Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Agnes Sime Baxter

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 March 1870

Halifax, Nova Scotia, Canada

9 March 1917

Columbia, Missouri, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Agnes Baxter 's babai ishte Robert Baxter. Robert Baxter dhe gruaja e tij ishin skocez dhe Robert kishte qenë menaxheri i një kompanie elektrike dritë në Skoci para se të emigruar në Nova Scotia. Familjes u vendos në Halifax dhe se është i Robert ku ishte punësuar nga kompania Gazit Halfax Lehta, së pari si një përgjegjës dhe më vonë si menaxher.

Pak i njohur të fëmijërisë Agnes dhe arsimin para-universitar, por ne e dimë se familja e saj ishin comapatively mirë jashtë dhe ajo duhet të ketë pasur shkollim të mirë. Ne e dimë se në 1887 ajo hyri në Universitetin Dalhousie dhe, pasi kishte studiuar matematika, ajo u diplomua me BA me nderimet klasit të parë në Matematikë dhe matematike Fizike në 1891.

Baxter ishte mësuar matematikë në Universitetin e Dalhousie nga Charles Macdonald dhe fizikës matematikore nga Gordon MacGregor dhe ajo duhet të ketë qenë një kohë e vështirë për një grua duke marrë parasysh se çfarë ishin në atë kohë njerëzit e subjekteve. Edhe pse pak femra ka studiuar matematika, ajo nuk ishte i vetmi studiuar matematikë në Dalhousie, për shembull ka qenë dy gra të tjera në klasën e 24 që studioi matematikë të nivelit të dytë me Baxter. Punën e saj në universitet ishte shquar dhe ajo u dha një dallim dhe mori Sir William Young Medalja e artë. Me dhënien e shkallës BA Baxter saj u bë gruaja e parë ndonjëherë që të diplomuar me nderimet nga Dalhousie Universitetit. Por më shumë se kjo, ajo kishte qenë në mënyrë të qartë të studentëve më të mirë në të dy matematikës dhe fizikës matematikore.

Baxter mbetur në Dalhousie Universitetit të marrin një Diplomë Master në Matematikë, që ajo të marrë në 1892. Ajo iu dha një bursë për të studiuar për doktoraturë e saj në Cornell University. Ka studimet e doktoraturës ishin mbikëqyrur nga James Edward Oliver dhe, kur ajo u diplomua në vitin 1895, ajo u bë vetëm gruaja e dytë kanadez që do të jepen Ph.D. në Matematikë. Në fakt ajo ishte vetëm gruaja e katërt për të marrë një diplomë të tillë në të gjithë Amerikën e Veriut. Shkallë është dhënë për tezën e saj mbi Integrals Abelian, një Resume e Integrale Abelsche Neumann me Komente dhe Programet. Oliver James vdiq në vitin që ishte dhënë Baxter Doktoraturë e saj dhe shënimet e tij matematikore janë redaktuar nga Baxter dhe botuar më vonë.

Albert Ross Hill u diplomua nga Universiteti Dalhousie në të njëjtin vit si Baxter dhe ai ka studiuar edhe për një doktoraturë në Cornell, por tema e tij nuk ishte filozofi, matematikë. Në vitin 1896, vit pas Ross Hill dhe Baxter Janë dhënë doctorates e tyre nga Cornell, ata u martuan më 20 gusht dhe u shpërngul në Lincoln, Nebraska Ross Hill ku u bë një proessor në Universitetin e Nebraska. Baxter vendosur të heqë dorë nga karriera e saj duke premtuar matematikës në mënyrë për të mbështetur e karrierës akademike burrit të saj. Në 1903 Ross Hill u bë President i Universitetit të Missouri dhe gruaja e tij mbështetur atë në të gjithë pavarësisht nga problemet e shëndetit në rritje. Pas vdekjes së saj në moshën 46 Gazetës Dalhousie thirri një saj të universitetit:

... diplomuarit shquar, të shquar njejtë për arritje intelektuale e saj dhe për të butë, dhe karakter mjaft e rezervuara.

Ross Hill kërkuar kujtim të gruas së tij të ruhet dhe të vdekjes së saj, ai dhuroi $ 1.000 për të blerë një koleksion të librave në Universitetin Dalhousie:

... të përjetësojnë kujtimin e një të diplomuarve të tij besnik, i cili dha jetën e saj për të ndihmuar në punën time të arsimit në vend për të bërë një rekord të pavarur për veten.

Dalhousie Universiteti ka shkuar më tej në njohjen Agnes Baxter. Më 15 mars 1988 Leximi Baxter Agnes-it në Departamentin e Matematikë, Statistikë dhe Computing Shkencave në Universitetin Dalhousie ishte dedikuar në një ceremoni. Sir William Young Medalja e artë që Baxter fitoi në vitin 1891 ishte talentuar në Departamentin e Matematikë, Statistikë dhe Computing Shkencës për të formuar një pjesë e ekranit në kujtesën e saj.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland