Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nicolaus(II) Bernoulli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 Feb 1695

Basel, Switzerland

31 July 1726

St Petersburg, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolaus (II) Bernoulli ishte preferuar e tre bijve të Johann Bernoulli. Ai hyri në Universitetin e Bazelit, kur vetëm 13 vjeç dhe, si shumë anëtarë të tjerë të familjes së tij, ka studiuar matematikë si dhe ligjin. Në 1715 ai u bë një liçenciatë në jurisprudencë.

Nikolaus ka punuar si asistent i ati i tij e ndihmojnë atë me korrespondencë. Në mënyrë të veçantë ai ishte i përfshirë letra me shkrim në lidhje me debatin e famshme prioritet midis Newton dhe Leibniz. Ai jo vetëm iu përgjigj të Taylor në lidhje me debatin, por ai gjithashtu dha kontribut të rëndësishëm matematik për problemin e trajektoret duke punuar mbi argumentat matematikore pas mosmarrëveshjes.

Nikolaus punuar në kthesa, ekuacione diferenciale dhe të probabilitetit. Ai ka vdekur vetëm 8 muaj pas marrjes së deri një takim në Shën Petersburg, në një moshë të re kur talentet e tij premtoi aq shumë për të ardhmen. Fleckstein shkruan në:

Me Daniel vëllai i tij, ai udhëtoi në Francë dhe Itali, ku mori të dy emërimet në Akademinë e Shën Petersburg. Brenda një viti, megjithatë, ai e kontraktuar dhe vdiq nga një ethe me ethe.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland