Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Brouncker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1620

Castlelyons (N of Cork), Ireland

5 April 1684

Westminster. London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Brouncker ishte djali i madh i Sir William Brouncker, një njeri me rëndësi të madhe që ishte e lidhur ngushtë me mbretërit e Anglisë dhe kishte luftuar kundër Sicilianu në vitin 1639. Ai shërbeu Charles I, si një dhomë e tij gjenitale dhe vepronte si zëvendës-pallatit mbretëror të birin e tij, Charles, Prince of Wales. Nënë William Brouncker ishte Winifred Leigh i cili erdhi nga Newenhan në Warwickshire. Në një kohë kur në Angli Mbreti dhe parlamenti do të luftojë të Luftës Civile, familja Brouncker ishin mbështetësit monarkist i patundur.

Ne e dimë pak e jetës së hershme Brouncker. Ne kemi dhënë 1620 si datën e tij të lindjes, por kjo është bërë me mend nga historianët dhe jo se vjen nga ndonjë dëshmi specifike. Vendin e tij e lindjes është gjithashtu një guess. Nëse ai ka lindur në Irlandë apo Angli është edhe një çështje e debatit me asnjë provë të fortë për të mbështetur ose hipoteza. Rreth e parë që ne dimë për disa të Brouncker është se ai hyri në Universitetin e Oksfordit, kur ai ishte gjashtëmbëdhjetë vjet të vjetra dhe atje ai studioi matematikë, gjuhë dhe mjekësi. Kjo është e dyshimtë nëse Brouncker mësuar më shumë se aritmetike në Oksford, për të Wallis, duke i dhënë statusin e matematikës në këtë kohë, ka shkruar:

... matematikës, në atë kohë me ne, ishin të pakta shikuar në studimet si akademik, por jo mekanik - si biznesi i tregtarëve, tregtarët, detarë, Karpentjerët, surveyors e tokave dhe si.

Kjo ishte një kohë e vështirë për Brouncker për situatën politike në Angli ishte në trazira. Kur babai i tij luftoi kundër Sicilianu në vitin 1639 Charles I pushtet ka qenë për dhjetë vjet pa një Parlamenti. Charles I, duke i ulët për fondet me të cilin do të vazhdojë të luftojë Scots, thirret Parlamenti në vitin 1640 në përpjekje për të mbledhur para. Lufta civile angleze shpërtheu në vitin 1642, bashkuan forcat Sicilianu Parlamentit dhe Charles I vuajtur një seri e humbjeve. Brouncker dhe babai i tij ishin Royalists dhe ishin shumë definitivisht në anën e humbur.

Më 12 shtator 1645 babai u bë Brouncker vikont Brouncker e Kalaja e Lionit. Ai kishte blerë vetë në titull i perit irlandeze dhe sipas Samuelit Pepys, ai që mban ditar (shih për shembull):

... ai dha £ 1.200 për të bërë një zotëriu irlandez, dhe u betua të njëjtën ditë që ai nuk e kishte lënë 12 denarë për të paguar për darkë e tij.

Vikont parë Brouncker e Kalaja e Lionit nuk jetoi gjatë për të shijuar fisnikët e vendit ai bleu, sepse ai vdiq dy muaj më vonë. Në këtë kohë Brouncker Uilliam, djali i tij matematikan, arriti atë për të bërë titullin e dytë Brouncker vikont e Kalaja e Lionit. Gjashtë muaj më vonë Mbreti humbur në fund të Luftës Civile dhe u dorëzua. Kjo ishte një kohë për Royalists për të mbajtur kokat e tyre poshtë në qoftë se ata donin të mbijetojnë dhe që është pikërisht ajo që bëri Brouncker.

Ai ka marrë shkallën e Doktor i Mjekësisë nga Universiteti i Oksfordit më 23 shkurt 1647 (në fakt shkurt në këtë kohë ishte që nga viti 1646 viti i ri filloi në prill, por ne do të jap 1647 i cili është në përputhje me kalendarin tonë të pranishëm). Charles I u pre koka në janar 1649 dhe maj të atij viti Brouncker nënës së vdekur. Autorë të shkruani:

Brouncker ishte një nga Royalists i cili mbeti në heshtje në vendin e ndjekin studimet e tij.

Këto studime u matematikë dhe muzikë, dy tema të cilat Brouncker dashur. Ishte gjatë kësaj kohe se ai ka punuar në një publikim i cili do të jetë në fakt librin e tij të vetëm. Dekarti kishte shkruar një letër për muzikë në vitin 1618, por ai kurrë nuk kishte qenë botuar. Vetëm pas vdekjes së Descartes 'në vitin 1650 bënë një botues holandez print it si një pamflet 58 faqe me titullin Përmbledhje Renati Descartes Musicae. Brouncker Në 1653 botoi anglisht përkthimin e tij të punës Descartes ", por ai shtoi shënimet e tij që dyfishuar madhësinë e puna. Mersenne kishte propozuar një shkallë të barabartë, pas 12 semitones dorëshkrim Descartes "ishte shkruar dhe në shënimet e tij Brouncker propozuar një variant të Mersenne 's ideve, por ai i ndarë në 17 semitones shkallë të barabartë. Nuk duhet të jetë i befasuar se të gjitha këto Matematikanë u kontribuojnë në teori muzikore dhe vëren me të vërtetë janë shumë Brouncker matematikore duke përdorur algjebër dhe logarithms. Dikush mund të pyes veten pse Brouncker zgjodhi 17 semitones barabartë dhe përsëri ishte një arsye matematike sepse ai rrjedh kjo nga marrja e normave të bazuara në seksionin e artë.

Angli kishte u bë një republikë në vitin 1649 kur Charles I u pre koka. Në 1653 Cromwell ishte bërë Mbrojtësi dhe ai e mbajti këtë rol deri në vdekjen e tij në vitin 1658. Vjet Protektoriat ishin vitet më produktive për sa i përket Brouncker matematikës. Ai kishte për të mbajtur nga dritë e fortë për të mos paguani për pikëpamjet e tij monarkist kështu që ai ka punuar larg korrespondon me Wallis dhe zgjidhjen e disa problemeve të vështira matematikore të cilat ne shikojmë më poshtë. Nëpërmjet Wallis, dhe të tjerët me të cilët ai ishte përkatëse, ai u bë i përfshirë me një grup shkencëtarësh të cilët u takuan në Gresham College London. Edhe pse ne nuk e dimë saktësisht kohën kur ai u bë një anëtar aktiv i këtij grupi, ne e dimë se ai ishte duke marrë pjesë në takime në Gresham College në vitin 1657.

Pas vdekjes së Cromwell-së në vitin 1658 i biri i tij mori mbi vete, por ishte i padobishëm. Situata u keqësua me trupa të stacionuara në Kolegjin Gresham parandalimin shkencëtar vazhduar takimet e tyre javore. Monck, i cili ishte emëruar si guvernator në Skoci, marshuan një ushtri në Londër dhe rivendosur rendin në fillim të 1660. Brouncker ishte njëri prej atyre që nënshkruan një Deklaratë të pranuar të drejtat e Monck. Monck bëri thirrje për zgjedhje të reja në parlament, duke ditur se disponimin e popullit do të zgjedhin Royalists. Brouncker qëndronte në zgjedhjet e reja parlamentare dhe u zgjodh si anëtare për Westbury në vitin 1660. Përmirësimin e situatës në Londër, në veçanti trupat që kishin qenë të vendosur në Kolegjin Gresham ka mbetur, lejuar shkencëtarët të fillojë takimi përsëri në Kolegjin. Të mërkurën 28 nëntor 1660 Brouncker ishte një nga një duzinë shkencëtarët në një takim në Kolegjin Gresham që përbënin Shoqëria e tyre për nxitjen e fiziko-matematike eksperimentale mësuar që ata deklaruan do të nxisë filozofi eksperimentale.

Parlamenti Konventës, i cili Brouncker ishte një Anëtar, votoi për të rivendosur monarkisë dhe Charles II, i biri i ekzekutuar Charles I, erdhi në fron në vitin 1660. Brouncker ati kishte qenë zëvendës-pallatit mbretëror, Çarls kur ai ishte Princi i Uellsit dhe kështu Brouncker ishte i njohur mirë për të Mbretit të ri që së shpejti shlyhet atë për mbështetjen e tij besnikë. Në 1662 Mbreti i emëruar si Kancelari Brouncker mbretëreshës Anne dhe portier të nënshkruajnë Madhe.

Shoqëria në Gresham petitioned Mbreti Charles II për të njohur atë dhe të bëjnë një grant mbretërore të korporatizimit. Brouncker punuar shumë për Shoqëri të siguruar që ai ishte aktiv. Në veçanti ai kryen shumë eksperimente duke përfshirë disa të balistikë, disa në lavjerrës dhe një studim i variacionit të gjilpërës magnetike. E parë e këtyre temave ai botoi si bie mbi kokë e armëve. Karta Mbretërore e cila u miratua nga Vula e Madhe më 15 korrik 1662 krijoi Shoqëria Mbretërore e Londrës dhe Karta Mbretërore Brouncker emëruar si Presidentin e saj të parë. Duke pasur parasysh cilësinë e anëtarëve themelues i Shoqërisë, ai mund të konsiderohet pak e çuditshme që Brouncker, sigurisht nuk më të shquar akademike, u bë Presidentit. Paj sigurisht Brouncker ishte në kushte më të mira me Mbretin dhe kjo duhet të ketë qenë një faktor i madh, por ka pasur arsye të tjera. Brouncker ishte një njeri i pasur të pavarur, dhe ai ishte i pamartuar gjithashtu, kështu që ai kishte kohë për të kushtojnë në shoqëri të cilat të tjerët më nuk do të kishte. Përsëri askush nuk mund të ketë qenë shumë entuziastë në promovimin e qëllimeve të Shoqërisë se Brouncker kështu ai ishte një zgjedhje e mirë.

Si President, ai vazhdoi punën e tij eksperimentale. Thupër në Historia e tij të Shoqërisë Mbretërore të botuar në 1667 shkruan:

Vikont Zoti Brouncker lëvizur, se eksperimentet në lidhje me masën e shpejtësisë të parë të organeve të mund të paraqitet, se është ajo fuqi është e nevojshme për të rritur, për shembull, një peshë paund, një oborr të lartë në një kohë të dytë. Sundimin e tij ishte e dëshiruar për të kuratore e këtij eksperimenti.

Brouncker tani mori një numër të roleve. Ai ishte president i Gresham College, London, 1664-1667. Një e interesave Brouncker ishte në anije dhe i ndërtuar, për hartimin e tij, një jaht për Mbreti Charles II. Ky interes në det, e bëri atë një zgjedhje e qartë për të emëruar si një komisioneri të Bordit të Marinës në vitin 1664 dhe, si me punën e tij për të Shoqërisë Mbretërore, ai mori përsipër detyrat e tij me entuziazëm të madh. Pepys ai që mban ditar, i cili ishte Clerk të Bordit të Marinës, të dhënat që ai i konsideronte Brouncker:

... një person shumë i aftë.

Në 1668 u emërua si Brouncker Kontrolluesi i Llogarive Marinës. Pepys ka shkruajtur:

Vërteta është [Brouncker] është njeriu më të mirë të të gjithë, dhe unë do të jetë i lumtur, tjetër vetë, për t'i shërbyer atij ...

Gjërat filluan të shkojnë më mirë për Brouncker nga rreth 1675. Ai ra me Hooke mbi komentet që kishte bërë për të Charles II këshillon kundër një patentë për Hooke 's pranverë-rregulluara shikojnë. Hooke dhe të tjerët në Shoqërisë Mbretërore filluan të mendojnë se kishte ardhur koha për një ndryshim të Presidentit. Zgjedhjet vjetore e 1675 dhe 1676 u menduar nga Hooke të jetë i padrejtë, dhe fakti se Hooke nuk u zgjodh në Këshillin në vitin 1676 e bëri atë të gjithë më të vendosur për reformën e procesit zgjedhor. Brouncker duket të ketë vetëm rrallë marrë pjesë në vitin 1677 e Shoqërisë, por ai ende duket se ka kërkuar të vazhdojnë të Presidentit. Shënimet Hooke se më 18 tetor 1677 Brouncker ishte në karrige, kur një propozim është vënë përpara për të zgjedhur të Këshillit nga një votim:

Zoti Brouncker në pasion të madh, raved dhe doli.

Brouncker nuk ishte i pranishëm në takimin e nëntor që të zgjedhur Sir Joseph Uilliamson për të pasuar atë të Presidentit.

Arritjet matematikore Brouncker përfshin punën në fraksionet e vazhdueshme dhe logarithms llogaritjen nga seri të pafund. Në 1655 ai dha një zgjerim të vazhdueshme pjesë e 4 / π

Ky rezultat, i shkruar në rreth dhjetë faqe, u shtuar nga Wallis në traktat Infinitorum tij Arithmetica dhe ndoshta zbulua së pari nga Brouncker në vitin 1654. Wallis i tha Huygens të këtij rezultati dhe Huygens shprehu dyshime të forta se ajo ishte e vërtetë. Megjithatë pas Brouncker llogaritur saktë të parë në 10 vende zgjerimi dhjetor të π duke vazhduar zgjerimin e tij fraksion, Huygens pranuar rezultatin.

Ndoshta edhe në vitin 1654 llogaritet Brouncker kuadraturë e hiperbolë edhe pse ai nuk ka publikuar këtë rezultat deri në 1668. Ajo u shfaq në një letër të botuar nga Brouncker në transaksionet Filozofik të Shoqërisë Mbretërore të 1668, por ai në mënyrë të qartë thekson se ky rezultat është e përmendur nga Wallis në 1665. Edhe pse nuk është dhënë në këtë formë, ajo që është ekuivalente Brouncker provuar për të treguar se integrale e 1 / (1 + x) midis 0 dhe 1 u

1 / (1 2) + 1 / (3 4) + 1 / (5 6) + ...

ose

1 - 1 / 2 + 1 / 3 - 1 / 4 + 1 / 5 - 1 / 6 + ...

Brouncker dha një metodë të zgjidhjes së ekuacionit diophantine

nx 1 = 2 + y 2

cili ka evoluar gjatë një këmbim letrash në 1657-58 diskutimin e një problemi sfidë që vjen nga Fermat. Shih artikullin Ekuacioni lesh tonë për më shumë detaje. Besohet se Ojler bërë një gabim në emërtimin ekuacion 'lesh' s ekuacion ', dhe se ai ishte duke synuar të njohë kontributin e shquar e bëra nga Brouncker. Është interesante të mendohet se në qoftë se Ojler nuk kishte bërë këtë gabim pastaj Brouncker, në vend të qenë relativisht të panjohur si një matematikan, do të jetë i njohur botërisht përmes 'ekuacion Brouncker's'.

Në përmirësimin 1659 Brouncker e Neile 's llogaritjen e gjatësinë e harkut ay parabolë semicubical 2 = x 3 shfaq në Wallis' s work Cycloide De et de Corporibus pavarësisë Genitis.

Brouncker ka fituar një reputacion disi fatkeq. Pepys, i cili siç kemi parë ishte një mik i mirë i Brouncker, që mendohet se ai kishte trajtuar Znj Turner, një nga miqtë e tij lady, keq dhe shkroi në ditarin e tij:

Unë e perceptojnë ai është i kalbur i sinqertë, njeri i rreme si çdo unë e di ... dhe, prandaj, unë duhet të kini kujdes prej tij në përputhje me rrethanat, dhe unë shpresoj se do.

Ka komente të tjera negative në lidhje me karakterin e tij, i cili besohet të jetë i padrejtë në atë shkrimtari ka ngatërruar Brouncker me vëllain e tij, Henry Brouncker. Henry ishte

.. ndonjëherë vuri në dukje se për një vështirë, njeriu lakmues, vicioz, por për zanat e tij të kësaj bote dhe aftësi në disa lojrave tejkaluar atë.

Kjo duket si një kthesë mizor se dy misidentifications, gabimisht atë për lesh dhe Henry edhe për vëllain e tij, ka çuar në Brouncker marrë më pak se shkretëtira e tij vetëm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland