Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alexander Wilhelm von Brill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Sept 1842

Darmstadt, Germany

8 June 1935

Tübingen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alexander von Brill ishte një nip i krishterë Wiener i cili ka një biografi në këtë arkivë.

Brill studiuar në Technische Hochschule në Karlsruhe, ku ai ishte mësuar nga Clebsch i cili kishte mësuar në Karlsruhe që nga viti 1858. Në 1863 Clebsch lëvizur nga Karlsruhe në Universitetin e Giessen dhe Brill gjithashtu u zhvendos në Giessen. Mësuar përsëri nga Clebsch, Brill diplomuar nga Giessen në 1864. Mbetur në Giessen pas diplomimit të tij për të ndërmarrë hulumtime, Brill habilitation parashtruar tezën e tij në 1867. Pas tezë u pranua Brill u emërua një Privatdozent në Giessen, një post që ai mbajti për dy vjet.

Në 1869 Brill majtë Giessen të marrin një emërim si profesor i matematikës në Technische Hochschule në Mynih. Atje ai u bashkua nga Klein në vitin 1875 dhe dy kurse të avancuara për të mësuar një numër të madh të nxënësve të shkëlqyer. Brill dhe Klein dyja kishin një interes të madh në mësimdhënie dhe Brill, si Klain, morën pjesë në lëvizje për të reformuar të mësimdhënies së matematikës. Brill Në veçanti:

... ishte një iniciator i përdorimit të modeleve të figurave gjeometrike në mësimdhënie, shumë modele të tilla ishin të përgatitur nën drejtimin e tij.

Është e qartë se Brill u ndikua shumë nga të qënit një koleg i Klein për pesë vjet dhe ndikim do të shfaqen në mënyra të ndryshme gjatë gjithë karrierës së Brill. Brill mësoi një koleksion të mrekullueshëm talentuar të studentëve, ndërsa në Technische Hochschule në Mynih, duke përfshirë, për shembull Hurwitz, von Dyck, Rohn, Runge, Planck, Bianchi dhe Ricci-Curbastro. Edhe pse Klein majtë Mynih në 1880, Brill ishte që të qëndrojë atje për disa vjet të tjerë, duke marrë deri kryetar i matematikës në Universitetin e në Tübingen 1884. Brill mbajtur këtë karrige derisa ka dalë në pension në vitin 1918 në moshën 76, por vazhdoi të jetojnë dhe të bëjë matematikë në Tübingen pas daljes në pension të tij deri në vdekjen e tij në moshën 92.

Ai kontribuoi në studimin e gjeometrisë algjebrike, duke u përpjekur për të sjellë ashpërsi të algjebër në studimin e kthesa. Në 1874 ai botoi një punë të përbashkët me Max Noether mbi pronat e funksioneve algjebrike që janë invariant sipas transformimeve birational. Puna e tij të lejuara nocionin e gjini të një kurbë, të paraqitura nga Clebsch, që do të shtrihet në njëjës dhe jo-kthesa njëjës. Në 1894 ai shkroi, përsëri në bashkëpunim me Maks Noether, një studim jashtëzakonisht i rëndësishëm i zhvillimit të teorisë së funksioneve algjebrike. Pogrebyssky, në, vë në dukje gjithashtu rëndësinë e:

... letra e tij në tre-dimensionale kthesa algjebrike (1907) dhe tre dimensionale pseudospherical-hapësirë (1885), ku pamundësinë e vendosjes së një hapësirë të tillë në hapësirë Euklidiane katër-dimensionale dhe mundësinë e tij duke u vendosur në një hapësirë pesë Euklidiane-dimensionale janë provuar.

Brill gjithashtu shkroi më përcaktues, funksionet eliptik, kthesa të veçantë dhe sipërfaqet e tokave. Ai ka shkruajtur artikuj mbi metodologjinë e matematikës dhe mekanikës teorike. Në moshën 87 ai shkroi një libër mbi Keplerit 's astronomi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland