Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Keith Batchelor

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 March 1920

Melbourne, Australia

30 March 2000

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh Batchelor ishte i biri i George Conybere Batchelor dhe Ivy Constance Berneye. Ai mori pjesë në Essendon dhe shkollat e larta Melbourne. Ai përfundoi arsimin e tij shkollën e mesme në vitin 1937 pas arritjeve të jashtëzakonshme. Ai hyri në Universitetin e Melburnit për të studiuar matematikë dhe fizikë.

Batchelor u diplomua nga Universiteti i Melburnit në 1940, duke vazhduar për të marrë një diplomë masteri në 1941. Për shkak të Luftës së Dytë Botërore, atëherë ai ndërmori punën për përpjekjet e luftës në Laboratorin Aeronautike Australian Research. Puna e tij nuk ishte në problemet e rrjedhës së lëngjeve në motorët e avionit. Punën që ai ka ndërmarrë në këtë kohë i dha atij një interes në dinamikën lëngun e cila do të bëhet temë në të cilën ai bëri kërkime për pjesën tjetër të jetës së tij. Në fakt ai ishte më i saktë se kaq, për aplikimet ai ka studiuar në Laboratorin Kërkimit Aeronautike bindur atë se turbullirë ishte problemi më i rëndësishëm për të sulmuar në Aerodinamika.

Në këtë kohë Batchelor ka shkruajtur letra e tij të parë, e cila u shfaq në vitin 1944, Ndërhyrja në një tunel ere të seksionit tetëkëndësh e cila i dha një zbritje matematikore të ndërhyrjes në një model i span krahut të vogla ndërprenë në qendër të një tunel të seksionit tetëkëndësh. Formën aktuale tetëkëndësh të tunelit të erës drejtkëndëshe ishte, nuk është çudi që atë të Divizionit të Këshillit Australiane të Komunikacioni ajror, Melbourne. Gjithashtu në vitin 1944 gazeta e tij Në rezistencë hydrodynamic ishte botuar.

Eksperti kryesor britanik në turbullirë ishte Xhefri Taylor, dhe Batchelor shkroi atë në Laboratori Cavendish në ofrimin e Kembrixh të punojnë për të. Batchelor dhe kolegu i tij Alan Townsend rregulluar financimi për të lejuar ata që të ndërmarrë kërkime me Xhefri Taylor. Pastaj:

... në janar të vitit 1945, së bashku me gruan e tij, Wilma, gjithashtu e Melburnit, Batchelor hynë në një maratonë dhjetë javë lundrim përmes Zelandës së Re, Panama Canal dhe Nju Jork, dhe që andej në një konvoj prej 80 anijeve nëpër Atlantik për të arritur Kembrixh.

Duke arritur në Kembrixh Batchelor dhe Townsend Xhefri Tejlor zbuloi se ishte më i interesuar në ndërmarrjen e vet kërkimore tij turbullirë, por ai ishte i lumtur të mbikëqyrë ata. Batchelor filloi të ekzaminojë Kolmogorov 's qasje në turbullirë dhe në vitin 1946 ai paraqiti interpretimin e tij të Kolmogorov' s punojnë për Kongresin e Gjashtë Ndërkombëtar për Mekanikë Aplikuara në Paris.

Batchelor u zgjodh anëtar i Trinity College, Cambridge, në vitin 1947 dhe në vitin e ardhshëm ai ishte dhënë doktoratë e tij dhe u bë një lektor në Universitetin Kembrixh. Ai vazhdoi të prodhuar punë me rëndësi të madhe në dinamikën e fluideve. Për shembull ai i shkroi një letër në vitin 1946 zhvillimin teoria e turbullirat e homogjen axisymmetric pas metodat e von Kármán. Ai iu drejtua Kongresit të Shtatë Ndërkombëtar për Mekanikë aplikuara në vitin 1948, duke folur për zhvillimet e fundit në hulumtim turbullirë. Ai ka shkruar një letër të përbashkët me Xhefri Taylor në vitin 1949 efekti i garzë teli në trazirat e vogël në një përrua uniformë.

Batchelor u dha Çmimin Adams nga Universiteti i Kembrixhit në 1951. Ai ka shkruar një monografi hulumtim turbullt homogjen në vitin 1953 e cila u provua definitiv. Pastaj, në vitin 1956 me Townsend si një autor të përbashkët, ai shkroi difuzionit turbullt. Lin, rishikimin e këtij dokumenti të përbashkët të Batchelor dhe Townsend ka shkruajtur:

Siç është i njohur në këtë temë të vështirë e difuzionit të turbullta, shumica e zhvillimeve teorike thjesht të ndihmojë për të siguruar një kornizë për interpretimin e matjeve, dhe nuk japin të zbritjeve caktuar. Autorë, megjithatë, kanë arritur të mbledhë një numër të rasteve kur një kontakt të përcaktuar është krijuar midis teorisë dhe eksperimentit.

Sigurisht Batchelor stampuar personalitetin e tij në Departamentin e Kembrixh. Hunt shkruan:

Në seminaret e vështirë të mbajtur në 4,30 të premteve, që Batchelor themeluar në vitin 1948, zhvillimet shumë të rëndësishme teorike u prezantuan të parë, përfshirë vendin e tij. Ai arriti këto raste të gjallë si një luan cirk husni, me një kthesë e kokës së tij dhe ia ngul sytë në çdo marrëzi apo ngacmimi tepruar nga vizita folësit.

Në 1957 Batchelor u zgjodh për një shoqëri të Shoqërisë Mbretërore të Londrës dhe pastaj në vitin 1959 ai u bë një Reader në Fluid Dynamics "në Kembrixh. Në të njëjtën kohë ai u bë Drejtor i Departamentit të Aplikuara dhe Matematika Fizika teorike të bëhet një profesor i matematikës aplikohen në 1964.

Në maj 1956 Batchelor themeluar Journal of Mekanikë Fluid dhe ai redaktuar gazetë deri në janar të vitit 1999. Letër ishte shkruar si një haraç të Batchelor kur i dha fund 43 viteve të tij si redaktor. Crighton, në, ia dedikon të Batchelor këmbë të lartë të Journal of Mekanikë Fluid për shkak të tij:

... Insistimi jo vetëm në standardet më të larta të punës shkencore, por në standardet më të larta e qartësisë dhe prezantimi në Journal of gazeta Fluid Mechanics. [Batchelor i] shqetësimet për qartësinë e ekspozitës janë evidentuar edhe nga letrat e tij, në Journal of Fluid Mechanics, duke e tij festuan libër mësimi (akoma ribotuan rregullisht), dhe Journal tij trenchantly kritike e rishikimeve Mekanikë Fluid librit (për shembull: "Ky është i lëshuar me shkrim dhe kjo papërgjegjshmëri është e lehtë për ta vënë atë në print").

"Festoi libër mësimi", referuar në këtë citat është Një Hyrje në Fluid Dynamics (1967). Ne duhet të përmend edhe detyra e tij kryesore në redaktimi gazeta e Xhefri Taylor i cili u shfaq në katër vëllime, 1958, 1960, 1963, dhe 1971. Ai gjithashtu shkroi Jeta dhe Trashëgimia e miratuara nga Taylor i cili u botua në vitin 1996.

Pedley, e jep këtë pasqyrë në karakterin e Batchelor's:

Si shkencëtar, Xhorxh u admiruar për thellësinë dhe saktësinë e të menduarit të tij. Për studentët e kolegët, ai ishte një shkëmb në të cilën ata mund të mbështeten për të udhëzimeve të qarta, duke pasur parasysh me ngrohtësi dhe humor. Si një administrator, ai e mbajti të qartë vizionin e tij, ndërsa marrin pjesë meticulously në detaje.

Në mesin e nderon të shumta që mori u Batchelor zgjedhjeve të Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave (1959), në polonisht Akademia e Shkencave (1974), në Akademinë e Shkencave në frëngjisht (1984), dhe të Shoqërisë Mbretërore të Londrës në 1959 dhe një anëtar i Akademisë Australiane e Shkencave (1989). Ai ishte dhënë doctorates nderi nga Grenoble (1959), Universiteti Teknik i Danimarka (1974), McGill (1986), Michigan (1990), Melbourne (1994), dhe Stokholm (1995). Përveç kësaj ai fitoi çmime të shumta dhe medalje për punën e tij të pazgjidhura. Ai u dha Çmimin Agostinelli nga Lincei Nazionale Accademia de në Romë në vitin 1986, Medaljen e Mbretërore nga Shoqëria Mbretërore e Londrës në vitin 1988, Medaljen e Timoshenko nga Shoqëria Amerikane e Inxhinierëve Mekanike në vitin 1988, dhe Medaljen Taylor nga Shoqata e inxhinieri Shkencës në vitin 1997.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland