Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ruggero Giuseppe Boscovich

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 May 1711

Ragusa, Dalmatia (now Dubrovnik, Croatia)

13 Feb 1787

Milan, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ruggero Boscovich studiuar në Romanum Kolegjiumi në Romë dhe u emërua profesor i matematikës atje në 1740. Ai ishte një nga të parë në Evropën kontinentale për të pranuar Njutonit 's teori gravitacionale dhe ai ka shkruar 70 letra në optikë, astronomi, gravitacionit, meteorologjia dhe trigonometri.

Puna e tij kryesore ishte të fizikës matematikore. Në studimin e tij për formën e Tokës ai përdori idenë e minimizuar shumën e vlerave absolute të devijimeve. Zgjidhje e tij për këtë problem duke minimizuar mori një formë gjeometrike. Boscovich ishte e para për të dhënë një procedurë për të llogaritur një planet orbita nga 3 vëzhgimet e pozitës së tij dhe ai gjithashtu dha një procedurë për përcaktimin ekuator e planetit nga 3 vërejtje e një veçori sipërfaqësore.

Boscovich u bë profesor i matematikës në Pavia në 1764 dhe ishte drejtor i Observatorit Brera. Ai udhëhoqi një ekspeditë në Kaliforni në 1769 për të vëzhguar një tranzit të Venusit. Nga 1773-1783 ai punoi në Paris.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland