Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Sir Charles Vernon Boys

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 March 1855

Wing, Rutland, England

30 March 1944

St Mary Bourne, Andover, Hampshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Prindërit Charles Boys 'u Caroline Goodrich Dobbie dhe Çarls Rev Boys cili ishte famullitar në Wing. Charles ishte një nga një familje të madhe, duke qenë fëmija prindërit e tij e tetë, dhe ai u solli deri në famulli në Wing. Ai ishte arsimuar në Marlborough, dhe në përurimin e librit të tij mbi flluska sapuni ai shprehu mirënjohjen e tij për z. GF Rodwell, mjeshtër i parë shkenca emëruar në atë shkollë. Nga atje Boys shkoi në Shkollën Mbretërore të minierave, ku ai u mësoi fizikë nga Frederick Guthrie. Ai u diplomua në miniera dhe metalurgjisë. Shkolla nuk kishte departamentit të matematikës në mënyrë Boys mësuar nga librat e matematikës duke përfshirë Todhunter 's Integrale gur. Ai pohoi gjithmonë, ndoshta për shkak të mungesës së arsimit kjo matematike, se ai nuk ishte një matematikan. Të tjerë, duke përfshirë nxënësit e tij, sigurisht që nuk ishte dakord me këtë si ai tregoi një njohuri të gjerë të metodave gjeometrike.

Djemtë është i njohur si një fizikant dhe shpikës i instrumenteve. Ndërsa ende në Shkollën Mbretërore të Minierave ai shpiku një integraph, një makinë për vizatim antiderivative e një funksioni. Ai botoi një përshkrim të këtij instrumenti në Magazine Filozofik në 1881. Pas diplomimit në miniera ishte e natyrshme për djemtë për të kërkuar punë në një minierë qymyrguri, të cilën ai e bëri. Pas një kohe të shkurtër në këtë punë, Guthrie ofroi një punë si asistent në fizikë. Ai e pranoi këtë post dhe filloi karrierën e tij akademike.

Kjo ishte shpikja e tij e një kuarc fused pezullim fibra që sollën atij famën e madhe, dhe kërkesat e tij e fibrave kuarc janë përshkruar në këtë mënyrë:

Një kërkesë ai e bëri të [fibrave kuarc] ishte për pezullimin e sistemit duke e radiomicrometer tij për matjen e ngrohjes rrezatues, një instrument që në mënyrë të ndjeshme, të ndihmuar nga një teleskop që reflekton për të sjellë ngrohjes në një fokus, ajo mund të zbuluar dallimet në rrezatim nga pjesë të ndryshme të disk mun dhe do të përgjigjet për ngrohje e një qiri në një distancë prej më shumë se një milje ... Ai bëri gjithashtu përdorimin e fibrave kuarc në përsëritjen e tij të famshme eksperimentit Cavendish për përcaktimin e konstante gravitacionale.

Ajo ishte duke përdorur një pezullim kuarc fibra në eksperimente lloj Cavendish se djemtë ishte në gjendje për të përmirësuar vlerën e fituar për konstante gravitacionale. Ai përdori fije kuarc të pezullojë një periudhë të shkurtër (më pak se një inç të gjatë) rreze me sferat në çdo fund. Ai ishte atëherë në gjendje për të përdorur tërheqjen e meshat në proporcion shumë më i madh se Cavendish ka qenë në gjendje për t'u përdorur, duke bërë të mundur atë për të bërë matje të saktë të forcave të vogla të përfshira. Puna e tij të gravitacionit është sigurisht kontributin e tij më të rëndësishme dhe tregon saktësi të cilën ai mund të arrijë në eksperimentet e tij. Megjithatë ka pasur probleme të shumta që ai kishte për të kapërcyer, të tilla si vibrations në tokë të shkaktuara nga trafiku. Për të shmangur këto probleme ai i kryer eksperimentet e tij në Oksford, në vend se në Londër, por ai ende kishte për të bërë matjet e tij në kohë kur nuk shunting u ndodh në oborret e hekurudhës më shumë se një milje nga laboratori i tij. Rezultatet e tij të sakta ishin të mrekullueshëm botuar në transaksionet Filozofik të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1895.

Kontributeve të tjera që djemtë e bëra në zona të tjera janë përshkruar edhe në:

Një tjetër subjekt për të cilin ai i kushtoi një rëndësi e madhe ishte fotografia e flashes rrufe dhe e objekteve të shpejt lëvizin, të tilla si plumbat, dhe filmat e sapun dhënë atij me një studim në të cilin fuqitë e tij të manipulimit të gjetur fushën delikate të plotë, në librin e tij " bubbles sapun, ngjyrat e tyre, dhe forcat e cila brumos tyre "është një klasik në rrugën e saj.

Në vitin 1888 djemtë u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore. Vit pas ai u bë profesor asistent në Kolegjin Mbretëror të Shkencës, South Kensington, një post që ai mbajti deri në 1897. Ndërsa e bën këtë post ai e plotësuar të ardhurat e tij për shqyrtimin Universitetin e Londrës. Ai u martua me Marion Amelia Pollock në 1892, dhe ne koment se si më poshtë në lidhje me këtë martesë përfundoi në divorc. Ata kishin një vajzë dhe një djalë.

Në 1887 Boys mori një post aplikuar shkencën e metropolit Gazit Referee dhe e ka mbajtur këtë post deri Referees ishin hequr në 1939. Madje edhe atëherë, shërbimet e tij ishin mbajtur në një kapacitet këshillues deri 1943. Ishte në këtë rol që ai ka punuar për shumë vite për përmirësimin e instrumenteve të përdorura për të matur vlerën kalorifike e gazit. Ky gaz skriptet për të të jetë me çmim në drejtim të vlerës së saj me sasi kalorish më tepër se sa në aspektin e vëllimit të saj.

Mjekimit (pretenduar) keq-gruaja e tij e tij e çuan në atë që një çështje me Forsyth dhe një skandal në Kembrixh rezultuar. Boys divorcuar gruan e tij në vitin 1910, pas 18 vjet martesë. Nga 1913 e këtej ai jetonte në dhoma në Westminster, shkojnë çdo fundjavë të vendit ku ai kishte një punëtori.

Pas 1939 ka dalë në pension të përhershëm në shtëpinë e tij vend ku ai u bë i interesuar në rroba zije në rritje. Ai botoi Weeds, barërat e këqija, barërat e këqija në vitin 1937.

Boys marrë nderon shumë më tepër për zgjedhjet për bashkësinë e Shoqërisë Mbretërore që kemi përmendur më lart. Ai mori medaljen mbretërore nga Shoqëria Mbretërore në 1896 dhe nga Shoqëria njëjtën Rumford ai mori Medaljen e saj në vitin 1924. Ai u dha edhe Medaljen Duddell i Shoqërisë Fizike në 1925, dhe Cresson Elliot Medaljen e Institutit Frenklin e Filadelfia në vitin 1939. Ai u zgjodh në Akademinë e Shkencave të New York-ut dhe Shoqëria fizike e Moskës. Ai ishte knighted në 1935.

Nderon të tjera përfshirë zgjedhjet për presidencën e Shoqërisë Röntgen në 1906-07, e Matematika dhe Fizika Sektori i Shoqatës britanike në 1903 dhe të Shoqërisë fizike në 1916-17. Universiteti i Edinburgut Boys dhënë një diplomë nderi në 1932.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland