Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Werner Boone

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Jan 1920

Cincinnati, Ohio, USA

14 Sept 1983

Urbana, Illinois, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Bill Boone trajnuar si një kontabilist pas largimit nga shkolla e mesme. Si familja e tij nuk kanë të holla shumë ai kishte për të fituar rrugën e tij të punës si një barman. Megjithatë ambicia e tij të vërtetë në këtë kohë ishte që të bëhet një shkrimtar dhe mori pjesë në punëtori në shkrim dhe shkroi një histori të shkurtër.

Bill iu kthye matematikës marrë një kohë të pjesshme në shkallë Universiteti i Cincinnati. Ai u diplomua në vitin 1945 dhe, të njëjtin vit, filloi studimet pasuniversitare në Princeton.

Ai mori një doktoraturë nga Princeton, në vitin 1952 duke mos arritur të kryejë Post 's sugjerimin e konstruktimit të një grupi paraqitur finitely me fjalë pazgjidhshëm problemin. Posta dhe Markov kishte ndërtuar në mënyrë të pavarur semigroups me këtë pronë në vitin 1947. Në fakt Boone kishte ndërtuar për tezën e doktoraturës një shembull i një grupi të paraqitur finitely me asnjë mënyrë për të vendosur nëse një element i caktuar është në subsemigroup krijuar një grup të caktuar të kufizuar. Mbikëqyrësit e doktoraturës Boone është në Princeton u Kisha dhe tezën e tij kishte të drejtë Simple Disa, pazgjedhshëm Problemet e Grupit Teoria lidhur me Word Problem.

Në 1950 Turing dha një shembull i një semigroup cancellative me fjalën pazgjidhshëm problemin (duke pasur në një fazë të besonin gabimisht se ai mund të zgjidhë problemin e grupit). Pas këtyre ideve të Turing 's Boone në fund provoi patretshmëri e problemit fjalë për grupe në vitin 1957, dy vjet pas Novikov botuar dëshmi e tij.

Boone provuar në 1959 se shumë probleme të tjera vendim për grupet ishin të pazgjidhshëm. Boone Nga 1958 ka punuar në Illinois, Urbana ku ai ishte bazuar për pjesën tjetër të jetës së tij. Megjithatë ai e pëlqente Evropë dhe ka kaluar shumë kohë atje.

Ai i kaloi vitet 1972-73 dhe 1978-79 në Oksford dhe shkroi një letër të përbashkët me G Higman gjatë e parë e këtyre vizitave që është e një rëndësie të madhe. Kjo jep një karakterizimi i grupeve algjebrike me problemin e fjalës shpjegueshëm lidh këtë pronë me embeddability në një grup të thjeshtë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland