Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jacob (Jacques) Bernoulli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Oct 1759

Basel, Switzerland

15 Aug 1789

St Petersburg, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jakobi (II) Bernoulli ishte një nga bijtë e Johan (II) Bernoulli. Duke ndjekur traditën e familjes ai mori një diplomë në ligj, por interesat e tij ishin në matematikë dhe fizikë matematikore.

Në 1782 Jacob (II) Bernoulli e xhaxhait Daniel Bernoulli vdiq dhe karrige e tij të fizikës në Basel u bë e lirë. Jakobi (II) aplikuar për karrige dhe paraqiti një punë në fizikë matematikore për të mbështetur kërkesën e tij. Decison se kush duhet ta plotësoni karrige bosh nuk është bërë në baza akademike, por është bërë nga tërhequr shumë. Jakobi (II) Bernoulli ishte i pafat dhe ai nuk u dha këtë pozicion ai do të vërtetë kanë pëlqyer.

Ai u caktua më pas si sekretar të Dërguarit Imperial në Torino dhe Venedik. Megjithatë, ai iu dha shansi e shpejt një tjetër post akademik kur ai mori një ofertë nga Shën Petersburg. Ai shkoi në Shën Petersburg, dhe filluan të shkruajnë vepra të rëndësishme të fizikës matematikore të cilat ai paraqitet në Shën Petersburg, Akademia e Shkencave. Këto traktate ishin elasticitet, hydrostatics dhe balistikë.

Megjithë klimën mjaft të ashpra, qyteti i Shën Petersburg ka atraksion i madh për Jakobin (II) Bernoulli që xhaxhai i tij Daniel Bernoulli kishte punuar atje me Euler. Në fakt Jakobi (II) u martua me një mbesa e Euler në Shën Petersburg, por, tragjikisht, i qytetit do të çojë në vdekjen e tij.

Shën Petersburg është e vendosur në delta e lumit neva, në krye të Gjirit të Finlandës. Shën Petersburg, e ndërtuar mbi 42 ishuj në lumin neva, është një qytet i ujrave dhe ura dhe për shkak të kësaj ajo është quajtur "i Venecias i Veriut." Kjo ka tërheqje e madhe, por Jakobi (II) Bernoulli u mbytën, ndërsa ende vetëm 29 vjeç, në lumin neva ndërsa ai u not.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland