Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Leslie Britton

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 Nov 1927

Cottingham (near Hull), England

13 June 1994

Isle of Skye, Scotland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Britton hyrë Beverley Grammar School në 1939 dhe ka përfunduar arsimin e tij të shkollës në vitin 1946, duke hyrë Kolegji Universitetin e Hull në atë vit. Ai ishte shumë me fat për të mësuar nga dy teoricienë grup shquar në Hull, përkatësisht Bernhard Neumann dhe Hanna Neumann. Britton diplomuar nga Hull në vitin 1950, edhe pse në atë kohë nuk mund të Hull çmimin gradë e vet dhe kështu Britton mbaruar Universitetin me një shkallë të jashtëm të Londrës.

Bernhard Neumann Hull majtë për të marrë një post në Mançester në vitin 1948, por Njuman e kaluar verën e vitit 1950 në Hull dhe organizoi një seminar algjebër në shtëpinë e tyre. Britton mori pjesë në atë seminar i cili shërbeu si futja e tij për kërkime në algjebër. Britton pastaj vazhdoi të studiuar për një diplomë masteri në Hull, e mbikqyrur nga Hanna Neumann. Kjo shkallë, përsëri një shkallë e jashtme në Londër, është dhënë në 1951.

Britton pastaj vazhdoi në Mançester ku Bernhard Njuman e mbikqyrur studimet e doktoraturës. Teza e tij e doktoraturës studiuar problemin fjalë për grupe, duke u zgjeruar nga Tartakovskii punojnë mbi problemet e formuluar fillimisht nga Dehn.

Pas shërbimit të detyrueshëm ushtarak, Britton pranuar një post në Universitetin e Glasgout si hulumtues. Ai shpejt mori një pozitë të përhershëm të personelit pedagog në Glasgow, ku ai vazhdoi kërkimin e tij në problemet e fjalës në grupe. Puna e tij tërhoqi vëmendjen e një ekspert udhëheqës në problemin fjalë për grupe, domethënë Bill Boone. Boone ftuar Britton të Universitetit të Illinois në sesionin e 1960-61 dhe kjo provohet një ngjarje e rëndësishme për të mundësuar Britton që puna e tij do të njihet gjerësisht dhe jashtëzakonisht me ndikim në teori grup kombinator.

Britton u emërua Reader në Universitetin e re e Kent at Canterbury-t në vitin 1966 dhe ai mbeti aty deri sa ai pranoi kryetari i pastër Matematika në Londër, Mbretëresha Elizabet College në vitin 1973. Britton mbetur në Londër për pjesën tjetër të karrierës së tij, në pension në vitin 1988.

I [EFR] u takua së pari Britton gjatë kohës së tij në Canterbury-t. Ai ishte qartazi një njeri i trembur, pak i turpshëm në kompani, por ai e trajtoi mua me dashamirësi të madhe dhe më kujtohet ndjenja e tij e qetë të humorit gjatë vakt kemi pasur në mensë universitare.

Britton nuk u pëlqen të merret me problemet e shumta të vogla matematikore. Përkundrazi ai është tërhequr nga problemet më të mëdha në zonën e tij e teorisë së grupit kombinator. Mënyra e tij për të punuar ishte për t'u përgatitur për përkushtimin e shumë vite të jetës së tij për të punuar në një problem i madh por edhe kolegët e tij kanë qenë shpesh në dijeni të problemeve që ai ishte duke punuar. Pas marrjes kontributet kryesore të problemeve të fjalës Britton kthyer vëmendjen e tij për problemin Burnside.
Novikov kishte njoftuar në vitin 1959 se ai kishte provuar se, për çdo n> 71, atje ishte një grup gjeneruar finitely pafund të gjithë elementet e së cilës kishte qëllim ndarjen n. Megjithatë Novikov nuk e kanë ndjekur deri me shpalljen e pritshme të botuar dëshmi dhe Britton, që dyshohet të saktë se Novikov 's dëshmi e kishte drejtuar në vështirësi, filloi të punojë në problemin Burnside vetë. Duke punuar së bashku me Adian, Novikov ishte në gjendje të provojë rezultat, edhe pse prova e nevojshme n të jetë shumë më e madhe se 71 për të punuar, dhe ata të rezultojë e tyre botuar në vitin 1968.

Publikimi i prova do të ketë njerëz më bindi të heqin dorë, por jo edhe aq Britton. Ai vazhduar me detyrën e tij monumentale dhe në vitin 1970 ai besonte se puna e tij ishte i plotë. Prova vrapoi për gati 300 faqe dhe është botuar në vitin 1973. Mjerisht, megjithatë, Adian gjetur një gabim në argumentet e Britton. Si Collins shkruan në:

... Adian vuri në dukje se, ndërsa lemmas individuale ishin të sakta, në mënyrë që të zbatohen ato në të njëjtën kohë të gjitha pabarazitë e nevojshme për të bërë hipoteza të vlefshme e tyre ishin në kundërshtim. Për Gjoni çështje ishte jashtëzakonisht të ardhur keq, sepse kishte kaluar një numër i tij vite kryeministër matematikore në problem.

Britton nuk rifitoi besimin e tij matematikore të vërtetë pas kësaj dhe nuk u përgatitur prapë për të trajtuar probleme të mëdha. Ai ka publikuar tri dokumente të mëtejshme, por ato janë me një rëndësi relativisht të vogla. Puna e tij më të mëdha ishte për të redaktuar publikimin e punës s mbledhur Turing në matematikë të pastër i cili u botua në vitin 1992.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland