Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Stefan Bergman

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 May 1895

Czestochowa, Poland

6 June 1977

Palo Alto, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Stefan Bergman hyrë në Universitetin e Berlinit në 1921. Ai ishte i ndikuar nga von & Përditësime në këtë kohë dhe për pjesën tjetër të karrierës së tij. Ai ka punuar në teorinë e mundshme aplikuar për inxhinieri elektrike. Bergman përdorur teorinë e ekuacioneve integrale të zhvilluar nga Schmidt dhe Hilbertit.

Detyruar nga posti i tij në Berlin në vitin 1933 (Bergman ishte hebre) ai shkoi në Rusi deri në 1937, pastaj në Paris, ku ai ka shkruar një monografi të rëndësishëm në analizat komplekse.

Në 1939 Bergman shkoi në SHBA me von & Përditësime si sponsor i tij. Pas tij i parë ishte në Brown University pastaj, në vitin 1945, ai u bashkua me von & Përditësime në Harvard. Megjithatë qëndrimit të tij në Harvard ishte e shkurtër dhe ai më pas shkoi në Stanford, ku ai kaloi pjesën tjetër të karrierës së tij. Ai ishte më i interesuar në hulumtime dhe rrallë mësohet, në fakt këtë e bëri të vështirë për të që të marrin një post që ai e ka bërë të ditur se ai nuk ka kërkuar një pas-mësimdhënies.

Bergman është i njohur mirë për funksionin e tij kernel që ai shpiku në 1922, ndërsa në Universitetin e Berlinit, i njohur tani si kernel Bergman. Ai është i njohur edhe për aplikimet e kernel në funksion mappings conformal. Në fakt ai ka kaluar shumicën e jetës së tij zhvillimin e pronave dhe aplikimet e funksionit të tij kernel, si edhe ato të metrikë e saj lidhur.

Në vitin 1974 Charles Fefferman gjetur një aplikim të thellë të ideve Bergman për të mappings biholomorphic dhe një konferencë në disa ndryshore komplekse, të mbajtur në vitin 1975, kishte punuar Bergman si temë kryesore të saj. Bergman mori pjesë në konferencë, në mënyrë të qartë rolin qendror shijuar të punës së tij.

Krantz, shkruar rreth Bergman ka thënë:

Bergman ishte një njeri jashtëzakonisht i butë dhe i butë. Ai doli nga rruga e tij për të ndihmuar shumë njerëz të rinj të fillojnë karrierën e tyre, dhe ai bëri përpjekje të mëdha në emër të hebrenjve polonisht gjatë terrorit nazist. Ai është i kujtohet me dashuri nga të gjithë që e njihnin atë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland