Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Arne Carl-August Beurling

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 Feb 1905

Gothenburg, Sweden

20 Nov 1986

USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Arne Beurling studiuar në Uppsala dhe mori një doktoraturë atje në vitin 1933. Ai dha mësim në Uppsala 1932-1952 bëhet profesor i matematikës atje.

Gjatë seancës 1.948-49 Beurling ishte një profesor vizitor në Harvard në SHBA.

Në vitin 1954 ai emigroi në SHBA dhe u bë profesor në Institutin për Advanced Study at Princeton.

Beurling punuar në teorinë e funksioneve të përgjithësuar, ekuacionet diferenciale, analiza harmonike, seri Dirichlet dhe teori të mundshme. Konceptet e energjisë dhe Dirichlet integrale mori Beurling në një teori globale axiomatic quajtur teoria e hapësirave Dirichlet për funksione komplekse.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Beurling punuar në plasaritje kodet gjermane. Matematikanë Shumë të tjerë të lartë e bëri punë të ngjashme, por detajet janë ende shumë për të marrë. Kjellberg shkruan në:

Beurling ishte një nga personat më simpatik që ju mund të takohen. Ai kishte një ndjenjë shumë të fortë për drejtësi dhe paanësi. Gjatë Luftës së Dytë Botërore ai decoded në dy javë (në verë 1940) G-Gjermanisht kodin mesazh Schreiber, kështu që të gjitha lëvizjet e trupave gjermane ishin të njohur për komandën suedeze.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland