Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans Frederick Blichfeldt

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Jan 1873

Illar, Denmark

16 Nov 1945

Palo Alto, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hans Blichfeldt 's babai, Erhard Christoffer Laurentius Blichfeldt, ishte bujk. Megjithatë, kjo shkatërroi me një traditë të gjatë në familje që ishin ministrat e kishës. Erhard Blichfeldt martuar Nielsine Maria Scholer dhe Hans tyre bir shpejt tregoi aftësinë e shquar matematikore. Pavarësisht nga familje të varfër, ata ishin të arsimuar mirë dhe babai Hans ndihmuan atë me studimet e tij. Hans tregoi një talent për të gjithë subjektet, por ai shkëlqeu në matematikë.

Në një moshë të re mori Hans provimeve hyrje në universitet. Ai kaloi me dallim, por prindërit e tij ishin shumë të varfër të jetë në gjendje të përballojë për të dërguar atë në universitet. Duke kërkuar për një jetë më të mirë dhe për t'i shpëtuar varfërisë që ata jetonin në, familja Hans vendosi të emigrojnë në Shtetet e Bashkuara, kur ai ishte 15 vjeç. Kjo nuk ishte zgjidhje të menjëhershme për të gjitha problemet Hans për një herë në Shtetet e Bashkuara ai kaloi katër vjet si një punëtor që punojnë në ferma dhe në Kantiere sharrimi. Ishte punë e vështirë për njeriun të rinj, kështu që kur ai u bë një matës që udhëtonte raundin e vendit, ai ishte një hap drejt një jete më të mirë.

Si Blichfeldt topograf kishte mundësi për të treguar aftësitë e tij matematikore. Të gjithë kolegët e tij marvelled në aftësinë e tij për të bërë llogaritjet mendore aritmetike të kompleksitetit të madh. Edhe pse kjo nuk është shenjë e vërtetë e aftësisë matematikore, ai është zakonisht merret si e tillë nga jo-Matematikanë dhe në rastin e Blichfeldt surveyors kolegët e tij ishin absolutisht korrekt në bindjen e tij për të studiuar matematikë në universitet.

Stanford University at Stanford, Kaliforni u themelua në 1885 nga Stanford manjatin hekurudhor Leland dhe gruaja e tij dhe ishte dedikuar universitetit të vdekur fëmijën e tyre vetëm, Leland. Futje e parë të studentëve të universitetit ishte në vitin 1891 dhe tre vjet më vonë në 1894 filloi studimet e tij Blichfeldt matematikore atje. Ai u dha një diplomuar në 1896 dhe pas vitit të Stanfordit i dha atij një Diplomë Master's. Në këtë kohë ai ishte porosi për studentët amerikanë të cilët dëshirojnë të studiojnë për një doktoraturë për të shkuar në Evropë. Ajo do të jetë e drejtë të thuhet se Gjermania ishte vendi i fortë për hulumtim matematikore në këtë kohë dhe me të vërtetë shumica e studentëve amerikanë për të studiuar matematike doctorates e tyre atje.

Për të studiuar në Evropë, megjithatë, kërkohen të holla dhe Blichfeldt nuk ishte mirë off. Ai me siguri nuk do të ketë qenë në gjendje për të gjetur të holla të mjaftueshme, pa ndihmën bujare të një prej profesorëve të Stanfordit e tij, Rufus L Gjelbër, i cili dha Blichfeldt një hua të fondeve të nevojshme. Ai u kthye për në Evropë do të Universitetit të Leipzig ku ai punoi sipas Gënjeshtra Sophus për grupet e transformimit. Brenda një viti Blichfeldt dorëzuar disertacionin e tij mbi një klasë të caktuar të grupeve të transformimit në hapësirë tre-dimensionale e cila fitoi një doktoraturë me atë dallim.

U kthyer në Shtetet e Bashkuara, Blichfeldt punoi si instruktor në fillim të Stanfordit në 1898. Me 1913 ai kishte arritur rangun e profesorit të plotë. Në vitin 1927 ai është emëruar si Shef i Departamentit të matematikës në Stanford dhe ai mbeti në këtë post deri sa ka dalë në pension në 1938. Kjo është një histori e jashtëzakonshme e arritjes se si Blichfeldt filloi jetën e tij duke punuar si punëtor krahu dhe i dha fund karrierës së tij si kreu i departamentit të një universitet të madh.

Hulumtimi i tij ishte në teorinë e grupit dhe teoria numër, që mbulon shumë tema brenda këtyre zonave. Miller shkruan në:

Lifework e tij ishte e përkushtuar për teori grup dhe teoria e numrave. Disa nga temat e shumta që ai i mbuluar përafërta janë diophantine, urdhrat e grupeve lineare homogjene, teoria e gjeometri të numrave, zgjidhje të përafërt e integers e një set ekuacionesh lineare, rrënjët e të ulët zjarri shpejtesi kënd, grupet e fundme collineation, dhe karakteristike.

Blichfeldt shkruan gazeta në gjeometrinë e numrave dhe ai është një libër i rëndësishëm fundme Grupet Collineation. Ai bashkë-autor i Teoria dhe Aplikimi i Grupet e fundme me GA Miller dhe Dikson.

Në Hlawka duket në kontributin e Blichfeldt në gjeometrinë e numrave, në veçanti duke kërkuar në parim Blichfeldt së. Ai gjithashtu komente mbi çfarë lloj njeriu Blichfeldt ishte.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland