Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Guiseppe Battaglini

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Jan 1826

Naples, Italy

29 Apr 1894

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Giuseppe Battaglini ishte parandaluar marrjen e një funksion të universitetit deri në 1860 kur, në periudhën e bashkimit italian, 'klasike shkollën humbur ndikim. Një shkollë e gjeometrinë klasike ishin vendosur deri në Napoli nga Fergola dhe Flauti nxënës i tij dhe ishte aq ndikim se ajo ishte në gjendje për të parandaluar geometers moderne të rinj nga marrjen posts.

Battaglini ishte emëruar për në Napoli ku, në 1863, ai themeloi matematiche di Giornale e cila u bë prizë kryesore për gazetat në gjeometrinë jo-Euklidiane në Itali. Në disertacionin e doktoraturës e 1868 Klein prezantuar një skemë klasifikimi për komplekset e dytë linjë shkallë të bazuar në punën e mëparshme Battaglini.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland