Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Boris Yakovlevic Bukreev

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 Sept 1859

Lgov, Kursk gubernia, Russia

2 Oct 1962

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Boris Bukreev ishte profesor i matematikës në Universitetin e Kievit nga 1889. Universitet ishte themeluar në vitin 1834 dhe kishte, nga themelimi i saj, një shkollë të fortë të matematikës. Vashchenko-Zakharchenko po mësonte në Kiev kur Bukreev ishte emëruar dhe ai pati një ndikim të konsiderueshëm në drejtim të kërkimit Bukreev së.

Punës Bukreev ishte në fushat e funksioneve komplekse dhe ekuacione diferenciale. Ai ka punuar në teorinë dhe zbatimin e funksioneve të Fuchsian zero gradë. Bukreev gjithashtu ka punuar në gjeometri, në mënyrë të veçantë ai ishte i interesuar në projektive dhe jo-gjeometri Euklidiane. Ai studioi invariants diferenciale dhe parametrat në teorinë e sipërfaqeve.

Bukreev publikuar një numër të librave të cilat kanë provuar me ndikim. Në 1900 ai botoi një kurs mbi Aplikacionet e diferencuar dhe Integrale gur të Gjeometria dhe, në vitin 1934, ai botoi një Hyrje në gur e variacioneve.

Libri i tij më i rëndësishëm në jo-gjeometri Euklidiane ishte jo-Euklidiane Planimetri në Terms Analitike cilën ai botoi në vitin 1947.

Bukreev ishte gjithashtu e interesuar në historinë e matematikës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland