Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George David Birkhoff

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 March 1884

Overisel, Michigan, USA

12 Nov 1944

Cambridge, Massachusetts, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh Birkhoff 's prindërit ishin Birkhoff Davidit, i cili ishte një mjek, dhe Jane Gertrude Droppers. George ishte arsimuar në Çikago, ku ai ishte student në Institutin Lewis 1896-1902. Në 1901 ai filloi një korrespondencë me Harry Vandiver në një problem në teorinë e numrave. Së bashku ata studiuar faktorët kryesor e një n - b n dhe më vonë ka shkruajtur punën e tyre për botim. Diplomohen nga Instituti Lewis në vitin 1902, Birkhoff filloi shkollimin universitar.

Ai hyri në Universitetin e Çikagos në vitin 1902, shpenzimet e një vit atje, pastaj u zhvendos në Universitetin e Harvardit, ku ai studjoi 1903-1905. Ndërsa në Harvard ai paraqiti rezultatet e ai kishte marrë me Vandiver në analet e matematikës në vitin 1904 dhe ky numër letër të përbashkët teori u bë publikimi i tij i parë. Gjithashtu në vitin 1904 ai dërgoi një letër në analizë të American Mathematical Society. Gjatë këtyre dy viteve në Harvard mësues që ndikuan atë më i madh u Bôcher që mësoi atij algjebër dhe analiza klasike. Birkhoff ishte dhënë AB e tij nga e Harvardit në vitin 1905 dhe AM e tij në vitin 1906.

Birkhoff kthye në Universitetin e Çikagos në vitin 1905 për të studiuar për doktoratë e tij. Hulumtimi i tij u përqendrua në zgjerimet asymptotic, problemet vlera kufitare, dhe Sturm - lloj probleme por Ljuvilit këshilltarin e tij të tezës Eliakimi Moore duket të ketë qenë një udhëzim më pak ndikim të Birkhoff se ishte Poincare. Birkhoff lexuar Poincare 's punon në ekuacione diferenciale dhe mekanikë qiellore dhe ai mësuar më shumë, dhe ishte më i fuqishëm ndikoi në drejtimin e studimin e tij ishte marrë, nga Poincare se nga mbikqyrësi i tij. Archibald shkruan në:

Gjatë dy viteve të tij në Harvard, në një kolegj dhe një në shkollë diplomuar, Bôcher dhe Osgood ishin në kryeministri i tyre, ndërsa gjatë dy viteve të ardhshme [at Chicago] ai ka punuar nën Eliakimi Moore, Bolza dhe Maschke, më frymëzues në matematikore qendër në Shtetet e Bashkuara në atë kohë. Disertacioni i tij ishte bërë mjaft i pavarur megjithatë.

Teza e doktoraturës që Birkhoff parashtruar kishte të drejtë Asymptotic Prona e Ekuacione Disa e zakonshme e diferencuar me Zbatime të vlerës kufitare dhe Problemet Zgjerimi dhe çuan në dhënien e Ph.D. e tij në 1907. Kjo ishte një tezë e rëndësishme jo vetëm për rezultatet që ajo përmbante, por edhe për faktin se puna kishte extensions natyrore të rëndësishme. Birkhoff vetë zhvilluar idetë më tej në vitet e ardhshme, ashtu si edhe dy prej nxënësve të tij, Rudolph Langer dhe Marshall Stone. Për shembull Birkhoff dhe Langer publikuar një zgjerim të rëndësishme në vitin 1923. Punës Birkhoff mbi ekuacionet diferenciale lineare, ekuacionet ndryshim dhe përgjithësuar problemin Riemann kryesisht të gjithë u ngrit nga baza ai vuri në tezën e tij.

Birkhoff mësim në Universitetin e Wisconsin në Madison si një instruktor 1907-1909. Gjatë kësaj periudhe, në fakt në vitin 1908, ai u martua me Margaret Elizabeta Grafius, ata kanë tre fëmijë. Pas Wisconsin Madison, ai shkoi në Princeton si një preceptor në matematikë, duke u bërë një profesor atje në 1911. Në vitin e ardhshëm ai lëvizi për të Harvardit si një profesor asistent, ai u graduar profesor plotë atje në 1919, duke mbetur në Harvard për pjesën tjetër të jetës së tij. Ai u emërua Perkins Profesor në Harvard në vitin 1932, pastaj në 1936 ai u bë Dekani i Fakultetit të Arteve dhe Shkencës.

Birkhoff sepse ka punuar më shumë tema të ndryshme matematikore është e vështirë për të bërë drejtësi në varg e kontributin e tij në një biografi të këtij gjatësi. Megjithatë ne duhet të kini parasysh se puna e tij kryesore ishte mbi dinamikën dhe teoria ergodic. Teorema e tij ergodic transformuar Maxwell - Boltzmann teoria kinetike e gazeve në një parim rigoroz përmes përdorimit të masës Lebesgue. Batler shkruan në:

Zbulimi Birkhoff e çfarë ka ardhur për t'u njohur si teoremen "ergodic" në 1931-32 është kontributi i tij më i njohur për dinamikën. Kjo teori, e cila zgjidhet në një parim të problemeve themelore që dalin në teorinë e gazeve dhe mekanika statistikore, ka qenë me ndikim jo vetëm në dinamikën e vetë por edhe në teorinë e probabilitetit, teoria e grupit, dhe analiza funksionale.

Kjo është, natyrisht, jo vetëm teorema ergodic që e bëri Birkhoff matematikani më i famshëm në Amerikë në kohën e vet. Ai kishte arritur tashmë këtë dallim në sytë e shumë vite më Matematikanë më parë kur ai provoi s Fundit Poincare 'gjeometrik teorema, një rast i veçantë i 3-problem trupit, në 1913. Poincare kishte deklaruar Teorema e tij në Sur géométrie un de théorème në 1912, por vetëm mund të japë një provë në disa raste të veçanta. Dëshmi Birkhoff në 1913 ishte:

.. një nga ngjarjet më emocionuese matematikore të kohës.

Themelet e relativitetit dhe mekanika kuantike ishin gjithashtu tema që Birkhoff studiuar. Së bashku me RE Langer, ai publikoi relativitetin e monografi dhe bashkëkohore Fizikë në vitin 1923. Afër fundit të jetës së tij ai botoi një punë më shumë spekulative, duke kombinuar idetë e tij mbi filozofinë dhe shkencën, të energjisë elektrike si një Fluid në 1938. Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme në teorema e katër ngjyra. Ai zhvilloi një teori matematikore të estetikë cilat ai zbatohet në art, muzikë dhe poezi. Para shkrim masë Aesthetic ai kaloi një vit që udhëtonte raundin e botës studiuar art, muzikë dhe poezi dhe vende të ndryshme. Kjo është e përmendur në:

Ai na ka thënë se struktura formale e muzikës perëndimore, shoshë e melodi, filloi të interesit në ditët e studimeve të tij; konsideratë disi të fortë elementeve matematike përfshirë këtu udhëhequr atë për të aplikuar teorinë e tij edhe për objekte të tilla estetike si poligone, tilings, vazo, madje dhe poezi.

Ndër veprat e tij, disa prej të cilave i kemi përmendur më lart, janë të Relativitetit dhe Fizika Moderne (1923), dinamike Systems (1928), Masa Aesthetic (1933), dhe Gjeometria themelore (1941).

Në 1923 American Mathematical Society bërë çmimin e parë të Çmimit Memorial Bôcher të Birkhoff për biografi të tij, sistemet dinamike me dy gradë e lirisë që ai e kishte publikuar në transaksionet e Shoqërisë American Mathematical në vitin 1917. Ai kishte një shoqatë të gjatë me Shoqërinë American Mathematical qenë zëvendës-president në 1919, pedagog Colloquium në vitin 1920 kur ai leksione mbi Sistemet dinamike, ai redaktuar Transaksionet e Shoqërisë American Mathematical 1921-1924 dhe ishte Presidenti i 1925-1926.

Ndoshta ky nivel të lartë të përfshirjes me Shoqërinë American Mathematical tashmë bëjnë me dije se Birkhoff punoi pa pushim për të çuar përpara matematikës në Amerikë. Në fakt Veblen përshkroi përpjekjet e tij në këtë drejtpërdrejtë si "një lloj i përkushtimit fetar". Ai e kuptoi, sigurisht, që matematikës përparuar në Amerikë do të thotë që ka kontakte të ngushta me përparimet në pjesën tjetër të botës. Kontaktet e tij të ngushtë me Matematikanë në Evropë e bëri atë një person fizik për të shkruar një raport për bordi i arsimit Ndërkombëtar mbi gjendjen e matematikës në Evropë. Midis Matematikanë Evropian ishin miqtë e tij më të afërt Hadamard, Niels Nörlund, Levi-Civita, dhe Whittaker.

Me interes lokal në St Andrews është fakti se Birkhoff ishte një nga folësit kryesor në 1926 Colloquium St Andrews dhe u zgjodh një anëtar nderi i Shoqërisë matematike Edinburg në vitin 1927. Ai dha katër ligjërata në festimet treqindtvjetor Gregori nga Shoqëria matematike Edinburg në korrik 1938 dhe u dha një LL.D. nderi nga University of St Andrews 1938 gjatë vizitës së tij. Kjo ishte, në fakt, një nga trembëdhjetë gradë të nderit të cilat ai ka marrë.

Nderon tjera që Birkhoff marrë përfshijnë Querini-Stampalia çmim nga Instituti i Venecias Mbretërore të Shkencave në vitin 1917 për gazetë të tij problemi i kufizuar nga tri organe të botuar në 1915, çmim vjetor nga Shoqata Amerikane për Avancimin e Shkencës në vitin 1926, dhe Çmimi dyvjeçar nga Akademia e Shkencave Papnor në Romë në 1935. Ai u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave, American Philosophical Society, Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave, Académie des Shkencave në Paris, Akademia Papnor, Matematico Circolo di Palermo, Akademia Mbretërore Daneze për Shkencat dhe Letrat, Göttingen Akademia, Instituti Mbretëror të Bolonjës, matematike Edinburg Shoqëria, Londër Shoqëria matematike, dhe Akademisë Kombëtare të Shkencave të Lima, Peru. Kjo botë është shquar-njohje të gjerë për kontribut të shquar Birkhoff's.

Artikull, shkruar pak para vdekjes së tij, e përshkruan atë si:

... nga natyra intensivisht sociale; me shumë udhëtime në Evropë, dhe circumnavigation e globit, ai ka qenë gjerësisht në kontakt me studiues të gjithë botës, ai është një mjek i vazhdueshëm dhe pjesëmarrës në takime dhe kongrese, dhe ka qenë shpesh në kërkesë si një shkrimtar dhe kryetari në temat popullor. Në tubimet e fundit administrativ origjinalitet dhe gjerësi të pikëpamjeve të tij ka qenë i rëndësishëm.

Nuk ishte, megjithatë, një anë negative në karakterin Birkhoff të cilën ne duhet të komentojnë. Einstein tha:

GD Birkhoff është një i madh anti-Semites botës.

Në një mënyrë të ngjashme Davis Chandler, në një komunikim personal, shkruan:

GD Birkhoff ishte një mësues e hershme të minave, dhe djali i tij ishte im Garrett (much appreciated) si mbikëqyrës teza. GD (por jo Garrett ) Ishte vazhdimisht anti-semite, siç tregohet në harmoni gjatë viteve; shih nenin Phillips R dhe S Mac Lane vjen me mbrojtjen Birkhoff së. Ai sistematikisht mbajtur hebrenjve nga departamenti i tij, por me sa duket relented në fund të jetës dhe emërimin NJE favorizuar nga 1940 s. Ai gjithashtu ndihmoi disa refugjatë hebreje nuk gjejnë punë në Harvard në 1.930 s, duke vepruar në përgjithësi për të penguar hyrjen e tyre. Edhe pse historia e tij është e përzier dhe disa ishin më implacably anti-semite se ai ishte, veprimet e tij në këtë drejtim janë të rëndësishme për shkak të ndikimit të tij shumë e madhe. Megjithatë, kjo nuk duket të jetë e vërtetë (siç thuhet besueshme në kohë) se ai kundërshtoi emërimin e Oskar Zariski të departamentit të tij. Siç thashë, Garrett nuk ishte anti-semite në të gjitha.

Mac Lane, mbron Birkhoff duke thënë se çfarëdo që të "shpërndarë dhe versione të ndryshme të anti-semitizmit" Birkhoff mund të ketë pasur, ata u ndanë pa dyshim nga shumë nga bashkëkohësit e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland