Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jacques Philippe Marie Binet

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Feb 1786

Rennes, Bretagne, France

12 May 1856

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jacques Binet hyrë Ecole Polytechnique në Paris më 22 nëntor 1804 dhe, pas diplomimit në 1806, ai punoi për Departamentin e urave dhe rrugëve të qeverisë frëngjisht.

Ai u bë një mësues në Ecole Polytechnique në 1807 dhe një vit më vonë, ai u caktua për të ndihmuar profesor e analizës së aplikuar dhe gjeometri përshkruese. Në 1814 ai u emërua pedagog i gjeometri deskriptive pastaj, në 1815, ai u caktua që të ketë sukses Poisson në mekanikë.

Në vitin 1816 jo vetëm që Binet bërë një inspektor i studimeve në l'Ecole Polytechnique por ai u bë edhe një botues i edicionit të Lagranzhit 's analytique Mécanique se ishte duke u përgatitur dy vjet pasi vdiq Lagranzhit. Binet u emërua edhe kryetar i astronomisë në College de France në 1823.

Megjithatë revolucion të korrik 1830 ishte fatkeq për Binet. Revolucionit filloi pas Charles X botuar dekretet kufizuese më 26 korrik të cilat janë në kundërshtim me frymën e Kartës së 1814. Pati protesta, demonstrata dhe për të luftuar më 27 korrik, 28 dhe 29. Binet është një mbështetës i fortë i Charles X kështu që lajme të ishte keq për atë, kur Charles X abdicated më 2 gusht dhe një javë më vonë, Louis-Philippe u shpall Mbret i Francës. Binet ishte shumë më shumë lidhur me regjimin e mëparshëm të jetë e pranueshme për atë të Louis-Philippe dhe ai u pushua nga puna si inspektor të studimeve më 13 nëntor 1830.

Binet hetuar bazat e teorisë së matricë e cila ishte për të vendosur skena për punë më vonë nga Cayley dhe të tjerët. Ai zbuloi rregull për matricat e shumëzuar në 1812 dhe është pothuajse me siguri për këtë se ai do të kujtohet më tepër se puna e tij të tjera.

Ai e bëri, megjithatë, të shkruajnë një numër të dokumenteve të rëndësishme të cilat janë me ndikim në zhvillimin e matematikës, në mënyrë të veçantë ai i shkroi Memoire sur les integrales définies eulériennes në 1840. Vit pas ai shkroi në teorinë numër, duke bërë një kontribut për teorinë e algoritmeve Euklidiane. Kjo pjesë të veçanta të punës është diskutuar në Shallit ku shkruan:

Analiza Binet është [i algorithm] është çuditërisht moderne në prezantim.

Binet shkruan mbi tema të tjera se sa matematikë. Kontributet e tij të tjera janë në fushat e fizikës dhe astronomisë, dhe që nga ai mbajti kryetari i astronomisë në College de France për më shumë se 30 vjet kjo nuk është e habitshme. Në të gjitha ai ka shkruar mbi 50 gazeta.

Në mesin e nderon shumë që Binet pranuar për punën e tij ishte Chevalier de la Legion d'Honneur më 1 maj 1821 dhe zgjedhjeve të Académie des Sciences në 1843.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland