Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Eugenio Bertini

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Nov 1846

Forli, Italy

24 Feb 1933

Pisa, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Eugenio Bertini shkoi për të Bolonjës për të studiuar inxhinieri. Ndërsa atje ai mori një kurs të caktuar nga Kremones dhe kjo u kthye atë për të studiuar matematikë të pastër.

Bertini luftoi me Garibaldi në luftë për pavarësinë e tretë italiane. Ai pastaj u kthye në studimet e tij, do të Pizës, ku ai mori një diplomë në 1867.

Gjatë 1868-69 ai studioi në Milano, ku ai ndoqi kurse nga Kremones, Brioschi, Casorati në Abel 's integrals.

Ai filloi karrierën e mësimdhënies më 1870 në një shkollë të mesme në Milano, pas dy vjet më vonë ai shkoi në Universitetin e Romës për të mësuar gjeometri deskriptive dhe projektive. Në 1875 ai u emërua profesor i gjeometrinë në Pizës. Nga 1880-1892 ai mbajti një karrige në Pavia, pastaj ai u kthye në Pisa ku ai punoi deri në pension në moshën 75.

Puna e tij në gjeometrinë algjebrike zgjatur Kremones 's work. Ai studioi prona nën transformimeve gjeometrike invariant Kremones.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland