Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Thomas Brooke Benjamin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 April 1929

Wallasey, Cheshire, England

16 Aug 1995

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Brooke Benjamin 's nëna Ethel Maria Brooke ishte bija e Henry Brooke që ishte një inxhinier, ndërsa babai i tij Joseph Thomas Beniamini ishte një avokat dhe Sekretari i Gjykatës së Lartë i Drejtësisë në Liverpool dhe në Liverpul të Kurorës Gjykatës. Thomas Benjamin:

... i cili shërbeu me dallim të Luftës së Parë Botërore, ishte energjik por i rreptë, dhe [Ethel] ishte shumë i këndshëm dhe artistike, ajo ishte një pianiste e mirë amatore.

Brooke prindërit e njohur shkelqimin e tij para se ai hyri në shkollën fillore në Wallasey, ku mësuesit e tij shpejt e pa aftësitë e tij të jashtëzakonshme. Kur ai ishte tetë vjeç ai u dërgua në një shkollë me konvikt. Kjo pasoi në traditën e familjes, por Brooke ishte thellësisht i pakënaqur, edhe pse ai ende e ka edhe në studimet e tij. Kur ai ishte njëmbëdhjetë vjeç ai shkoi në Wallasey Grammar School e cila ishte një shkollë ditë. Gjithsesi, sic e Luftës së Dytë Botërore përparuar erdhi në Merseyside për bombardimeve të rënda dhe Thomas dhe Ethel vendosi të shkojë në një pjesë të sigurt të vendit. Ata lëviznin, me Brooke dhe dy fëmijët e tyre të rinj, të Mold në Uells veri, dhe nuk mori pjesë Brooke Alun County School.

Në 1943 familja u kthye në Wallasey por menjëherë pas kësaj ai u sëmurë dhe diabetit u diagnostikua. Ai ishte i mbyllur në shtëpinë e tij për shumë e mbetur e viteve të tij të shkollës, edhe pse ai ka arritur një pjesëmarrje mjaft të parregullta në shkollë. Kur miqtë e tij në shtëpinë e çoi punën e shkollës dhe ka përparuar mirë jo vetëm me punën e tij akademike, por edhe me muzikën e tij. Ai filloi të shkruante muzikë që është bërë në koncerte në Wallasey.

Në 1947 Benjamin hyrë Universiteti i Liverpool ku ai studjoi për inxhinieri, por vazhdoi të zënë një pjesë të madhe të kohës së tij me Universitetin e Shoqërisë Liverpul Music, duke bërë disa koncerte në Liverpul. Ai ishte gjithashtu një anëtar themelues i Orkestrës Mozart Liverpool që ai bërë në një bazë të rregullt. Pasi ai u diplomua me nderimet Klasa e parë në vitin 1950 ai ishte ballafaquar me vendimin e vështirë nëse duhet të bëjë një karrierë në shkencë ose në muzikë. Ai vendosi që shkenca do të karrierës së tij dhe në 1951 ai u dha një Rotary Foundation Fellowship që lejoi atë për të studiuar në Universitetin Yale në Shtetet e Bashkuara. Një rezultat shumë të dobishme të vizitës së tij ishte një përmirësim në shëndetin e tij, sepse ai ishte treguar si ta mbush veten me saktësi shumën korrekte të insulinë për të lejuar atë për të udhëhequr një jetë aktive dhe energjike. Ai u dha një diplomë master nga Yale në vitin 1952, pastaj bëri udhëtimin e kthimit në Angli nga anije që udhëtojnë nëpërmjet Manila dhe Singapori.

Kthehu në Angli ai hyri në Kembrixh në King's College në tetor 1952, për të ndërmarrë kërkime në elektronikë në Departamentin e Inxhinierisë. Megjithatë ai u bë i hipnotizuar nga lëngjet eksperimente që ai pa në laborator hidraulikë që janë duke u ndërmarrë nga Geoffrey Taylor dhe AM Binnie. Benjamin filloi të punojë në flluska në lëngje, në veçanti duke studiuar se si rënia flluska kur rritet presioni. Ky ishte një problem i rëndësishëm që dëmi ishte shkaktuar në sipërfaqet e ngurta të tilla si propellers anije dhe muret e port nga këto bubbles kolaps. Ai ishte në gjendje të përdorin njohuritë e tij elektronike për të krijuar flluska dhe të fotografoj ato në pikën e rënies. Ai ishte në gjendje të tregojnë se si një flluskë shembur njëra anë e sferës do papritmas indent formimit të një avioni që depërtuar vuri në anën tjetër të flluskoj me shpejtësi të lartë.

Pasi u dha një doktoraturë për një Cavitation tezë në lëngje ai u zgjodh në vitin 1955, në një shoqëri në King's College, Cambridge. Megjithatë ai kishte publikuar rezultatet e para kjo, dmth një letër të përbashkët me Lighthill në valët sipërfaqësore. Në fakt ata nuk kanë ndërmarrë kërkime të përbashkët, por në vend arriti në rezultate shumë të ngjashme saktësisht në të njëjtën kohë dhe ranë dakord për të paraqitur ato në një letër të përbashkët. Në fakt, si shumica e projektet e tij, Beniaminit u kthye atyre gjithë karrierën e tij. Në këtë rast ai u kthye sërish rezultatet e kësaj letre e hershme në atë që ishte një nga letrat e tij të fundit. Në Journal of Mekanikë Fluid në vitin 1995 ai botoi verifikimi në letër të Beniaminit-supozim Lighthill rreth valëve të ujit të qëndrueshme. Përmbledhje vet Beniaminit fillon:

Problemi i saktë i valë të qëndrueshme periodike ( Valët Stokes) mbi sipërfaqen e një lëng ideal mbi një fund horizontale është rimerrnin në mënyrë që të konfirmonte një pronë të përgjithshme conjectured nga TB Beniaminit dhe MJ Lighthill [Në vitin 1954]. Në mënyrë të veçantë, përsa i përket parametrave r dhe s, proporcionale, përkatësisht, në total-kokë dhe rrjedhën e-kosntanta fuqi për rrjedhat e qëndrueshme, valët janë provuar për të realizuar pikat (r, a) brenda rajonit të (r, a) avion që kufizohet nga kurba cusped që përfaqësojnë të gjitha rrjedhat uniforme e mundur. ...

Në 1958 Benjamin u emëruar si Asistent Drejtor i hulumtimeve, një post që e panë atë punë pjesërisht në Departamentin e Inxhinierisë dhe pjesërisht në të Aplikuara dhe Matematika Fizika teorike Departamentit.

Benjamin ndihmoi ngritur mekanikën fluide laborator në Kembrixh në vitin 1964 dhe tre vjet më vonë ai u gradua në Reader në hidrodinamikë. Edhe para kësaj, në vitin 1966, ai kishte qenë zgjedhur anëtar i Shoqërisë Mbretërore. Ai u largua nga Kembrixh në vitin 1970 kur ai u emërua si Profesor i matematikës dhe Drejtor i Institutit të Kërkimeve Fluid Mechanics në Universitetin e Essex. Hunt shkruan:

Synimi i tij të veçantë ishte për të treguar se sa më shumë analiza abstrakte matematikore mund të, si pionier të shkollës ruse kishte filluar tashmë të demonstruar, të vërtetë të kontribuojë një kuptim më të thellë të llojeve të ndryshme të rrjedhës ...

Në vitin 1979 u emërua Beniaminit Kryetari Sedleian e Filozofisë Natyrore të Universitetit të Oksfordit. Ai u zgjodh edhe një Bursës në Kolegjin Mbretëreshës. Ai mbajti këto poste deri në pension, ai në vitin 1995. Gjueti përmbledh arritjet e Beniaminit e përshkruar:

... Analiza e tij të thellë për probleme të veçanta, të tilla si ngjashmëri në lëvizjet e breezes detit, orteqet dhe xhepat e ajrit në tubat, pse vortices hollë në krahët e avionit mund të sillen si valë tronditëse dhe papritmas bëhet e trashë dhe të ndryshojë rrjedhën e tërë, e si tiny bubbles kolaps, nëndetëseve dhe rrjedhimisht shkaktojnë erozion të dëmshme gjetur më propellers ose si lëkurat fleksibile e delfinëve dhe, në ditët e sotme, 'i zgjuar' mund të lagur nga luhatjet në rrjedhjen e trazuar për lëkurat e tyre për të rritur shpejtësinë e tyre dhe për të reduktuar zhurmën pre dëgjuar nga afër ose grabitqarët.

Ne kemi komentuar në një nga letrat e hershme Beniaminit e sipër. Një letër të cilën ai botoi pranë fillim të karrierës së tij ishterrjedhën e kanaleve kur pengesat e ngurta janë vendosur në lumë publikuar në Journal of Mekanikë Fluid në 1956. Një përmbledhje e shpjegon qëllimi kryesor i gazetës:

Efekte të ndryshme të uljes së një pengesë të ngurtë në një rrjedhë të rrjedhjes fluide ideale sipas gravitetit në një kanal horizontal janë konsideruar duke zbatuar ligjet e ruajtjes e normës së rrjedhës së, energjia dhe momenti. Kushteve që rritet në lloje të ndryshme të rrjedhës së janë shqyrtuar, në veçanti kushtet që shkaktojnë valë të palëvizshme në drejtim të rrymës dallohen nga ato që shkaktojnë një lumë uniforme supercritical largohet. ...

Në 1959 ai botoi qethur rrjedhë mbi një kufi i valëzuar i cili është:

... një analizë të kujdesshme dhe të rrjedhave të plotë mbi një kufi të thjeshta harmonike me onde i cili është ose (a) ngurtë (b) të forta një fleksibël ose (c) plotësisht i lëvizshëm, sikur të ishte një ndërfaqe me lëngun e dytë.

OM shteteve Phillips në një rishikim që kjo letër është:

Një punë e rëndësishme dhe shumë të vlefshme.

Benjamin pranuar nderon shumë për arritjet e tij, duke përfshirë Fellowship e Shoqërisë Mbretërore të përmendura më sipër. Ai ka shërbyer në Këshillin 1978-80, 1979-85 Komitetin në arsim, ishte nën-President i Shoqërisë në 1990-91 dhe i dha leksion Bakerian Shoqërisë së në vitin 1992. Ai mori çmimin Moody LH nga Shoqëria Amerikane e Inxhinierëve Mekanike në vitin 1966, William Hopkins çmimit nga Shoqëria filozofike Kembrixh në vitin 1970, një Fellowship of Shoqërisë Mbretërore të Arteve në vitin 1992, dhe u zgjodh në Académie des Sciences e Parisit në 1992. Përveç kësaj ai u dha një DSC nderi nga universitete të Bath (1989), Brunel (1991) dhe Liverpool (1993).

Gjueti e përshkruan atë si vijon:

Brooke Benjamin kishte një atmosferë më tërheqëse - të mençur, i ndjeshëm dhe me një prekje misterioze - në fakt pak e një Cheshire cat. Ai ishte rreth 6 këmbë i gjatë, duke shkuar ngadalë, duke qeshur pak, shpesh me një tub në gojë të tij, dhe duke folur në mënyrë që çdo fjalë të numëruara. Së bashku me akademikë të më kishte pikëpamjet e fortë se si hulumtim duhet t'u menaxhuar. Në Essex ai ishte në gjendje për të vënë në praktikë idetë e tij, ndërsa në Oksford ai u përqëndrua më shumë në çështjet publike të shkencës. Ai vazhdoi të luajë violinë dhe piano në shtëpi dhe ka gëzuar për ndarjen e shqyrtime të tij autoritar të shfaqje muzikore. ai ka shkruar poezi për kënaqësi e tij. Ai dashur vetë të 'kolegët e teknike' akademik me entuziazmin e tij për hekurudhat britanike me avull dhe për muzeumet hekurudhor.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland