Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Joseph Langley Burchnall

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1892

Whichford (8 km N of Chipping Norton), Warwickshire, England

1975

Durham, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Joseph Burchnall u arsimua në Boston Grammar School nga ku ai fitoi një bursë për të lexuar matematikës në Oksford në 1911. Ai u diplomua në 1914.

Burchnall u bashkua ushtrisë në 1914 shërben në Francë dhe Belgjikë dhe përfundimisht u plagos dhe ka humbur një këmbë në 1918. Ai u dha Kryqi Ushtarak për trimëri. Në fakt është e drejtë të themi se jo vetëm që ai të tregojë trimëri trimëri nën veprimin ushtarak, por edhe e madhe me aftësi të kufizuara e tij. Asgjë nuk duket më e vështirë për të dhe gjatë tërë karrierës së tij ai nuk ishte dëgjuar të ankohet (apo edhe përmendja) paaftësinë e tij.

Emëruar në Durham në 1919 ai mbeti atje për pjesën tjetër të karrierës së tij. Nga 1939 ai pushtuan kryesuesi i matematikës në Durham, një pozicion ai ishte për të mbajtur për 20 vjet. Ai shërbeu në pozita të universitetit shumë të mëdha administrative, në Gjykata, Senatit dhe pothuajse të gjitha komisioneve të mëdha.

Pothuajse gjysma e letrave matematikore Burchnall ishin shkruar me TW Chaundy, me të cilin ai bashkëpunoi për 20 vjet. Në të dy letrat i përbashkët dhe gazeta e vetme e tij autori ka shkruar mbi ekuacionet diferenciale, funksionet hypergeometric dhe funksionet Bessel. Prona formale të operatorëve diferencial janë studiuar në shumë prej kontributeve të tij, në veçanti në gazeta e tij e hershme ai ka punuar në Commuting operatorëve diferenciale.

Në 1956 ai u dha OBE "për shërbime të arsimit dhe komuniteti". Personaliteti i tij është i bukur, ku përmblodhi në rolin e tij si President i ekipit Cricket Stafi eshte i tregoi:

Në të vërtetë sjellja e tij në këtë zyrë ishte një gur i gdhendur i personalitetit të tij - ai qëndronte alertly si arbitër për orë të tëra, në dritën e paaftësisë së tij - ai i dha ankesat kundër sekretar i Universitetit dhe shefi polic me sa duket me përmbajtje të njëjtë - dhe buzëqeshi pak në përpjekjet e një ekip vjetër për të mbajtur ritmin me studentë, por ai ishte i çuditshëm buzëqeshje e një njeriu i cili kishte botës në perspektivë - ai e dinte se çfarë po ndodhte, ashtu si ai e dinte se çfarë donte të ndodhë për të Universitetit.

ISHTE Angus shkruan:

Kujdes e tij karakteristike u leavened me këmbëngulje dhe besim. Humori i tij u rrit më pak i hidhur dhe gjest dashamirës të tij thelbësore më qartë me kalimin e viteve të tij të avancuar dhe shumë që ai kishte punuar për të ardhur në realitet.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland