonet zanore të qartë dhe të pastër të para-luftës në anglisht, diku midis Miss Marple dhe Dame Peggy Ashcroft.
...
Maria Cannell ishte duke punuar në projekte të një lloji ose një tjetër - e internetit Green, edicioni i rishikuar biografinë, dokumentet kërkimore, universitet në katalogun e bibliotekës Nottingham - të drejtën për fund, në ditët e mbushur me energji e saj karakteristike dhe entuziazëm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland