Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Bernoulli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 May 1710

Basel, Switzerland

17 July 1790

Basel, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johann (II) Bernoulli ishte një nga tre bijtë e Johann Bernoulli. Në fakt ai ishte më e suksesshme e tri. Ai fillimisht studioi ligj dhe në 1727 ai mori shkallën e mjekut të jurisprudencës.

Ai ka punuar në matematikë të dy me babain e tij dhe si një punëtor i pavarur. Ai kishte dallim të shquar për të fituar Çmimin e Akademisë Paris në jo më pak se katër raste të ndara. Në fuqinë e kësaj ai u emërua në karrige babait të tij në Basel kur Johann Bernoulli vdiq.

Megjithatë, duke cituar:

... pas prodhimit të tij matematikore u zvogëlua në dokumentat e rastit akademik dhe një traktat, edhe pse ai jetoi në pothuajse aq i vjetër sa babai i tij. Drojë e tij dhe kushtetuta nuk e dobët, megjithatë, të parandaluar atë që të angazhohen në harmoni të gjerë shkencore (mbi 900 artikuj) dhe nga mbështetja e botimit, në katër vëllime, Opera Omnia i babait të tij. Ai personifikuar gjeniale matematike të qytetit tij të lindjes në gjysmën e dytë të shekullit tetëmbëdhjetë.

Johann (II) Bernoulli punuar kryesisht për ngrohje dhe dritë.

Maupertuis, i cili ishte President i Akademisë Berlinit, u akuzua nga Samuel Konig e plagjiaturën Leibniz 's work. Voltaire ishte aq kritik i punës Maupertuis 'që në fund ai u largua në Berlin dhe, në 1756, udhëtoi për në Bazel, ku mori strehim në Johann (II) në shtëpi Bernoulli. Maupertuis mbetur në shtëpi Johann për tre vitet e fundit të jetës së tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland