Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Lancelot Stephen Bosanquet

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Dec 1903

St. Stephen's-by-Saltash, Cornwall, England

10 Jan 1984

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Stephen Bosanquet u arsimua në Balliol College, Oxford, dhe doktoraturës së tij, i cili ishte mbikqyrur nga çartur, ishte dhënë në vitin 1929. Si edhe Fil D. tij. nga Oksford, ai u dha një D.Sc. në 1935. Fillim të viteve 1930 Bosanquet e letrat ishin në varg dhe integrimit, një letër që më 1930 integrim i pjesshëm, një temë ai do të kthehet shumë herë.

Emërimi i tij i parë dhe i vetëm ishte që të University College, Londër. Ai ishte emëruar në 1929 si një Ligjërues, duke u bërë një Reader në 1936, dhe më në fund një profesor në vitin 1966. Ai në pension në vitin 1971 dhe disa kohë më vonë u zhvendos nga Londra në Kembrixh. Ai kaloi një periudhë pak larg nga Londra, megjithatë, gjatë karrierës së tij. Për shembull, ai ishte një profesor vizitor në Universitetin e Utah gjatë 1964-65, ku ai dha një leksion të madh seri historinë dhe zhvillimin e teorisë së seri të ndryshme dhe integrals. Gjatë 1969-70 ai vizitoi Universitetin e Western Ontario dhe i dha një seri të mëdha leksion, këtë herë në transformimet Matrix dhe hapësirat e rend me aplikimet për summability.

Një mbështetës i fortë i Shoqërisë matematike Londër, Bosanquet ishte sekretar i Shoqërisë 1947-1951. Ai ishte zëvendës-presidenti i 1950-1954 dhe gjatë periudhës 1951-55 të ngjashme, ai ishte redaktor i Journal of Mathematical Society në Londër.

Bosanquet ka shkruajtur shumë gazeta të konvergjencës dhe summability seri Furierit. Ai gjithashtu shkroi në konvergjencë dhe summability seri Dirichlet dhe studiuar lloje specifike të summability të tilla si faktorë summability për Cesàro do të thotë. Puna e tij më vonë integrals përfshijnë dy gazeta të mëdha në Laplace - Stieltjes integrale të botuar në vitin 1953 dhe 1961. Tema të tjera që ai studioi pabarazitë përfshirë, do të thotë-Teorema vlerë, Teorema Tauberian, dhe teorema mysëti. Ai paguhet çartur për fillimin e tij jashtë në karrierën e tij matematikore:

Ai pa çartur 's librin e madh' të ndryshme Seria përmes shtypit gjatë çartur 's sëmundje e fundit dhe ai më vonë redaktuar vëllimin me' Seria e çartur 's Collected Works; ai ishte redaktor kryesor për dy të fundit e shtatë vëllime.

Gjatë një periudhe prej 30 vjetësh, Bosanquet mbikëqyrur 19 studentë, për doktoratë e tyre. Ai kishte një reputacion për të qenë një mbikëqyrës i shkëlqyer i cili ishte gjithmonë i gatshëm për të ofruar ndihmë dhe këshillim për studentët e tij, por ende i inkurajoi ata për të gjetur drejtimet e tyre. CA Rogers, një nga studentët e tij, shkruan në:

Ai ishte një matematikan jashtëzakonisht bujare, gjithmonë duke luftuar për të ndihmuar dhe për të inkurajuar studentët e tij për të theksoj idetë e tyre.

Në bisedimet për Russell Bosanquet shkrim dhe aftësitë pedagog duke thënë:

Por në qoftë se letra e tij tregojnë një respektim të përpiktë saktësi deri presje e fundit, ai shpesh hedhur mënjanë kujdes në letrat e tij dhe leksionet e tij, dhe mund të marrë një nga këto shije e orientues i cili tregoi mendjen e tij në punë. Ai tërhoqi audiencën e tij së bashku me të, duke i ftuar ata që të kundërshtojnë atë apo sugjerojnë një drejtim tjetër.

Në bujari e tij matematikore është theksuar:

Se ai ishte një matematikan jashtëzakonisht bujare gjithmonë përpiqet për të ndihmuar dhe për të inkurajuar studentët e tij për të zhvilluar dhe shpij idetë e tyre. Në të vërtetë, ai do të ndihmojë cilindo që e ka dërguar një dorëshkrim matematikore në këtë mënyrë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland