Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Pierre Ossian Bonnet

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Dec 1819

Montpellier, France

22 June 1892

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pierre Bonnet ndoqi Kolegjin në Montpellier, pastaj në 1838 ai hyri në Ecole Polytechnique në Paris. Ai gjithashtu studioi në Ecole des Ponts et des Chaussées dhe diplomimin e ai iu ofrua një post si një inxhinier. Pas disa Bonnet menduar vendosur në një karrierë në mësimdhënie dhe kërkime në matematikë në vend.

Duke u kthyer poshtë pas inxhinieri nuk ka qenë një vendim i lehtë që nuk ishte mirë Bonnet off financiarisht. Ai kishte të bëjë privat tutoring kështu që ai mund të përballojë që të pranojë një pozicion në Ecole Polytechnique në 1844.

Një vit më parë këtë, në 1843, Bonnet kishte shkruar një letër të konvergjencës së seri me terma pozitive. Një letër në seri në 1849 ishte për të fituar atë një çmim nga Akademia Bruksel. Megjithatë në mes të këtyre dy letrave në seri, Bonnet kishte filluar punën e tij në gjeometrinë diferenciale në 1844.

Bonnet u zgjodh në Akademinë e Shkencave në 1862 për të zëvendësuar Ligji Biot. Ai mundi Bour për këtë pozicion. Nga 1868 Bonnet ndihmuar Chasles në Ecole Polytechnique, dhe tre vjet më vonë ai u bë drejtor i studimeve atje. Për më tepër në këtë post ai ka dhënë mësim në Supérieure Ecole Normale.

Në 1878 Le Verrier Bonnet arriti të kryesojë në Sorbonne, pastaj në 1883 ai pati sukses Ljuvilit si një anëtar i Byrosë Longitudes des.

Bonnet bëri punë të rëndësishme në Gjeometria diferenciale. Përveç kësaj Serret, Frenet, Bertrand dhe Puiseux punuar në Francë në këtë temë. Bonnet dha kontribut të madh duke futur nocionin e lakim geodesic. Një formulë për linjë integrale e lakim geodesic përgjatë një kurbë të mbyllur njihet si teorema e Gauss-Bonnet. Gausit botoi një rast të veçantë.

Pavarur të Minding, Bonnet tregoi invariance e lakim geodesic nën Bending. Midis 1844 dhe 1867 ai botoi një seri të dokumenteve për gjeometria diferenciale të sipërfaqeve. Në 1859 ai paraqiti një autobiografi të rëndësishme për Çmimin e Madh të Akademisë Parisit. Çmimi u

për të gjetur të gjitha sipërfaqet e një elementi të caktuar lineare

dhe Bour dhe Codazzi ishin gjithashtu hyrje. Punës Bonnet përdoret një sistem kordinativ të veçantë një një sipërfaqe të tilla si isothermic dhe tangjencial koordinon.

Bonnet botuar edhe në kartografi, algjebër, mekanika racional dhe fizikës matematikore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland