Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Bernoulli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Nov 1744

Basel, Switzerland

13 July 1807

Berlin, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johann (III) Bernoulli ishte një bir i Johan (II) Bernoulli. Ai u konsiderua sigurisht nje talent kur një fëmijë me një njohuri enciklopedike dhe, si shumë anëtarë të tjerë të familjes së tij jashtëzakonisht i talentuar, ai studioi ligj dhe mori një interes në matematikë.

Në moshën e hershme të katërmbëdhjetë ai u diplomua me shkallën e magjistraturës të ligjit. Ai ishte emëruar në një karrige në Berlin Akademia në moshën prej vetëm 19. Frederick II i kërkoi atij të ringjallë observator astronomik e Akademisë, por ky nuk ishte një detyrë për të cilën Johan (III) ishte veçanërisht e përshtatshme. Shëndetin e tij nuk ka qenë veçanërisht i mirë dhe cilësitë e tij si një vëzhgues astronomik ishin relativisht të dobët.

Johann (III) Bernoulli shkroi një numër të punon në astronomi, raportimin mbi vëzhgimet dhe llogaritjet astronomike, por këto janë të një rëndësie të vogël. Strangely kontributet e tij më të rëndësishme ishin llogaritë e udhëtimeve të tij në Gjermani e cila do të ketë një ndikim historik.

Në fushën e matematikës punoi në probabilitet, të përsëritura decimals dhe teorinë e ekuacioneve. Ashtu si në punën e tij astronomike kishte pak rëndësi të qëndrueshme. Ai e bëri, megjithatë, publikoj Journal Leipzig për pastër dhe Matematikë e Aplikuar në mes 1776 dhe 1789.

Ai ishte në dijeni të linjës njohur matematike nga i cili ai ishte zbritur dhe ai dukej pas pasuri e shkrimeve matematike që i ka kaluar mes anëtarëve të familjes. Ai shitur letra për Akademinë e Stokholmit, ku mbeti i harruar për deri në 1877. Në atë kohë kur këto thesare ishin ekzaminuar, 2800 letrat e shkruara nga Johan (III) Bernoulli vetë u gjetën në mbledhjen.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland