Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Felix Bernstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Feb 1878

Halle, Germany

3 Dec 1956

Zurich, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Felix Bernstein studioi me Cantor në Halle, pastaj nën Hilbertit dhe Klein në Göttingen, ku ai shkroi një disertacion në teorinë e caktuar. Ai dha mësim në Göttingen 1907-1934. Në 1921 ai u bë profesor dhe themeloi Instituti i Statistikave matematike.

Privuar nga kryetari i tij në vitin 1934 nga politikat e Hitlerit, Bernstein emigruar në mësim në disa universitete të SHBA-ve, por ai u kthye në Göttingen në vitin 1948.

Bernstein themeluar Teorema e tij të famshme mbi ekuivalenca e përcakton ndërsa në Cantor 's seminar në Boterorin 1897. Në vitin 1905 Bernstein botoi një artikull të rëndësishëm në lidhje me numrin rendor transfinite.

Megjithatë, shumica e veprimtarisë Bernstein ishte në matematikë e aplikuar, veçanërisht në statistika, actuarial matematikës dhe biologji matematike. Ai ka punuar në funksione konveks, Laplace transformohet, teoria e numrit dhe teoria matematike e gjenetikë.

Në një listë e botimeve Bernstein mbulon katër faqe dhe përmban një hundred dhe twenty-eight artikujve.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland