Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Carlo Emilio Bonferroni

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 Jan 1892

Bergamo, Italy

18 Aug 1960

Florence, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Karlo Bonferroni studiuar në Torino, të mbajtur një post si asistent profesor në Politeknik Torino, dhe pastaj në vitin 1923 e mori kryetari i matematikës financiare në Institutin e Ekonomisë në Bari. Në vitin 1933 ai transferohet në Firence, ku ai mbajti kryetari i tij deri në vdekjen e tij. Shumë detaje të mëtejshme dhe bibliografi mund të gjenden në nekrologji, dhe dhe (të tre në italisht) dhe një hyrje të shkurtër enciklopedi.

Bonferroni ka shkruajtur dy shkrime të cilat mbulojnë pabarazitë e tij, neni 1935 është drejtuar në një aplikim të veçantë, të sigurimit të jetës, ndërsa neni 1936 është më abstrakt. Vini re se shumë burime përmendin dy nga këto ka qenë i botuar në 1936, por ky është një gabim shkaktohet, unë besoj se, duke ndjekur burime dytësore në vend se sa leximi origjinalet.

Artikujt e tij janë më shumë një kontribut për teorinë e probabilitetit se të njëkohshme konkluzion statistikor, dhe lexuesi në kërkim të një referim i përshtatshëm për përdorim të tillë mund të preferoni. Një pikëpamje e kundërta e vlerës së përshtatjes në krahasime të shumta mund të gjenden në. Si zakonisht në statistikat e emrit mund të konsiderohet papërshtatshëm (një shembull i ligjit Stigler së) si konkluzion statistikor të njëkohshme e zakonshme mbështetet vetëm në Boole 's pabarazisë.

Përveç këtyre ai gjithashtu kishte interesa në themelet e probabilitetit. Dy nenet përkatëse janë një leksion inauguruese në dhe një artikull më formale të botuar më parë, por me shkrim për të njëjtën kohë. Ai ka zhvilluar një pamje fort frequentist e probabilitetit mohuar se pikëpamjet subjectivist mund edhe të jetë objekt i probabilitetit matematikore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland