Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Garrett Birkhoff

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Jan 1911

Princeton, New Jersey, USA

22 Nov 1996

Water Mill, New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Garrett Birkhoff 's babai ishte GD Birkhoff i cili gjithashtu ka një biografi në këtë arkivë. Garrett ishte arsimuar në shtëpi, derisa ai ishte tetë vjeç kur filloi të shkojnë në shkollë. Kjo shkollë e parë ishte një shkollë e ciklit të lartë publike (shkolla publike këtu është kuptimi amerikan kështu që është e kundërta e një shkolle private) që ai ndoqi për tre vite pastaj, në vend se hyjnë në shkollë të mesme në këtë moshë të re, ai kaloi një vit duke shijuar veten duke luajtur sportive dhe piqen para se të hyjnë Browne dhe shkollës Nichols në moshën dymbëdhjetë. Ndryshe nga shkolla e tij të parë, Browne dhe Nichols ishte një shkollë private.

Në Browne dhe shkollën e lartë Nichols ai kishte një mësues i shkëlqyer në matematikë Harry Gaylord i cili kishte shkruar një tekst me Bôcher. Përsëri, si në shkollë fillore e tij, Garrett përparuar shumë shpejt dhe pavarësisht do të Evropës me prindërit e tij gjatë vitit të tretë të studimit të tij ai ishte ende gati për të marrë një fillim të vitit të provimeve. Prindërit e tij kishin inkurajuar atë që të bëjë këtë për shkak se ata po shkonin në një vit i madh turne të gjatë dhe kështu, pasi kanë kaluar provimet, Garrett ndoqi një shkollë me konvikt në Liqenin e Placid për një vit, duke kaluar shumë kohë mbi sportin, para se ai hyri në Universitetin e Harvardit 1928.

Para se ai hyri në Harvard, babai i Birkhoff presion atij për të vendosur se çfarë profesioni ai përfundimisht do të pasojnë. Kjo ishte kur:

... I vendosur për të bërë një matematikan. I liked matematikë, dhe babai im është një matematikan kishte arsye unë nuk duhet të bëhet një gjithashtu.

Babai Garrett's, GD Birkhoff, e këshilloi atë të studiojnë fizikën matematike dhe Garrett mori kurse universitare me këtë qëllim në mendje. Ai mori pjesë në një kurs në teorinë e mundshme të dhënë nga Oliver Kellogg e cila i dha atij një kuptim të mirë të ekuacioneve diferenciale. Ai kishte tashmë mori pjesë në një kurs të mekanikës analitike dhënë nga Kellogg në vitin e tij të parë të studimit. Një kurs nga KE Kemble mbi mekaniken kuantike si edhe kurset për integrimin Lebesgue dhe topologji i dha një arsimim të gjerë në matematikë. Me lektorëve të tilla si Morse dhe Whitney, Birkhoff me siguri kishte frymëzuar mësuesit në Harvard. Ai mësoi matematika pėrveē kurse ai mori, për:

... si një zyrtar i lartë, unë fshehurazi zbuluar grupet e fundme në bibliotekë, dhe ra në dashuri me ta.

Birkhoff diplomuar në Harvard në vitin 1932 dhe u dha një Fellowship Henry për të studiuar në Universitetin e Kembrixhit në Angli. Në fillim ai ishte i mbikëqyrur të fizikës matematikore në Kembrixh, por, me një interes në rritje në algjebër abstrakte, ai ndryshoi mbikëqyrësit të punojnë me Philip Hall. Birkhoff botoi një letër të përbashkët do Hall, Në mënyrë të grupeve të automorphisms cila u shfaq në vitin 1936. From Cambridge Birkhoff shkoi në Mynih për një muaj në korrik 1933 dhe ka punuar në teorinë e tij në grup, por ndërkohë që ai ishte atje ai vizitoi Carathéodory që vuri në atë drejt van der Waerden 's tekst Algjebra dhe teoria Speiser grup libër.

U kthyer në Shtetet e Bashkuara, Birkhoff ishte një anëtar i Shoqërisë së Fellows në Harvard 1933-1936, dhe pastaj ai u caktua si instruktor në Harvard në vitin 1936. Ai ka punuar në dy tekste të rëndësishme. Parë që do të publikohet ishte grilë Teoria e cila u shfaq në vitin 1940. Anketa e dytë ishte puna e tij të famshëm modern Algjebra shkruar së bashku me Mac Lane. Mac Lane kishte qenë gjatë 1934-36 në Harvard dhe në 1937 Birkhoff mësoi pjatë e parë e tij universitare në Algjebra abstrakte. Kur Mac Lane u kthye në Harvard në vitin 1938 ai mori përsipër të mësimdhënies universitare sigurisht Birkhoff për algjebër, pastaj Mac Lane mori kurs prapa në vitin 1939. Një libër të përbashkët në rritje nga këto kurse është rezultat natyror dhe Hulumtimi modern Algjebra ishte botuar në 1941.

Kaplansky shkruan për rëndësinë e tekstit:

"A Survey of Moderne Algjebra" u hap të studentëve amerikan se çfarë ka qenë deri atëherë kryesisht të rezervuara për Matematikanë në van der Waerden 's moderne Algjebra, botoi një dekadë më parë. Ndikimi i Birkhoff dhe Mac Lane më përmbajtjen dhe mësimin e algjebër në kolegje dhe universitete ishte i menjëhershëm dhe të qëndrueshëm të gjatë. Çfarë kemi njohur në kurset universitare në algjebër sot mori shumë e fillimit të saj me Algjebra abstrakte të cilat kanë bërë të dy kuptueshme dhe tërheqëse.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore Birkhoff u përfshi në matematikë aplikuar përsëri. Ndoshta kjo është më tepër mashtruese për Birkhoff nuk e konsiderojnë këtë punë të lidhura ngushtë me fizikës matematikore që ai kishte filluar nga më. Ai tha:

Fizikës matematike dhe inxhinieri janë shumë të ndryshme, dhe unë kam qenë më të tërhequr në matematikë inxhinieri, i cili ka të bëjë me problemet praktike të një rëndësie të menjëhershme, sesa të fizikës matematikore.

Kjo përfshirje në matematikë inxhinieri erdhi përmes një komisioni të cilin ai ishte së bashku me përfshirë Morse dhe von Njuman. Ata studiuar pajisjet për të llogaritur distancën në një objektiv duke përdorur gjurmë të radarit. Birkhoff më vonë u përfshi në punën e luftës në Ballistic Research Laboratory në Ground Proving Aberdeen heton efikasitetin e shpërthimet e predhave. Ende më vonë një projekt të kohës së luftës me të marinës e udhëhequr atë në hetimin e bombave kërcim në ujë dhe valë tronditëse rreth predha.

Rezultati i këtij pjesa e fundit e punës e luftës ishte tekstet hidrodinamikë (1950) dhe disa vite më vonë avionët, zgjon dhe dëmtimit të dhëmbëve (1957). Parë e këtyre u rrit nga ai i kishte dhënë leksione në Universitetin e Cincinnati që kanë për qëllim të tregojë se:

... hidrodinamikë nuk është ajo që mendonin se ishte mish qengji.

Punës Birkhoff gjithashtu e mori atë në informatikë dhe miqësinë e tij me von Neumann çuar në shumë diskutime interesante për këtë temë. Metodat kompjuterike sigurisht erdhën për ballë, kur ai punoi si konsulent për Korporata Westinghouse në fillim në vitin 1954. Kjo çoi në interes Birkhoff në algjebër lineare numerike.

Një pjesë e punës konsulence udhëhequr Birkhoff në një zonë ende e matematikës. Kjo shpjegohet në:

Garrett filloi punën e tij u konsultuar me General Motors Kërkimit në 1959. Një nga problemet e paraqitur nuk kishte përfaqësimin e matematike e automobilave sipërfaqet në mënyrë për të shfrytëzuar pastaj e re makinat e kontrolluara numerikisht mulliri për prerjen e vdes: këto vdes ishin të nevojshme për vulosjen e paneleve e jashtme dhe brendshme e makinave. Garrett ishte e shpejtë të rekomandojë përdorimin e splines kub (dmth. piecewise polynomials kub me dy derivateve të vazhdueshme) për përfaqësimin e kthesa të qetë.

Në 1969 u emërua Birkhoff George Putnam Profesor i pastër dhe Matematikë e Aplikuar në Harvard. Ai e mbajti këtë post deri sa ka dalë në pension në vitin 1981. Ai botoi një tekst i rëndësishëm, së bashku me Bartee Thomas, në 1970 më moderne të Aplikuara Algjebra. Nga libër, i cili mbulon kërkesat e tilla si kodim teori, Birkhoff tha:

Libri ishte ideja e Bartee, dhe ai zgjedhur aplikimet. Ne shkruam atë gjatë fund të 1960 s.

Birkhoff marrë nderon shumë. Ai dha diploma nderi nga gjashte universitete botërore-gjerë, ai u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave dhe Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave. Article lists 50 nxënësve që ka studiuar për doctorates e tyre nën Birkhoff, ndërsa lista e matematike Përshtypje 229 letrat autor prej tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland