Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans-Joachim Bremermann

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 Sept 1926

Bremen, Germany

21 Feb 1996

Berkeley, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hans-Joachim Bremermann 's babai ishte Bernard Bremermann dhe nëna e tij ishte Berta Wicke. Edukimi i tij nuk ishte e lehtë që nga Lufta e Dytë Botërore filloi, kur ai ishte trembëdhjetë vjeç dhe nuk e mbaruar derisa ai ishte i nëntëmbëdhjetë. Ishte vetëm kur jeta filloi të kthehet në një lloj normalitet pas luftës se Hans-Joachim ishte në gjendje të tregojë aftësitë e tij të vërtetë.

Studimet e doktoraturës Bremermann ishin ndërmarrë në Universitetin e Münster. Në Range vë mjedis studimor se Bremermann hyrë në kontekst:

Kjo ishte një periudhë e jashtëzakonshme për shkollën e famshme Münster në analizë komplekse, e përqendruar që nga raundi i Heinrich Behnke 1920 s. Henri Cartan Münster vizituar në vitin 1949 për herë të parë pas luftës, duke ndarë një pasuri e ideve nga shkolla frëngjisht. F Hirzebruch studiuar atje para se të vendosej në Zürich në 1949 për të punuar me H Hopf. 1951 Karl Stein ka krijuar atë që u bë i njohur si manifolds Stein, dhe së bashku me Behnke ai futi parë "hapësira komplekse". H Grauert dhe R Remmert filloi studimet e tyre në Münster gjatë kësaj kohe, vendosur themelet për punën e tyre dhe nismëtare. Natyrisht Bremermann mësuar shumë analizë komplekse dhe vazhdoi të bëjë një kontribut të rëndësishëm në këtë fushë ...

Në 1951 Bremermann përfunduar Staatsexamen e tij në matematikë dhe fizikë. Në të njëjtin vit disertacionin e doktoraturës Die pseudokonvexe Charakterisierung von Regularitätsgebieten durch Funktionen u botua nga Universiteti i Münster në 1951. Ne do të diskutuar rezultatet e kësaj pune më poshtë, por në këtë fazë të kemi parasysh se ajo zgjidhet një rast të veçantë problemit të Levit. Në vitin e ardhshëm dhënien e doktoraturës së tij Bremermann mbetur në Münster dhe mësohen atje si një asistent. Ai shkoi në Shtetet e Bashkuara në 1952, ku ai mbajti një qëndrim të kërkimit bashkëpunëtor në Universitetin e Stanfordit dhe pastaj, në vitin 1953, ai u emërua një hulumtues në Universitetin e Harvardit. Gjatë kësaj kohe ai ka vazhduar të prodhojë rezultate të larta cilësisë në analizë komplekse të vazhdueshëm për të nxitur rezultatet e disertacionit të tij e doktoraturës drejt një zgjidhje të përgjithshme të problemit Levit.

Më 16 maj 1954 u martua me një Bremermann spanjisht lady Maria Isabel Lopez Perez-Ojeda i cili ishte një studiues i gjuhës dhe letërsisë romance. Ai u kthye në Gjermani për vitin akademik 1954-55 të cilin ai kaloi përsëri në Münster, pastaj kthehen në Shtetet e Bashkuara ai kaloi vitet 1955-57 në Princeton që janë ftuar për të ndërmarrë kërkime në Institutin për Advanced Study. Ai u caktua më pas si profesor asistent në Universitetin e Uashingtonit, Seattle për 1957-58. Vitit 1957 pa masë Bremermann në një zonë të re të kërkimeve kur ai bashkëpunoi me fizikantë R Oehme dhe JG Taylor aplikuar ekspertiza e tij në analizë komplekse për të punuar në fushën e teorisë kuantike. Për vitin 1958-59 ai ishte kthyer në Princeton për të shpenzuar një vit tjetër ndërmarrje kërkimeve në Institutin për Advanced Study, por këtë herë ai ishte si një fizikan se sa si një matematikan.

Në 1959 një takim Bremermann pranuar si profesor i matematikës në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley. Ai u të mbetet në Berkeley për pjesën tjetër të karrierës së tij gjatë së cilës ai i aplikuar aftësitë e tij matematikore të fizikës, teoria e shpërndarjes, teoria e llogaritje, inteligjencën artificiale dhe, biologji matematike. Ai mbajti karrige në Berkeley në të dy matematikë dhe biofizikë duke u graduar profesor të plotë në 1966.

Le të shohim tani shkurtimisht në hulumtim Bremermann's. Në vitin 1910, EE Levit kishte dëshmuar se çdo sferë të holomorphy (e quajtur një rajon rregullsinë në terminologjinë e vjetër) me një kufi mjaft i qetë është një domain pseudoconvex. Ai pyeti nëse ishte e vërtetë bisedoj, përkatësisht nëse çdo sferë pseudoconvex një fushë të holomorphy. Pyetje Levi u përgjigjur në 1942 nga Kiyoshi Oka për funksione komplekse të dy variablave, duke dëshmuar se çështja kishte një përgjigje pozitive, por rastin e variablave komplekse më mbeti i hapur. Teza Bremermann të provuar një rast të veçantë të këtij rezultat dhe më pas ai provoi se rezultati është i vërtetë në një rast të veçantë të mëtejshme. Në 1954 në Über die Aquivalenz der pseudokonvexen Gebiete und im Raum von der Holomorphiegebiete n komplexen Veränderlichen Bremermann dëshmuar teoremën e përgjithshme marrjen OKA 's rezultat për të variablave komplekse n ku n 2. Në vitin 1959 ai përdori idetë mbi veprën e tij të mëparshme për të dhënë një generalisation e problemit Dirichlet.

Në 1961, në bashkëpunim me L Durand, Bremermann prodhuar një qasje konkrete të përfaqësimit të shpërndarjeve nga vlera kufi e funksioneve analitike. Kjo ishte një qasje shumë më të përshtatshme për nevojën e kërkesave fizike se qasjes abstrakte e të tjerëve. Në vitin 1965 Bremermann Distributions publikuar një libër, variablave komplekse, dhe Furierit transformon e cila i dha një hyrje në teorinë e shpërndarjeve Schwartz duke përdorur qasje ai kishte zhvilluar më parë në punën e tij. J Korevaar, rishikimin e librit, shkruan:

Autori ka arritur të shkruar një libër të kuptueshme për lexuesit me njohuri shumë pak e analizave funksionale dhe topological hapësira vektoriale. Për këtë arsye, libri do të apelojnë jo vetëm për studentët e matematikës, por edhe për studentët e shkencave fizike dhe zbatohen. ... Pothuajse kudo, ekspozitë është i qartë dhe rigoroz.

Edhe pse ai jetoi në Shtetet e Bashkuara nga 1952, nuk ishte deri në 1965 se Bremermann naturalizimit u bë një qytetar amerikan.

Nga interesat 1960 Bremermann kishte kthyer drejt teorinë e llogaritje dhe biologjisë evolucionare. Në fakt interesin e tij në teorinë e llogaritje u kthye në ditët e tij si student i diplomuar në Münster kur ai mori pjesë në një seri leksionesh në makinat Turing. Interesi i tij u rishfaq kur ai u përpoq të shkruaj programe për kompjuterin maniak, i cili kishte qenë zhvilluar nga von Neumann, dhe gjeti përvojë shumë frustruese. Ai filloi të kontribuojë në teori komplekse, dhe për të zhvilluar algoritme gjenetik kërkimit. Ai studioi njohje model si pjesë e zonës me shpejtësi zhvillimin e inteligjencës artificiale, duke futur metodat e fuzzy logjikë në përpjekje për të marrë metodat më të fuqishme se sa mund të arrihet me një rregull të bazuar qasje.

Ai pastaj u përpoq të siguresave së bashku shkenca kompjuterike dhe evolucioni, duke prezantuar ide të reja se si mund të gjenerojnë të mating gjen kombinime të reja. Si RW Anderson shkruan në:

[Bremermann] vazhdoi të zhvilluar modelimin matematik si një mjet për të kuptuar komplekse (sidomos biologjike) e sistemeve për pjesën tjetër të jetës së tij. Udhëtimin e tij intelektuale u shënua nga pasqyrë të shkëlqyer dhe largpamësi.

Në vitin 1978 ai dha "Çfarë fizikantë A" seri leksionesh në Universitetin Shtetëror të Sonoma. Në këtë seri ai diskutoi kufizimet fizike në kuptimin matematikor të sistemeve fizike dhe biologjike.

Ai vazhdoi të prodhuar punë pioniere në biologji matematike me 1980 si ai aplikuar matematikën në modelet e parazitëve dhe sëmundjet. Për shembull ai analizuar strategjive patogjene, kancer dhe sëmundje kulture. Ai vazhdoi të ndërmarrë kërkime avantazh pas prerjes se të tërhiqej nga Universiteti i Kalifornisë në vitin 1991. Ai ishte i interesuar veçanërisht ekspertizën në aplikimin e tij për të studiuar AIDS-it dhe prodhuar një numër i terren thyer gazeta pavarësisht përkeqësimit në shëndetin e tij për shkak të kancerit.

RW Anderson jep këtë haraç provës në:

Hans Bremermann nuk përmendet vetëm për gjeniale e tij, por edhe për ngrohtësi e tij, bujari, guxim, integritet, përulësi dhe dashuri.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland