Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred Theodor Brauer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 April 1894

Berlin, Germany

1985

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alfred Brauer 's babai ishte Max Brauer i cili ishte një biznesmen i pasur në tregtinë me shumicë lëkure. Gruaja Max Brauer ishte Lilly Caroline dhe Alfred ishte më i vjetër i tre fëmijëve të tyre. Ai kishte një i ri, dhe më shumë i njohur, vëllai i Riçard Brauer, i cili gjithashtu ka një biografi në këtë arkivë. Alfred Brauer ishte shtatë vjet më i vjetër se Riçard dhe i një moshë mes dy vëllezërve ishte motra e Alfred's Alice. Brauers ishin një familje hebreje dhe ata do të jetojnë nëpër një periudhë në historinë gjermane kur do të jetë jo-arian solli mundime të mëdha dhe vuajtje.

Lufta e Parë Botërore ishte një kohë e vështirë për Alfred Brauer dhe kishte ai nuk kishte një vendosmëri e madhe se ai kurrë nuk do të ketë mosmarrëveshje kapërcyer pothuajse e pamundur kundër tij duke bërë një karrierë në matematikë. Ai ishte 20 vjeç në shpërthimin e luftës dhe ai ka shërbyer për katër vjet në ushtrinë gjermane. Ai ishte plagosur rëndë gjatë luftës dhe në mënyrë efektive humbur shtatë vjet në atë që është për Matematikanë më kohën më vendimtare në zhvillimin e tyre.

Brauer ishte kthyer që studjojnë në Universitetin e Berlinit pas Luftës së Parë Botërore në 1920 ai mori pjesë Schur 's seminar së bashku me vëllain e tij, Riçard Brauer kështu që nga kjo fazë Alfred, edhe pse shtatë vjet më i vjetër se vëllai i tij, ishte në fazë shumë të njëjtë në e tij arsimit. Schur mbajtur orë javore problem, dhe në këto sesione ai do të japë studentëve e problemeve të vështira shumica e të cilave Frobenius ose Schur kishte zgjidhur vetë, por kohë pas kohe ai dha një klasë problem i hapur që ai nuk e di se si ta zgjidhë. Në vitin 1921 Alfred, duke punuar me të vëllain Richard, zgjidhet një nga Schur 's problemet e hapur dhe kjo do të vinte të dy vëllezërit në rrugën e tyre si studiues.

Në 1928 disertacion Brauer së, shkruar nën Schur 's udhëzime në Universitetin e Berlinit, u botua dhe ai filloi të mësojë në Universitetin. Nga botimi i tij i parë në 1925 dhe në vazhdim ai prodhuar një varg vepra të rëndësishëm në teorinë e numrave. Ai ishte gjithashtu i përfshirë në ndërtimin e bibliotekës në institut matematikore në Berlin dhe në këtë ai luajti një rol me rëndësi të madhe në zhvillimin e matematikës në Berlin. Megjithatë fillim të suksesshëm në karrierën e tij, i shtyrë ashtu siç ka qenë nga Luftës së Parë Botërore, u shndërrua shumë shpejt të ndryshojë në një mënyrë shumë të të ardhur keq.

Më 30 janar 1933 Hitleri erdhi në pushtet dhe më 7 prill 1933 Shërbimi Civil Ligj, do të thotë e heqjes mësuesit hebrenj nga universitetet, dhe sigurisht edhe për të hequr ato me origjinë hebreje nga rolet e tjera. Gjithë nëpunësve civil të cilët nuk ishin me prejardhje Ariane (duke pasur një gjysh e fesë çifute bërë jo dikush-arian) janë të pensionuar. Megjithatë, kishte një klauzolë që jo përjashtimi përjashtohen-Arianėt që kishin luftuar për Gjermaninë në Brauer Luftës së Parë Botërore me siguri të kualifikuar në këtë pikë dhe kjo lejoi që ai të mbajë postin e tij pedagog në Berlin në vitin 1933.

Brauer kishte qenë një nga organizatorët e Mathematisch-Arbeitsgemeinschaft physikalische e cila ishte një organizatë për studentët në Universitetin e Berlinit që të mbajtur shikime në kundërshtim me pikëpamjet e djathtë ekstreme të shumë nxënësve të tjerë. Kjo organizatë ka shpërndarë nga nazistët në vitin 1933 dhe u zëvendësuan nga një organizatë studentore që mbështetet nazistët dhe politikat e tyre. Fjali pa përjashtim Brauer në gjendje të mbajë postin e tij pedagog deri në 1935, por ai u hodh poshtë në atë vit pavarësisht klauzolë përjashtim në Ligjin e Shërbimit Civil i cili ishte thjesht shpërfillur pas vendimeve në kongresin e partisë Nurembergut në vjeshtën e vitit 1935.

Situata për ata të përkatësisë hebreje përkeqësuar në mënyrë të qëndrueshme. Studentët çifut humbur të drejtën për të diplomuar nga universitetet në 1937. Në Brauer përshkruan ngjarjet e mëposhtme Edmund Landau 's vdekjes:

Kur Landau vdiq në shkurt të vitit 1938, Schur është dashur të jap një fjalim në funeralin e tij. Për këtë arsye ai kishte nevojë për disa detaje matematikore nga literatura. Ai kërkoi mua që t'i ndihmojë atij në këtë çështje. Sigurisht unë nuk u lejohet të përdorin bibliotekën e institutit matematikore që unë e kisha ndërtuar deri pas shumë vitesh. Në fund kam marrë një përjashtim për një javë dhe unë mund të përdorin bibliotekën e Staatsbibliothek prusian për një tarifë. ... Kështu që unë mund të përgjigjem të paktën disa nga Schur 's pyetje.

Brauer ishte ende në Berlin me shpresë që do të lejohet që të emigrojnë në 1938, por ka pasur probleme në të gjitha anët. Hopf shkroi Riçard Brauer, tashmë në Shtetet e Bashkuara në 1938:

Konsullata amerikane në Berlin deklaroi se [Alfred Brauer] nuk mund të marrin vizë të ashtu-quajtur "profesor" (me të cilën mund menjëherë të hyjë SHBA) dhe se sipas ligjit ai ishte vetëm për njerëzit që ishin në një pozitë akademik gjatë kaluar dy vjet dhe se ai nuk kishte qenë në një pozicion të tillë!!

Alfred Brauer ka sukses në marrjen e lejes për të hyrë në Shtetet e Bashkuara dhe punësimi i përkohshëm për atë u organizua nga Komiteti i Emergjencave në ndihmë të dijetarëve gjermanë të shpërngulur në Nju Jork. Ne duhet të shënojë në miratimin e se forca lëvizëse prapa se komiteti i cili ishte përgjegjës për ruajtjen Brauer (dhe akademikët shumë të tjera gjermane) ishte Stephen amerikan Duggan. Ai bëri vetëvrasje në vitin 1950 kur ai ishte duke u hetuar gjatë periudhës McCarthy për shkak të lidhjeve të tij shumë me të huajt nëpërmjet punës për Komitetin Jashtëzakonshme.

Brauer majtë Gjermani në 1939, por motra e Brauer Alice mbetur prapa dhe u vra në një kamp përqëndrimi nga nazistët. Një tjetër që kishte ndihmuar për të organizuar Brauer për të shkuar në Shtetet e Bashkuara ishin Weyl. Kur arriti Brauer SHBA ai shkoi për të Institutit për Advanced Study in Princeton si Weyl 's asistent. Përvoja e tij në ndërtimin e bibliotekës së institutit matematikore në Berlin ishte vënë në përdorim të mirë në Princeton, ku ai ndërtoi bibliotekën e parë deri matematikës në Institutin për Advanced Study. Weyl shkroi Bernays në vitin 1940:

Alfred Brauer është asistent e mia, dhe ai po provohet shumë e dobishme në ndërtimin e një biblioteke të re ... në lagjet e reja ...

Brauer mbetur në Institutin për Advanced Study deri 1942, por gjatë këtyre tre viteve ka ligjëruar edhe në Universitetin e Nju Jorkut. Në 1942 ai shkoi në Universitetin e North Carolina, Chapel Hill, dhe e ndërtuar më vonë deri bibliotekë ka një matematikë shumë i shkëlqyer i quajtur tani "Alfred T Brauer Biblioteka". Autorët e përshkruajnë viteve të tij në Chapel Hill:

Gjatë hapësirë prej gati një çerek shekulli, duke filluar në 1942, Alfred Brauer mësuar me një përkushtim që nderon profesionin e mësimdhënies në Universitetin e North Carolina, Chapel Hill. Tij ekstra-ndihmë seancat dhe orët tepër të gjatë të punës me studentët në zyrën e tij ndihmoi të bëjë atë me të vërtetë një mësues i dashur. Ai pothuajse sfidon imagjinatën që Profesor Brauer gjetur mjaft orë në ditë për të kaluar kohën që ai bëri me studentët e tij, shpenzojnë kohë në shtëpi me gruan e tij Hilde dhe dy vajzat e ..., dhe autor i akoma 65 letra ... gjatë këtyre viteve.

Brauer dha kontribut i madh për teorinë e numrave, për shembull në mos-ekzistencën e numër i rastësishëm i disa forma të përsosur, dhe supozoj Khinchin që u provua më vonë dhe zgjatur nga Henry B Mann. Dha caqeve për mbeturinat paktën katror modulo një kryeministër, dhe për më pak rrënjë primitive për një kryeministër.

Ai u bë i interesuar në hulumtime në teori matricë pas në këmbë për një koleg dhe dhënia e matricës kurs teori e tij në vitin 1946. Ai ka studiuar, për shembull, vendndodhjen e rrënjët karakteristike duke përdorur ovals e Cassini, duke botuar rezultatet e tij të parë për këtë në 1947. Nga fundi i viteve 1950 Brauer botoi një seri të dokumenteve për matricat nonnegative, një temë studiuar nga Frobenius drejt përfundimit të karrierës së tij. Brauer publikuar edhe rezultatet për matricat stochastic dhe matricat turneu.

Brauer në pension në moshën 70 nga Universiteti i Karolinës së Veriut dhe më pas mësoi për tetë vjet në Wake Forest University. Një nga studentët e tij në Wake Forest ka shkruajtur:

Mësimore Profesor Brauer kishte një ndikim të madh në të gjithë studentët e tij për shkak të interesave të tij personale në to dhe dashuria e tij të madhe për matematikën. Çdo nxënës ai mësoi përfituar nga inkurajimi i tij të vazhdueshme, qasjen e tij pozitive ndaj të mësuarit dhe, veçanërisht, nga vendosmërinë e tij për të sfiduar çdo prej tyre duhet të kalojë kuptoj e tij. Leksionet e tij ishin të stimulimit dhe në seminaret e tij dhe sesionet private me mjeshtër individual dhe studentët e doktoraturës ai i udhëzoi ata në kërkimin e tyre për rezultate të reja dhe të ndahen me vete kënaqësinë e zbulimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland