Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernest William Brown

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

29 Nov 1866

Hull, Yorkshire, England

23 July 1938

New Haven, Connecticut, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernest Brown 's prindërit ishin Ema Martin dhe William Brown. William punuar si një bujk për disa vite para se të ndryshuar punë dhe duke u bërë një tregtar lëndë druri. Ernest ishte e dytë e fëmijëve të prindërve të tij, që ka një motër më të vjetër. Ai ishte arsimuar në një shkollë në Trotteridge, Herefordshire, pas të cilën ai mori pjesë Hull dhe Lindore në Kolegjin Riding Hull.

Ai tregoi premtim i madh në këtë College dhe, në 1884, ai hyri në Kolegjin e Krishtit, Cambridge. Brown marrë BA e tij në 1887, kur ai u rendit i gjashtë grindavec në Tripos matematike (do të thotë se ai ishte studenti i gjashtë më të mirë me nderimet Klasa e parë në matematikë). Ai u dha një MA nga Universiteti i Kembrixhit në vitin 1891. Në këtë vit ai u larguan nga Anglia për Shtetet e Bashkuara. Para kësaj, në 1889, ai kishte bashkuar Royal Astronomical Society and në vit ai u larguan nga Anglia letër e tij të parë që u botua nga Shoqëria në teorinë hënor.

Brown u emërua si një mësuesi në matematikë në Harvard në vitin 1891 më pas, në 1893, ai u graduar profesor të plotë të Aplikuara Matematikë. Në 1907 ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin e Yale, një post që ai mbajti deri në ka dalë në pension në 1932. Megjithatë verë të tij ishin thuajse të gjithë kaloi përsëri në Angli në Universitetin e Kembrixhit.

Ndërsa ai kishte punuar në Kembrixh, para se të shkojnë në Shtetet e Bashkuara, Brown e ka lexuar Hill 's Researches në teori hënor (1878) dhe botoi idetë e tij mbi këtë teori. Njukomb ishte ndërtimin tabelave e levizjes planetare kur Brown mbërriti në Shtetet e Bashkuara dhe Njukomb Hill kishte bindi për ta ndihmuar atë jashtë, duke punuar mbi mocionin e Jupiteri dhe Saturni. Si kjo nënkuptonte se nuk i Diellit ishte duke punuar mbi mocionin e Moon, Brown menduar se fusha ishte e hapur dhe kështu filloi punën vetë në atë zonë.

Ai botoi një traktat mbi hyrëse Teoria Lunar në 1896, pastaj hynë në një teori të re të orbitën e Moon në bazë të Diellit 's ide. Puna e tij e madhe u duk në pesë pjesë në Kujtime e Royal Astronomical Society midis 1897 dhe 1908.

Pas 30 vjet pune, Brown hënor botuar tabelat e tij Tabelat e Mocioni i Mun në 1919. Megjithatë Moon kryeneçësi nuk pranoi të ndjekë rrugën që Matematikanë llogaritur për të dhe, pavarësisht nga përpjekjet për të marrë të gjitha parasysh efektet e arsyeshme, ka qenë ende luhatjet në lëvizje jo të parashikuara nga teoria:

Brown propozoi një sulm nga ana vëzhgimor dhe propozoi vëzhgimin e përdorimit të occultations të yjeve në një masë më të madhe se deri tani në hartë rrugën e hënës së dhe për të përmirësuar teori.

Në 1926 Brown botuar një letër në të cilën ai ia përshkruanin këto luhatje të ndryshimeve të parregullt në periudhën e Tokës së rotacionit që ka treguar më pas të saktë.

Jo vetëm që Brown kontribuojnë në masë të madhe në teorinë e orbitës Moon, por ai gjithashtu ka punuar në lëvizje planetare. Libri i tij mbi këtë temë, Teoria e Tokës, të shkruar së bashku me CA tronditi, u shfaq në vitin 1933.

Brown ka marrë shumë çmime për punën e tij. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në moshën e hershme të 31. Ai mori Medaljen e Artë e Royal Astronomical Society në 1907 për Kërkimet e tij në teorinë hënor, dhe Medaljen Mbretërore të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1914. Ai mori Medaljen Watson e Akademisë Kombëtare të Shkencave në vitin 1937.

Ai ishte gjithashtu një anëtar aktiv i American Mathematical Society, duke shërbyer si president i saj 1914-1916. Stili i tij jetës, ndoshta pasojë e interesit të tij në astronomi, është përshkruar si më poshtë:

Ai ishte në zakonin për të shkuar në shtrat herët dhe si rrjedhim u zgjuan ndërmjet tre dhe pesë o'clock në mëngjes. Pas fortifikuar veten me kafe të fortë nga një shishe termos ai do të punojnë pa lënë shtratin e tij, duhani cigare të shumta. Punë serioze e tij shkencore u bërë kështu para se ai u ngrit për mëngjesin në orën nëntë.

Në ai është përshkruar si më poshtë:

E pranisë elegante dhe me karakter miqësor i thjeshtë, ai ishte një mysafir i mirëpritur për astronomët britanikë në vizitat e tij të rastit në vendin e tij të lindjes.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland