Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jost Bürgi

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 Feb 1552

Lichtensteig, Switzerland

31 Jan 1632

Kassel, Hesse-Kassel (now Germany)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jost ose Joost Bürgi ishte më i aftë dhe më i famshëm, clockmaker e ditës së tij. Ai gjithashtu bëri instrumente të rëndësishme shkencore, sidomos për Landgraf e Hessen Kassel-Wilhelm der Weise, i cili shtetin e tij në pushtet të kombinuara me të qenit një astronom e klasit të parë. (Edhe pse historianët nuk përmendin zakonisht fakt, vërejtjet Landgraf, veçanërisht ato të yjeve fikse, ishin të gjithë të paktën po aq të sakta sa Tycho Brahe 's)

Më vonë ka punuar edhe për Bürgi Shenjtë Romake II Perandori Rudolph, dhe Matia pasardhësin e tij (në Pragë). Bürgi mori një interes serioz në matematikë, dhe ajo ishte në atë se Johannes Kepler (1571 -1630), pastaj Imperial Matematikan, ishte i detyruar për futjen e tij në algjebër. Në këmbim (si të thuash) se duket të ketë qenë i Keplerit që bindi Bürgi shkrim në punën e tij origjinale dhe interesante për logarithms (dorëshkrimin është kryesisht në Kepler 's shkrim dore), shtypur në vitin 1620. Bürgi metodë është e ndryshme nga ajo e Napier dhe ishte shpikur në mënyrë të qartë në mënyrë të pavarur.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland