Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Bossut

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Aug 1730

Tartaras (near Rive de Gier), Rhône-et-Loire, France

14 Jan 1814

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charles Bossut ishte arsimuar në Kolegjin jezuit i Lyon dhe u bë një student i Alembert d'. Ai ishte vonë për të bashkëpunuar me d'Alembert nga ana matematikore të Encyclopédie.

Bossut u emërua profesor i matematikës në Mézières. Ndërsa në Mézières ai e transformoi cilësinë dhe përmbajtjen e kurseve. Ndër nxënësit e tij në Mézières ishin Borda dhe Kulombit.

Pas largimit Mézières Bossut u bë profesor i hidrodinamikë në Louvre.

Bossut është i njohur për librat e tij. Në veçanti ai ka shkruajtur Cours complet de mathématiques (1765) dhe Mécanique en Général (1792).

Ai gjithashtu fitoi çmime të Akademisë për punën e tij mbi mekaniken aplikuar për anijet dhe në rezistencën ndaj levizjes planetare. Kjo ishte një biografi e 1762 e cila fitoi çmimin e Bossut Académie des Sciences për të punuar për rezistencën e lëngjeve për mocionin e planeteve.

Në 1775 ai mori pjesë me d'Alembert dhe Condorcet në eksperimente në rezistencën e fluideve.

Bossut u zgjodh në Académie des Sciences në 1768.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland