Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

R H Bing

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 Oct 1914

Oakwood, Texas, USA

28 April 1986

Austin, Texas, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

RH Bing të vërtetë ishte quajtur "RH" nga prindërit e tij, ai nuk kishte emra të tjerë. Babai i tij, Rupert Henry Bing, ishte një mësues i cili u bë Superintendent e Qarkut Oakwood Shkolla në Teksas. Ishte në këtë rol letër që ai u takua me nënë Bing-së, Lula maj Thompson, i cili ishte një mësues i shkollës fillore në Oakwood. Pasi ata i martuar, babai i Bing vendosi të largohet nga mësimi dhe u bë një fermer. Ai u bë menaxheri i disa ferma dhe në pronësi një dyqan. Megjithatë ai vdiq kur Bing ishte vetëm pesë vjeç, kështu që familja ka për të jetuar shumë kursim. Nëna e tij kishte dy fëmijë të sjellë deri në këtë kohë Bing kishte një motër të rinj.

Nëna Bing ishte një ndikim të madh në shkollimin e tij. Ai ka shkruajtur:

Nëna ime mendonin se kjo ishte një ide e shkëlqyer për nënat e fëmijët e tyre për të trajnuar në një moshë të re. Gjatë para shkollë filluar, unë kam qenë në gjendje të lexojnë dhe të bëjë aritmetik dhe konsideruar këto gjëra si argëtim i madh. Unë mendoj se i detyrohem një marrëveshje të madhe për trajnimin e hershme e nënës për interesin tim dhe suksesit në shkollë.

Bing humbur një vit jashtë në shkollë shkojnë në vitin e tretë në shkollën fillore e tij pas mbarimit të parë të tij. Ai e gjeti kjo mjaft e vështirë, veçanërisht që prej djemve të tjera, duke qenë të vjetra, janë më të madh se ai ishte dhe më mirë në atletikë. Nëna e tij duhet të kthehen në mësim për të sjellë në të holla të mjaftueshme për t'i dhënë fëmijëve të saj një edukim të mirë. Megjithatë, ajo ka vazhduar të luajë një rol të rëndësishëm në edukimin e tij, veçanërisht në matematikë:

Unë kredi nëna ime me shumë sukses e mia në matematikë. Para fillimit shkollë, kam mësuar se matematika ishte fun. Në klasën e shtatë, unë hyrë numrin e qarkut garë kuptim. Nëna ime ishte trajner i ekipit dhe ajo mësoi mundësuar një shkurtore për të bërë computations shpejt. Ne mësuar të përgjigje të përafërt për problemet e vështirë. Kam mësuar më vonë se partneri im dhe kam bërë klasën më të lartë në shtet në kuptimin garë numri të atij viti - më shumë se sa ka gjasa stërvitje për shkak të nënës sime.

Para se nëna e Bing e bëri si mësues ishte vështirë të mjaftueshme për të lejuar për mbështetjen e saj për të birin e saj nëpërmjet kolegjit. Bing mori një punë në kolegj lokal kur ai shkoi në Kolegjin Texas Jugperëndimore Mësuesit e shtetit për të ndihmuar të paguajnë taksat për shkollim. Kuptuar se nëna e tij, edhe me shtimin e para ai ishte duke bërë, nuk mund të mbështesë edhe atë dhe motrën e tij në universitet në të njëjtën kohë ai ka punuar aq shumë në mënyrë që ai arriti të kompletuar kursin në vetëm dy vjet e gjysmë. Ai u dha BS e tij në 1935. Pasi ai kishte përfunduar kursin motrën e tij të trajnuar në të njëjtën kolegj.

Tani një mësues të trajnuar shkollë, Bing bëri vetëm që mësohet matematika dhe për katër vjet e gjysmë në tre shkolla të ndryshme të larta në Teksas, duke u parë në Shkollën e Lartë në Palestinë Palestinë, Texas. Si dhe matematika të mësimdhënies ai coached futbollit dhe ekipeve të pista, dhe mësoi klasa të tjera, njëra prej të cilave ishte shtypur. Gjatë kësaj kohe ai bëri më shumë se vetëm mësojnë, megjithatë, kurse duke marrë matematikës në Universitetin e Teksasit gjatë verës. Arsyeja për këtë ishte se legjislativit Teksas kishte hartuar një politikë ku një mësues me një diplomë Master-së do të marrin një pagë më të lartë se një mësues me një diplomë të. Bing ishte dhënë një M.Ed. nga Universiteti i Teksasit në vitin 1938, vit në të cilin ai u martua me Mary Hobbs Blanche më 26 gusht. Ata u takuan në një nga klasat e ata të dy morën në Universitetin e Teksasit dhe vazhdoi të ketë një djalë dhe tre vajza. Në Universitetin e Teksasit Bing u takua RL Moore i cili, pasi fillimisht duke besuar se Bing nuk mund të jetë çdo të mirë në matematikë që ai kishte kaluar vite si mësues në një shkollë, e kuptuan shpejt se ai kishte një potencial të madh.

Bing punuar për doktoraturë e tij nën Moore RL 's mbikëqyrje, ndërmarrja e hulumtimeve mbi webs aeroplan të thjeshtë. Ai shkroi një letër për punën e tezës së tij që u botua në transaksionet e Shoqërisë American Mathematical por edhe pse kjo ishte një copë gjobë e matematikës nuk ishte me interes shumë të Matematikanë në kohë. Jo shumë kohë para vdekjes së tij Bing komentoi se:

... Transaksionet dërguar pesëdhjetë reprints në kohë dhe në qoftë se dikush është i interesuar që mund të ketë disa sepse unë ende kishte Dyzetenëntë ose të majtë të tillë.

Duke shkruar rreth RL Moore, Bing thotë:

Unë do të vlerësoj gjithmonë udhëzim të mirë që kam marrë nën RL Moore. Kjo ishte dëshirë e mia, sepse unë gëzuar duke punuar nga matematika për veten dhe kjo është ajo që ai inkurajuar. Megjithatë, unë nuk u pëlqen mbikëqyrje të ngushtë ai dha teza e mia. Kur ai kishte me shkruani gjëra, ai donte atë në mënyrën e vet dhe jo në minierë. U ndjeva shumë i lumtur kur Teza ime ishte e mbaruar, sepse unë tani kam ndjerë kishte privilegj autorit për të thënë gjëra mënyrë desha të them atyre .. Moore mendonin se në qoftë se u është thënë të saktë, ajo nuk ka rëndësi nëse janë apo jo të kuptohej lehtë, sepse kjo ishte përgjegjësi e lexuesit për të dig it out. Ndjenjat e mia ishin se ne duhet të themi gjërat, shpesh në mënyrë të përsëritur, në një përpjekje për ta bërë atë më të kuptueshëm.

Në 1943 Bing u caktua si instruktor në një universitet të Teksasit. Ai përfundoi punën në tezën e doktoratës dhe u dha një Ph.D. në vitin 1945. Ai vazhdoi të punonte si instruktor në Universitetin e Teksasit, derisa ai iu ofrua pozicioni i Asistent Profesor në Universitetin e Wisconsin. Në fakt ai ishte ftuar nga Lefschetz për t'u bashkuar me Fakultetin në Princeton, por vetëm me kusht që ai që i dha dorë topologji Lefschetz në këtë kohë u duk se e konsideroj si ka pak të ardhmen. Bing pranoi preferuar ofertë nga Wisconsin. Ai mori leje e mungesës në 1949-50 dhe kaloi vitin e viziton Universitetin e Virxhinias.

Në Wisconsin Bing u gradua Profesor dhe Profesor pastaj të plotë. Ai kaloi vitin 1957-58 vizituar Institutin për Advanced Study at Princeton, duke u kthyer në Wisconsin për të shpenzuar dy vjet si Kryetar i Departamentit Matematikë atje. Ai e bëri vizita të mëtejshme për të Institutit për Advanced Study at Princeton në 1962-63 dhe në vitin 1967. Në Wisconsin, ai u emërua profesor Rudolph Langer në vitin 1968 e pastaj, në vitin 1973, ai u kthye në Universitetin e Teksasit, Kryetari po i Departamentit të Matematika ka 1975-1977. Ai ka mbajtur një karrige në Universitetin e Teksasit, derisa ka dalë në pension në vitin 1985.

Punës Bing mbi topologji shkonin nëpër fusha të ndryshme të subjektit. Ai shkroi gazeta më topologji të përgjithshme, veçanërisht në metrization; vendos planare ku ai shqyrtohet në veçanti webs planare, kërcell dhe embeddings planare. Ai ka punuar mbi klasifikimin topological e 2-sferën, 3-sferën, harqeve pseudo, thjeshtë kthesa të mbyllura dhe hapësirë Hilbertit. Ai studioi ndarëse dhe decompositions e continua lidhur në nivel lokal. Ai konsiderohet si disa aspekte të ndryshme të 3-manifolds përfshirë decompositions, harta, përafrimit sipërfaqet, duke njohur tameness, triangulation dhe hamendje Poincare.

Bing botuar topologji gjeometrike e 3-manifolds në vitin 1983. JE Keesling, rishikimin e librit, shkruan:

Ky libër është një klasik në studimin e topologji gjeometrike e 3-manifolds. Pothuajse çdo gjë që është e njohur për 3-manifolds nga pikëpamja e topologji gjeometrike është i përfshirë këtu. Njëri ka të egra sipërfaqet, teorema Schönflies, triangulation, Dehn 's parathënie e shkurtër, kriteri i ngushtuar, lidh, teorema loop, hapësira që mbulojnë, si dhe përafrimin e rëndësishme anë teorema. Shumë nga këto rezultate janë aplikimet e teorema e përafrimit anësore.

Ekspozita është e shkëlqyer dhe studenti (jo për të thënë mësuesit) do të gjeni librin e kuptueshme dhe stimuluese.

Ne duhet të thonë pak rreth njeri veten e tij:

Miqtë kanë vërejti në kuptimin e pandërprerë Bing e humorit, besnikërinë e tij, dhe një theks të Teksasit që duket të jetë më e theksuar më tej nga Teksasi ishte ai.

Bing shërbeu American Mathematical Society në një numër mënyrash. Ai ka shërbyer në Këshillin 1952-54, ai u Colloquium Ligjërues në vitin 1970, dhe shërbeu si president në 1977-78. Ai gjithashtu ka shërbyer si Kryetar i Shoqatës matematike të Amerikës në 1963-64 dhe Kryesues i Divizionit të Matematika e Këshillit të Kërkimeve Kombëtare në 1967-69.

Në mesin e nderon shumë ai mori ishte zgjedhjeve të Akademisë Kombëtare të Shkencave në 1965 dhe Shërbimi Matematikë Çmimin për të nderuar nga Shoqata e matematike të Amerikës në vitin 1974.

Një Rezoluta e lire nga Universiteti i Teksasit në Austin përmbledh deri kontributin Bing's:

Bing realizohet shumë gjatë jetës së tij dhe na la me shumë ide, personale dhe matematikore, për të konsideruar dhe gëzojnë. Ai e la një thesar topologists-trove e teorema dhe teknikave dhe e la Universitetin e Teksasit Matematikë Departamentit me një qëllim dhe vitet e trembëdhjetë të progresit të mirë ndaj tij. Ai ishte një njeri me karakter të fortë dhe të integritetit të cilët pëlqente të kuptojnë gjëra për veten e tij. Për shembull, ai asnjëherë nuk pretendoi të kuptuar një teoremë, përveç atij personalisht dijeni për një dëshmi të saj. Ai e bëri vendime bazuar në përvojën e tij - duke u mbështetur në gjykimin e tij të pavarur nga një person ose një arsye kur është e mundur, në vend se mesatarisht mendimet e të tjerëve. Ai ishte një njeri i butë dhe njerëz të respektuar për meritat e tyre dhe jo se sa i matur ato në një shkallë të vetme.

... Ai vuante nga kanceri dhe vështirësitë e zemrës gjatë viteve të tij të fundit, por ai nuk u ankua në lidhje me problemet e tij shëndetësore dhe as nuk lejonte që parehati të bëhem i lagur entuziazmin e tij dhe shpirtërore të mirë. Ai ishte një njeri shembullor. Miqtë e tij, familjen e tij, dhe nxënësit e tij kanë qenë të pasuruar më tej lidhur me karakterin e tij, urtësinë e tij, dhe gëzim i vërtetë i tij të mirë dhe vazhdojnë të jenë të pasuruar nga kujtesa e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland