Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Carl Wilhelm Borchardt

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Feb 1817

Berlin, Germany

27 June 1880

Rudersdorf (near Berlin), Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Carl Borchardt u tutored privatisht nga Plücker dhe Shtajner. Ai studioi në Berlin nga 1836 nën Dirichlet pastaj, në 1839, ai shkoi për të studiuar nën Königsberg dhe Bessel, Franz Neumann dhe Jacobi.

Punës së doktoratës Borchardt, në jo-ekuacionet lineare diferenciale, u mbikqyrur nga Jacobi. Borchardt vitin 1846-47 kaloi në Paris, ku ai u takua Chasles, Hermite dhe Ljuvilit.

Borchardt mësim në Berlin nga 1848 dhe sukses Crelle si redaktor i Crelle 's Journal, një detyrë ai ndërmori nga 1856 deri më 1880, pavarësisht se nuk janë në shëndet shumë të mirë.

Ai bëri hulumtime të rëndësishme në aritmetike-gjeometrike të thotë punë të vazhdueshme në këtë zonë duke i Gausit dhe Lagranzhit. Ai përgjithësuar rezultatet e Kummer më diagonalising matricat simetrik. Në këtë punë ai përdori përcaktues dhe funksionet Sturm.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland