Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nicolai Vasilievich Bugaev

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 Sept 1837

Dusheti (near Tiflis, now Tbilisi), Georgia

11 June 1903

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Vasilievich Bugaev 's ati ishte mjek në ushtri. Bugaev Kur ishte dhjetë vjeç babai i tij e dërgoi atë në Moskë, për t'u arsimuar. Kjo nuk ishte një jetë e lehtë për Bugaev rinj sepse ai kishte për të fituar para shtesë duke i dhënë mësimi në mënyrë që të ketë para të mjaftueshme për të jetuar.

Në 1855 hyri Bugaev Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë në Universitetin e Moskës. Ai u diplomua katër vjet më vonë dhe shkoi në Shën Petërsburg për të studiuar në Akademinë e Inxhinierisë atje. Në këtë pikë Bugaev nuk ishte përqëndruar në matematikë, kurse i tij edhe pse kishte përfshirë një sfond shumë të fortë në matematikë. Megjithatë, ai u kthye në Moskë në 1861 me qëllim të përqëndruar në matematikë nga ajo kohë.

Ai shkroi një tezë e magjistraturës në konvergjencë e seri pafund në Universitetin e Moskës që ai paraqiti dhe e mbrojti me sukses në 1863. Puna e kësaj teze është e rëndësishme dhe letër ka të bëjë me zhvillimin e mëvonshëm të ideve mbi testet e përgjithshme e konvergjencës së seri e pafundme të përfshira në teza e Bugaev. Duhet mbajtur mend se një tezë masteri në Rusi në këtë kohë ishte në thelb ekuivalente me doktoraturë në një universitet sot britanik ose amerikan. Pas kësaj Bugaev vendosur që ai duhet të studimeve jashtë vendit për të përfunduar shkollimin e tij. Gjatë një periudhe prej dy vjet e gjysmë ai ka studiuar nën Kummer dhe Weierstrass në Berlin dhe Ljuvilit në Paris.

Në 1866 Bugaev parashtruar tezën e doktoratës mbi identitetet numerike lidhur me numrin e. Një rusisht Teza e doktoraturës që në thelb ekuivalentin e tezës gjermane Habilitation, pastaj emërimin Bugaev si profesor në Universitetin e Moskës pas në 1867.

Hulumtimi i tij është kryesisht në analizën dhe teoria e numrave. Bugaev dha prova të Teorema deklaruar pa prova nga Ljuvilit. Ai shkroi mbi integrals algjebrike të ekuacioneve diferenciale të caktuara. Puna e tij në Moskë ishte që të çojë në krijimin e shkollës në Moskë e teorisë së funksioneve të një variable reale ne vitin 1911, tetë vjet pas vdekjes së tij nga Egorov, një nga studentët e tij. Sonin ishte një tjetër e nxënësve Bugaev, që vazhdoi të bëjë një kontribut të madh në matematikë.

Punë më të rëndësishme Bugaev në teori numër ishte bazuar në një analogji në mes të disa operacione në teori dhe numri i operacioneve të tilla si diferencim dhe integrimit në analizë. Bugaev ndërtuar një teori sistematike e funksioneve të ndërprerë që ai e quajti arithmology.

Bugaev publikuar edhe gazeta në filozofinë e matematikës si konceptim Les mathématiques et la au monde du pika scientifique de vue Philosophie (1898) që ai mbajti në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve në Zürich, 1897. Në këtë punë Bugaev përshkruan si matematikë të bazuar në teorinë e funksioneve, me gjeometri dhe teoria e probabilitetit kanë një rol të vogël. Bugaev pretendon se këto përmbajnë gjithçka që është e nevojshme:

... të zhvillojë parimet themelore të konceptimin shkencore dhe filozofike të botës.

Në Demidov sheh punën Bugaev për filozofi e matematikë si kontribuar në themelet e shkollës e analizës së vërtetë. Konceptet filozofike, Demidov shkruan:

... themeluar një komponent i rëndësishëm për kontekstin filozofik në të cilin formimin e shkollës në Moskë të teorisë së funksioneve të një variable reale u zbulua në fillim të shekullit XX.

Teorema e konvergjencës në lidhje pothuajse kudo dhe konvergjenca uniforme nga DF Egorov, një nga nxënësit Bugaev, në 1911 është parë si duke shënuar fillimin e shkollës në Moskë të teorisë së funksioneve të një variable reale.

Bugaev ishte një nga themeluesit e Shoqërisë matematike në Moskë, zëvendës presidenti i saj nga 1886 dhe presidenti i saj nga 1891. Ai udhëhoqi një fushatë për autorët ruse për të shkruar në rusisht dhe kjo çoi në zhvillimin e terminologjisë matematikore ruse.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland