Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jean Claude Bouquet

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 Sept 1819

Morteau, France

9 Sept 1885

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Klod Aromë ishte një shok shkolle të Briot dhe ai ka punuar me të për më të jetës së tij. Aromë hyrë Ecole Normale Supérieure në 1839, marrjen e doktoraturës së tij në 1842 për një tezë për ndryshim të integrals dyfishtë.

Ai u emërua profesor i matematikës në Lycée në Marsejë, pastaj ai shkoi në Lyon si profesor i matematikës në Fakultetin e Shkencave. Në Lyon ai u takua përsëri me shokun e tij Briot shkollore dhe dy filloi një bashkëpunim i cili zgjati gjatë gjithë karrierën e tyre.

Nga 1852 deri 1858 Aromë mësohen në Lycée Bonaparte (u quajt më vonë Condorcet Lycée). Në 1858 ai u transferua në Lycée Louis-le-Grand, Galois u diplomua nga shkolla kishte 30 vite më parë. Ai mësoi atje deri në 1867. Aromë Në 1874 u emërua profesor i njehsim diferencial dhe integral në Sorbonne. Ai mësoi atje deri 1884, vit para vdekjes së tij.

Aromë punuar në gjeometrinë diferenciale, shkrim mbi Puna sipërfaqeve. Ai shkroi kujtimet e rëndësishme në sistemet e linjave të hapësirave. Kjo punë është kryer përpara nga Bonnet, Darboux dhe Cayley. Me Briot ai ka punuar nga 1853 e këtej në studimet e thellë e Cauchy-s idetë e analizave dhe prodhuar shumë gazeta themelore në zgjerimet seri e funksioneve dhe funksioneve eliptik. Në 1853 ata krijuan kushtet për një funksion të Expandable në një seri të tërë.

Tufë lulesh dhe Briot zhvilluar Cauchy 's punojnë në ekzistimin e integrals e një ekuacion diferencial. Së bashku ata shkroi disa tekste të rëndësishme. Midis 1859 dhe 1875 ka punuar në funksione Aromë eliptik.

Jules fabrikë lëkurësh, i cili ishte për të shkruar një nekrologji e Aromë, u mësoi prej tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland