Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernst Heinrich Bruns

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Sept 1848

Berlin, Germany

23 Sept 1919

Leipzig, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Heinrich Bruns studiuar në Berlin 1866-1871, marrja e një doktoraturë sipas Weierstrass dhe Kummer në 1871. Ai mësoi në Pulkovo, Dorpat, Berlin dhe Lajpcig, duke u bërë drejtor i Observatorit Leipzig.

Bruns ishte i interesuar në astronomi, matematikë dhe gjeodezisë. Ai ka punuar mbi problemin e tre trup tregon se zgjidhjet seri ekuacionet e Lagranzhit të mund të ndryshojë në mes konvergjent të ndryshme për perturbations të vogël në të cilën kosntanta Koeficientët e kohës varet.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland