Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Enrico Bombieri

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Nov 1940

Milan, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Enrico Bombieri u bë i interesuar në matematikë, kur ai ishte i ri. Në autorët shkruajnë:

Ashtu si një numër i matematikanëve të tjera, Bombieri u bë i interesuar në matematikë në një moshë mjaft të hershme. Në 13, për shembull, ai ishte duke studiuar një tekst në teorinë e numrave.

Bombieri studiuar me G Ricci në Milano dhe pastaj shkoi në Trinity College, Cambridge ku ai studioi me H Davenport.

Bombieri ishte dhënë një Medalje Fushat për punën e jashtëzakonshme të tij në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve të mbajtur në Vankuver në vitin 1974. Çmimi u bërë për kontributin e tij të madhe për studimin e numrat e kryeministrit, për studimin e funksioneve njëvalent dhe lokale hamendje Bieberbach, në teorinë e funksioneve të disa variablave komplekse, dhe në teorinë e ekuacioneve diferenciale të pjesshme dhe sipërfaqet minimale. Në mënyrë të veçantë për punën e tij në Sergej Bernstein 's problem në dimensione më të larta.

Chandrasekharan në kontributet e përshkruan Bombieri për shpërndarjen e primes, me funksionet njëvalent dhe lokale hamendje Bieberbach dhe të funksioneve të disa variablave komplekse. Ai shkruan:

Së pari ndër arritjet Bombieri është teorema e tij e shquar në shpërndarjen e primes në progressions aritmetik, i cili është marrë nga një aplikim të metodave të sitë të mëdha.

Metoda e madhe sitë u prezantua nga Linnik në vitin 1941 në përpjekjet e tij për të zgjidhur problemet e paraqitura nga Vinogradov. Duke pasur parasysh një progresion aritmetik, llafazan i madh jep informacion në lidhje me shpërndarjen e një grup arbitrare fundme të integers. Rényi zhvilluar metodat s Linnik 'sitë më të mëdha në vitin 1950. Pastaj, në vitin 1965, Klaus Roth dhe Bombieri pavarur mprehur Rényi 's rezultate. Bombieri aplikuar përmirësuar metodën e tij të mëdha sitë për të provuar atë që tani quhet "Teorema e thotë Bombieri vlera", që të bëjë shpërndarjen e primes në progressions aritmetikë.

Në 1966 Bombieri u emërua në një karrige të matematikës në Universitetin e Pizës. Ai filloi të bëhet interesuar në problemet që De Giorgi dhe shkollën e tij të teorisë masë gjeometrike ishin duke punuar në Superiore Scuola Normale në Pisa. Ata ishin të interesuar të tipit probleme Plateau për hapësira e më shumë se tre dimensione. Le të na tregojnë llojin e problemeve ata ishin duke studiuar.

Për të lartë hapësirë-dimensionale Euklidiane ata po hetonin varieteteve minimale të familjes së submanifolds. Këto varietete minimale generalise minimale sipërfaqet në Plateau problem. Kuptimi i minimale për një k-M submanifold dimensionale e një n-dimensionale hapësirë është që një pjesë mjaft e vogël e M ka volumin më pak në krahasim me k tjera submanifolds dimensionale M 'ku M dhe M' kanë të njëjtën (k - 1 )-kufitare dimensionale. Një hypersurface minimale, që është një submanifold me k = n - 1, me një kufi të caktuar nuk ka qenë treguar të përmbajë pika njëjës për 7 n. Bombieri, duke punuar me de Giorgi dhe Giusti, e kanë dëshmuar në vitin 1969 se për n 8 ka një hypersurface minimale me një veçori thelbësore.

Në kontrast me problemin Plateau është problem unike dhe punën e shquar të përshkruara më lart kishte implikime për këtë shumë. Në 1914, Sergei Bernstein kishte provuar se një sipërfaqe minimale në hapësirë 3-dimensionale Euklidiane e formën f: 2 R R, është një aeroplan. Në vitin 1965 ky rezultat ishte zgjatur nga de Giorgi dhe të tjerët të n-dimensionale hapësirat Euklidiane me 8 n. Ata vërtetuan se, për n 8, një hypersurface minimale të formën f: R n R -1 është një hyperplane. Shembuj Bombieri ndërtuar për të treguar se në R 9 ka një funksion f: 8 R R i cili është një sipërfaqe minimale në R 9 e cila nuk është një hyperplane.

Autorët e përshkruajnë aftësitë Bombieri si vijon:

Ai ka treguar në mënyrë të përsëritur një aftësi për të shpejt master bazat e një fushë të komplikuar të ri, për të zgjedhur problemet e rëndësishme, të cilat janë të arritshme, dhe të përdorë energji të dendur dhe pasqyrë për zgjidhjen e tyre, duke përdorur liberale e rezultateve të thellë të Matematikanë të tjera në fusha shumë të ndryshme. Gjerësi të njohurive të tij matematikore është qartë e dukshme për ata që e njohin atë dhe punën e tij. Ai është gjithashtu një shkrimtar gjobë të matematikës, dhe leksionet e tij ... janë të njohura për qartësi e cila rritet me delikatesë e ide duke u shpjeguar matematike.

Chandrasekharan, në, shkruan:

... Shkathtësi Bombieri dhe forca janë kombinuar për të krijuar modele origjinale shumë e ideve të cilat janë të dyja të pasur dhe frymëzues.

Bombieri u dha Çmimin Ndërkombëtar Balzan në 1980. Bombieri u zgjodh anëtar i jashtëm i Akademisë së Shkencave në frëngjisht në vitin 1984. Artikull përshkruan punën Bombieri e cila çoi në zgjedhjen e tij.

Bombieri tani punon në Shtetet e Bashkuara. Në vitin 1996 u zgjodh Bombieri për anëtarësimin e Akademisë Kombëtare të Shkencave. Citim për të lexuar:

Bombieri është një nga matematikanët më të zhdërvjellët dhe të shquar në botë. Ai ka ndikuar në mënyrë të konsiderueshme numrin teori, gjeometrinë algjebrike, ekuacione pjesore diferenciale, disa variablave komplekse, dhe teoria e grupeve të fundme. Forca e shquar e tij teknike është plotësuar nga një instinkt i pagabueshëm për problemet vendimtar në fushat kryesore të matematikës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland