Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edmond Bour

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 May 1832

Gray, Haute-Saône, France

9 March 1866

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edmond Bour 's ishte Jusufi Bour babai dhe nëna e tij ishte Gabrielle Jeunet. Familje nuk janë veçanërisht, por edhe jashtë Edmond kishte një arsimim të mirë në Gray para se të shkojnë në Dijon për të kompletuar arsimimin e tij dhe për të marrë provime hyrje të Ecole Polytechnique.

Duke pranuar për pranim në Ecole Polytechnique, Bour hyrë në 1850. Koha e tij ka pasur një nivel më të lartë të arritjeve dhe ai u diplomua në 1852 në vendin e parë. Bour vazhdoi studimet e tij në Ecole des Minave në Paris dhe ka punuar në një letër i madh Sur l'OS-des ekuacionet différentielles de analytique la mécanique cila u lexua para Académie des Sciences më 5 mars 1855 dhe publikuar në Journal pures de mathématiques et appliquées .

Ndërsa në Bour Ecole des Minave ka shkruajtur dy teza e doktoraturës. Të dy ishin në mekanikën qiellore, një në tri problem trupit dhe të tjera mbi teorinë e tërheqëse. Të dy u prezantuan të Shkencave des Faculté në Paris më 3 dhjetor 1855 dhe ishin pjesë të pazgjidhura të punës. Ata janë botuar dy herë, një herë në 1855 si një vepër më vete, pastaj përsëri në 1856 në Journal de l'Ecole Polytechnique.

Para se tezat e tij u dërguan, Bour u kualifikuar tashmë si një inxhinier miniere. Kjo ishte në korrik 1855 dhe ai u emërua si profesor i mekanikës dhe minierave në Ecole des Minave në Saint-Etienne. Ky ishte një takim që ai zhvilloi vetëm një vit para se të kthehej në Paris, kur ai pranoi një rang profesori në Ecole des Minierave atje. Ai gjithashtu u emërua profesor në Ecole Polytechnique. Bour kishte bërë një fillim të shquar në karrierën e tij e cila do të arrijnë lartësi të edhe më të madh.

Ai mori çmimin e matematikës e Académie des Sciences në 1861 për një letër Théorie des de la deformim sipërfaqe. Kjo punë:

... në përputhje me studimet analoge e Bonnet dhe Codazzi, përmbante disa teorema mbi vendosi sipërfaqet minimale sipërfaqeve, por në versionin e saj të shtypura këtë punë nuk përfshin testi për integrimin e ekuacioneve problemit në rastin e sipërfaqeve të revolucionit, i cili kishte Bour mundur të mposhtin konkurrentë të tjerë për çmimin e madh Akademisë.

Një zhgënjim në jetën e shkurtër Bour ishte dështimi i tij për të fituar zgjedhjet për Académie des Sciences në prill 1862, kur u zgjodh në Bonnet preferencë Bour. Për shkak të kësaj Bour u kthye për të koncentrohen tërësisht në kurs mekanikë se ai po mësonte në Ecole Polytechnique.

Bour ka dhënë një kontribut shumë të rëndësishëm për analiza, algjebër, gjeometri dhe mekanikë zbatohen, pavarësisht nga vdekja e tij e hershme nga një sëmundje e pashërueshme. Arritjet e tij të shquar u ndërpre në moshën 33 dhe si pasojë është e njohur Bour vështirë në historinë e matematikës ndërsa e ndjen se në qoftë se atij i është dhënë mundësia për të vazhduar punën e jashtëzakonshme të tij ai sot do të mbahet mend si një nga të mëdha Shifrat në subjekt.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland