Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Sergei Natanovich Bernstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 March 1880

Odessa, Ukraine

26 Oct 1968

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sergei Bernstein u diplomua nga shkolla e mesme në 1898. Pas kësaj, ai shkoi në Paris, ku ai ka studiuar në Sorbonne dhe në Ecole d'Electrotechnique Supérieure. Gjatë punës së tij në Paris, Bernstein kaloi sesion 1902-1903 në Göttingen.

Disertacioni i doktoraturës Bernstein paraqiti në Sorbonne ishte një copë të mirë të punës zgjidhjen Hilbertit 's nëntëmbëdhjetë Problem. Ky problem, paraqitur në Kongresin e 1900, ishte në zgjidhje analitike ekuacioneve diferenciale eliptik. Ai mori doktoratën e tij nga Sorbonne në vitin 1904.

Megjithë këtë pjesë të shkëlqyer të punës në tezën e doktoratës, kur Bernstein u kthye në Rusi në vitin 1905 ai kishte për të nisur programin e tij e doktoraturës përsëri pasi Rusia nuk e njeh kualifikimeve të huaja për postet në universitet. Ai studioi për Master në shkallën e tij në Kharkovit, duke vazhduar rrugën e tij përmes Hilbertit 's zgjidhjen e problemeve duke XX për zgjidhjen analitike të Dirichlet' s problem për një klasë të gjerë të ekuacioneve jo-lineare eliptik.

Në vitin 1908 Bernstein u nderua me diplomë master e tij dhe pastaj, në 1913, ai mori doktoratën e tij të dytë, këtë herë nga Kharkovit. Ai dha mësim në Universitetin Kharkovit për 25 vjet duke filluar nga 1907.

Nga 1933 ka ligjëruar në Universitetin e Leningradit dhe leksione në Institutin Politeknik. Gjatë kësaj kohe ai ka punuar në Institutin e matematike e Akademisë së Shkencave të BRSS. Në vitin 1943 Bernstein u transferua në Universitetin e Moskës dhe gjatë shtatë viteve të ardhshme ai ka punuar për redaktimin Chebyshev 's punon plotë.

Bernstein ka punuar në teorinë e afrimit më të mirë të funksioneve. Ai zgjatur shumë punë filluar nga Chebyshev në vitin 1854. Në 1911 ai paraqiti atë që tani quhen polynomials Bernstein për të dhënë një dëshmi konstruktiv të Weierstrass 's Teorema (1885), domethënë se një funksion i vazhdueshëm në një subinterval fundme të vijë e vërtetë mund të harmonizuar në mënyrë të njëtrajtshme sa afër si ne dëshirojnë nga një polinom .

Në Kongresin Ndërkombëtar në Kembrixh në 1912, Bernstein folur për këtë punë. Ai pastaj vazhdoi të zhvillojë këto ide, zgjidhjen e problemeve interpolation në teori, metodat e integrimit mekanike dhe, në 1914, paraqiti një klasë të re të funksioneve të kuazi-analitik.

Disa punë më të rëndësishme Bernstein ishte në teorinë e probabilitetit. Ai u përpoq të axiomatisation e teorisë së probabilitetit në vitin 1917.

Ai përgjithësuar Lyapunov 's kushtet për teoremën limit qendrore, studioi përgjithësimet e ligjit të numrit të madh, ka punuar në proceset Markov dhe proceset stochastic.

Bernstein edhe studiuar aplikimet e probabilitetit, në veçanti në gjenetikë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland