Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Thomas John l'Anson Bromwich

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Feb 1875

Wolverhampton, England

26 Aug 1929

Northampton, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Thomas Bromwich 's i ati, Gjoni l'Anson Bromwich, ishte një tregtar tekstilesh leshtë. Thomas ka lindur në Sheshin e mbretëreshës së, Wolverhampton, dhe ai filloi shkollimin e tij në këtë qytet para se prindërit e tij emigroi në Afrikën e Jugut. Ai e kaloi rininë e tij në Natal, duke marrë shkollimin e tij në Shkollën e Lartë në Durban 1888-1892. Ai u kthye në Angli për të studiuar në Kolegjin St John's Cambridge mbërritjes në 1892, në të njëjtin vit si Whittaker. Ai mori një të Bursës në Kolegjin St John's në 1897 por u largua Kembrixh për t'u bërë profesor i matematikës në Galway në vitin 1902. Ai u largua nga Galway në 1907 dhe u kthye në një post të përhershëm si pedagog në Kolegjin St John's College, Cambridge.

Gjatë qëndrimit të tij të kryesojë në Galway ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore (1906). Zv Gjatë karrierës së tij ai ishte një anëtar aktiv i Shoqërisë matematike në Londër, duke qenë sekretari nga 1911 deri 1919 kur ai u zgjodh President i.

Hulumtimi i parë Vllaznia ishte në matematikë aplikuar ku u ndikuar nga Stokes. Ai dha një kontribut të rëndësishëm për elektromagnetismit edhe pse ai ishte gjithmonë më pak të interesuar në fizikë, më në matematikë. Disa nga kjo punë është përshkruar në historinë e saj ku shpjegohet:

... Metodë TJ I'A Bromwich për zgjidhjen e ekuacioneve burim-pa Maksuellit për të valëve elektromagnetike. ... u përdor fillimisht nga Vllaznia në vitin 1899, dhe më pas zbuluar në mënyrë të pavarur nga HM Macdonald. Ajo ishte përfshirë të parë si një çështje në Pjesën II të Tripos matematike në vitin 1910 dhe i paraqitur nga Vllaznia në leksionet e tij në Kembrixh gjatë të njëjtit vit. Ai botuar këtë metodë në 1919, dhe ai gjithashtu ka formuar bazën e letra të tij i farës në shpërndajnë valë elektrike e avionit nga sfera.

Bromwich gjithashtu dha kontribut të konsiderueshëm të matematikës të pastër. Ai ka punuar në seri të pafundme, veçanërisht gjatë kohës së tij në Galway. Në vitin 1908 ai botoi vetëm traktat të tij të mëdha Një hyrje në teorinë e seri e pafundme që u bazuar në leksione në analizën që kishte dhënë në Galway. Hardy tha:

Libri është pa dyshim një shumë të mirë. Kjo nuk është thjesht një e mirë dhe një libër interesant: ai ka një karakter dhe një dallim të cilat tregojnë në një herë se ai është shkruar nga një matematikan të jashtëzakonshme.

Bromwich gjithashtu dha kontribut të dobishëm në forma kuadrate dhe bilinear dhe shumë e konsiderojnë punën e tij algjebrike për të mirën e tij. Në 1906 ai botoi kuadratike Format dhe klasifikimi i tyre nga Mjetet e Faktorët invariant. Gys shkruan:

Ky libër është një shembull në fillim në anglisht e metodave më abstrakte futur në algjebër e studiuesve të tillë si Kronecker dhe Weierstrass. Ai është i shqetësuar veçanërisht me reduktimin e njëkohshme të dy format katror, një problem i cili, në prezantimin e tij moderne, kërkon gati repertor të plotë të teorisë së një transformim linear të vetme.

Në një seri të dokumenteve vuri Heaviside 's gur mbi një bazë trajtimin rigoroz operatorëve si integrals kontur.

Vllaznia bëri punën e tij më të mirë para se të arrijnë moshën 33 vjeç, ndoshta vuajnë për shkak të punoj tepër pas kësaj kohe. Çartur tha, shih:

Ai ishte i angazhuar në punën e origjinale në disa fusha të ndryshme: ai vë një pjesë të madhe të energjisë në kolegjin e tij dhe leksionet e universitetit, ku pasioni i tij për të punuar jashtë çdo detaj duhet të ketë shtuar jashtëzakonisht të labours e tij, dhe për të gjithë këtë ai shtoi një sasi e konsiderueshme me shqyrtimin dhe stërvitje privat. ... Ai do të kishte një jetë të lumtur, dhe qenë një matematikan i madh, në qoftë se mendjen e tij ka punuar me saktësi më pak.

Punën e vështirë që Bromwich vënë në mësimin e tij me siguri kishte një efekt negativ në studimin e tij, dhe ndoshta, siç sugjeron çartur, mbi lumturinë e tij. Por nga ana tjetër kishte një efekt shumë pozitiv në mësimin e tij. Kjo është ilustruar në mënyrë të qartë me përmbledhje të viteve të tij deri në Kembrixh në:

Për shumë vite ai ishte një nga mësuesit më të mirë-njohur matematike në Kembrixh, dhe leksionet e tij dhe mësimi u ndoq me kujdes nga ata që synojnë nderon larta matematikore.

Për fat të keq shëndeti i tij filloi të vuajë me këtë punë e vështirë dhe ai u bë goditur nga një çrregullim mendor i cili përfundimisht çoi në vetëvrasjen e tij.

Çartur përmblodhi Bromwich kontributet e të gjithë një gamë të gjerë fushash matematike, kur ai e përshkroi atë si:

... matematikan më të mirë të pastër në mesin Matematikanë aplikuar në Kembrixh, dhe më të mirë aplikuar matematikan midis Matematikanë pastër.

Ai bëri disa komente lidhur me Bromwich pak kritike, megjithatë, duke e përshkruar atë si "të menduarit paksa" dhe "pak që dëshirojnë në imagjinatë".

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland