Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Thomas Bayes

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1702

London, England

17 April 1761

Tunbridge Wells, Kent, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Babai Thomas Bayes ', Jozueu Bayes, ishte një nga gjashtë ministrat e parë jokomformist të paracaktuar në Angli. Ai u shugurua në 1694 dhe u zhvendos në Box Kisha Lane, Bovington, rreth 25 milje nga Londra. Nëna Thomas ishte Anne Zdrukthtar. Familja u vendos në Southwark, London, kur Thomai ishte i ri dhe ka Jozueu u bë një asistent në dhe Shën Thomas gjithashtu një asistent në Chapel Lane në lëkurë, Holborn. Thomai ishte më i madh i prindërve të tij shtatë fëmijë, katër djem dhe tre vajza.

Në Hacking pretendon se Thomai ishte shkolluar privatisht, diçka që ai thotë se duket se e nevojshme për birin e një ministri jokomformist në atë kohë. Nëse ky është rasti, atëherë asgjë nuk është e njohur nga tutorët e tij, por Barnard në pikat jashtë mundësinë intriguese se mund të ketë qenë nga tutored de Moivre i cili ishte me siguri duke mësimi private në Londër në kohë. Mirëpo historianët e tjerë (shih për shembull) se, Thomas mori një edukim liberal për ministrinë. Në këtë rast ka të ngjarë që ai mori pjesë në Fondin e Akademisë në mbajtëse krye që ishte shkolla e vetme me lidhjet drejtë fetare pranë Bayes ku jetonte.

Ne e dimë se në 1719 Bayes matriculated në Universitetin e Edinburgut, ku studioi teologji dhe logjikë. Ai kishte për të zgjedhur një universitet Skocez në qoftë se ai ishte për të marrë arsimin e tij pa shkuar jashtë shtetit pasi në këtë kohë, Nonconformists nuk u lejuan të matriculate në Kembrixh ose Oksford. Të dhënat që ende mbijetojnë në Universitetin e Edinburgut dhënave që ai dha predikim në 14 janar 1721 me tekst të "Mateu Chapter 7 ajete 24-27", dhe përsëri më 20 janar 1722 me tekst të "Mateu Chapter 11 vargjet 29 -- 30 ". Ai u largua nga Universiteti si një i liruar me kusht, por ai nuk u shugurua në këtë fazë. Në disa Bayes kohë duhet të ketë studiuar matematikë, por nuk ka prova se ai e bëri këtë në Universitetin e Edinburgut. Megjithatë, ai me siguri ka mundësi për të studiuar matematikë në Edinburg dhe kur ai shkroi në moshën 34:

Unë kam kohë më parë mendonin se parimet e parë dhe rregullat e metodës së Fluxions qëndruan në nevojë për shpjegim më të plotë dhe të dallueshme dhe prova ...

sigurisht ai bën me dije se interesi i tij u kthye në ditët e tij studenti ose ndoshta pak më vonë.

Thomas Bayes u shugurua, një ministër jokomformist si babai i tij, dhe në të ka ndihmuar të parë atin e tij në Holborn. Në rreth 1733 ai u bë ministër i Chapel prezbiterian në Tunbridge Wells, 35 milje në juglindje të Londrës, në vdekjen e mëparshme Archer ministrit Gjoni. Nuk është, megjithatë, dëshmi se ai ishte i lidhur me Tunbridge Wells para 1733. Një raport shtete (shih për shembull kur kjo është cituar):

John Archer vdiq në vitin 1733, por u pasua nga Thomas Bayes në 1730, i cili ishte një njeri me arritje të konsiderueshme. Duket se Thomas Bayes la Tunbridge Wells në 1728 dhe u kthye në 1731. Gjatë kësaj kohe ai ishte në lëkure prezbiterian Kisha Lane, Londër, ku babai i tij ishte pastor.

Më 24 gusht Whiston 1746 William që përshkruan mëngjesin me Bayes që ai thotë se është:

... ministër kundërshtues në Tunbridge Wells, dhe një pasardhës i tij, megjithëse jo të menjëhershme, për të Z. Humphrey Ditton, dhe si një matematikan atë shumë të mirë.

Bayes me sa duket u përpoqën të dalin në pension nga ministria në 1749, por mbeti ministër në Tunbridge Wells deri 1752 kur ai e bëri në pension, por ka vazhduar të jetojnë në Tunbridge Wells.

Bayes caktuar nga teoria e tij e probabilitetitEse drejt zgjidhjen e një problemi në doktrinën e shanseve të botuar në transaksionet Filozofik të Shoqërisë Mbretërore të Londrës në 1764. Letër ishte dërguar për të Shoqërisë Mbretërore nga Richard Price, një mik i Bayes ', i cili ka shkruajtur:

Unë tani t'ju dërgoj një ese që kam gjetur midis letrave të mikut tonë Bayes zoti ka vdekur, dhe që meritës, sipas mendimit tim, është i madh ... Në një prezantim që ai ka në këtë shkrim Ese, thotë ai, se në hartimin e tij të parë në të menduarit mbi subjektin e ajo ishte, për të gjetur një metodë me të cilën ne mund të gjykatës në lidhje me mundësinë që një ngjarje ka të ndodhë, në të caktuar rrethana, me supozim se ne e dimë asgjë në lidhje me këtë, por se, nën rrethana të njëjta, ka ndodhur një numër të caktuar të herë, dhe arriti një numër të caktuar të tjera të kohës.

Dale shkruan në:

Çfarë mund të presim që lexuesi të gjejë në këtë ese? Sa i përket gjasave, ai do të presë, natyrisht, disa ose versionin e tjera të asaj që është bërë i njohur si "Teorema e Bayes's ', dhe pritje e tillë do të vërtetë të përmbushen. Përveç kësaj ai do të gjeni një diskutim të qartë të shpërndarjes binom dhe nëse ai duhet hetim edhe më të thellë se ai do të gjeni ... dukuri e parë të një rezultat i logjikës së probabilitetit që përfshin probabilitetit të kushtëzuar. Ese duhet të jetë me interes për Matematikanë për vlerësimin e paplotë beta-funksion. Ne konstatojmë gjithashtu përdorimin e përafërta të ndryshme integrals bërë këtu dhe ne shtese me dy Bayes dhe çmimeve, dhe kushtuar vëmendje çështjen e gabimeve të shkaktuara në bërjen e përafrimit të tilla. Ese, pastaj, kryesisht, dhe ndoshta me drejtësi, mend për zgjidhjen e problemit që shkaktohet nga Bayes, duhet të mbahet mend për kontributin e tij në matematikën e pastër.

Konkluzionet Bayes u pranuar nga Laplace në një autobiografi 1781, rizbuluar nga Condorcet (si Laplace përmend), dhe mbeti i pakundërshtueshëm deri Boole pyeten ato në ligjet e mendimit. Që atëherë teknikat Bayes kanë qenë objekt i polemikës.

Bayes gjithashtu shkroi një artikull Një Hyrje në Doktrina e Fluxions, dhe një e mbrojtjes të matematikanëve kundër Kundërshtimet e Autor i Analist (1736) sulmuar Berkeley për sulmin e tij mbi themelet logjik e gur. Në Bayes Parathënie jep arsyet e tij për të shkruar tekst:

Unë kohë më parë kanë menduar se pari parimet dhe rregullat e metodës së Fluxions qëndroi në nevojë për shpjegim më të plotë dhe të qartë dhe dëshmi, se çfarë ata kishin marrë ose nga autori i parë i tyre i pashoq, apo ndonjë nga pasuesit e tij, dhe prandaj nuk u në të gjitha pëlqeu për të gjetur metodën e vetë kundërshtuar me aq shumë ngrohtësi nga autori i zgjuar Analisti, dhe sikur të ishte dizajni i tij vetëm për ta sjellë këtë pikë për një çështje të drejtë, nëse një demonstrim nga mënyra e Fluxions të vërtetë shkencor apo jo , unë duhet të ketë përshëndeti përzemërsisht sjelljen e tij, dhe kanë menduar se ai e meritonte sajë edhe të matematikanëve vetë. Por drita i urryer në të cilin ai ka vënë këtë debat, duke përfaqësuar atë si të pasojë për interesat e fesë, është, unë mendoj se, në të vërtetë pajustifikuar, si dhe shumë të pakujdesshëm.

Bayes shkruan se Berkeley:

... paraqet kundërshtimet dhe polemikat mes matematicienë si pagjind dëshmi e metodat e tyre, dhe ... ai përfaqëson Logics dhe Metafizika si i duhur për të hapur sytë e tyre, dhe shpëtoj ata nga vështirësitë e tyre. ... Në qoftë se mosmarrëveshjet e profesorëve të çdo shkencë ul vetë shkenca, Logics dhe Metafizika janë shumë më të disparaged se Matematika, pse, pra, nëse unë jam i gjysmë i verbër, duhet të marr për tim një udhërrëfyes që nuk mund ta shohin të gjithë?

Bayes u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1742, pavarësisht faktit se në atë kohë ai kishte publikuar nuk punon në matematikë, me të vërtetë nuk janë publikuar në jetës së tij nën emrin e tij, artikull mbi fluxions referuar më sipër u botua anonime. Një publikim matematikore në seri asymptotic u shfaq pas vdekjes së tij, ku ai tregoi se për seri log z! dhënë nga Stirling dhe de Moivre, nuk ishte e vlefshme që të kundërta.

Ka disa pjesë të tjera të matematikës të cilat kanë ardhur deri ne ditet tona nga Bayes dhe ne tani shikojmë disa nga këto. Parë e kemi përmendur është një letër që ai shkruan, ndoshta rreth 1.756. Bayes ka shkruajtur:

Ju mund të kujtohet një ditë më parë ne ishim të folurit e z. Simpson 's përpjekje për të treguar avantazh i madh i marrë do të thotë ndërmjet disa vëzhgime astronomike dhe jo për të besuar vetëm një vështrim i bërë me kujdes, në mënyrë që të zvogëlojë gabime që rrjedhin prej cen e instrument dhe organet e kuptim.

Në fakt Simpson kishte bërë gabim të njëjta që frëngjisht do të bëjë gati pesëdhjetë vjet më vonë me rreth përsëritjes Borda s ', në besuar se dikush mund të bëjë gabim në vëzhgim si si një e vogël e dëshiruar duke e bërë vërejtje të shumta. Megjithatë, Bayes kuptoi se kjo nuk ishte aq dhe shkroi në letrën e tij:

Tani që gabimet që dalin nga cen e instrumentit dhe organet e kuptim duhet të reduktohet në këtë mënyrë për asgjë, ose asgjë tjetër vetëm duke shumëzuar numrin e vrojtimeve duket shumë e pabesueshme për mua. Në kundërshtim me vëzhgimet e më të bëni me një instrument i paplotë më duket të jetë se gabim në përfundim juaj do të jetë proporcional me cen i instrumentit të përdorur ...

Në një fletore që ishte pothuajse me siguri shkruar nga Bayes është shqyrtuar në detaje. Kjo fletore shënimesh përmban një sasi të konsiderueshme të punës matematikore, duke përfshirë diskutimet e probabilitetit, trigonometri, gjeometri, zgjidhjen e ekuacioneve, seri, dhe njehsim diferencial. Ka edhe seksionet në filozofinë natyrore në të cilën Bayes shikon në çështje që përfshijnë të energjisë elektrike, optikës dhe mekanikës qiellore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland