Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Isaac Barrow

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

Oct 1630

London, England

4 May 1677

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Isaac Barrow 's babai, Thomas Barrow, ishte një tregtar tekstilesh liri nga tregtia. Thomas Ann martuar, vajza e William Buggin e Veriut Cray, Kent në vitin 1624 dhe Is-hakut e tyre djali u lind në vitin 1630. Ann vdiq në vitin 1634 dhe Thomas dërguar Isaku për të jetuar me gjyshin e tij. Ndoshta nuk është e vërtetë në cituar shpesh duke thënë se babai i Isakut:

... ishte dëgjuar të luten që Zoti duhet të vendosë për të marrë një nga fëmijët e tij, ai mund të mirë rezervë Isaku.

Thomas remarried brenda dy vjet dhe ai është i sugjeruar në se kjo mund të ketë qenë një përpjekje për të marrë djalin e tij të kthehet nga babai i tij, i cili u tha të më hanë duart Isaku rinj.

Thomas planifikuar për Is-hakun të bëhet një studiues ndërsa ende një fëmijë. Ai dërgoi Isaku të Charterhouse dhe paguar dy herë tarifë të rregullt për të marrë një vëmendje të veçantë për Is-hakut. Megjithatë Isaku nuk ka marrë këtë vëmendje dhe fituar reputacionin si një mish kau ndërsa arsimin e tij të vuajtur. Kur Thomas dëgjuar për këtë, ai transferohet në Felstead Is-hakun, Essex në vitin 1640, ku drejtor shkolle kishin një reputacion për disiplinë të rreptë. Këtu Isaku bërë përparim të shpejtë, si në zhvillimin e karakterit të tij dhe në mësim. Në mësuar Felstead Barrow greke, latine, hebreje dhe logjikë në përgatitje për universitet. Pasi ai kishte qenë në Felstead për dy vjet, ati i Isakut 1000 humbjet e shkaktuara për shkak të rebelimit irlandez dhe nuk ishte në gjendje të paguajnë taksat e Isakut. Megjithatë, drejtor shkolle, e kuptuar potencialin e Isakut, e mori dhe e emëroi atë në atë më vonë si një mësues Thomait Fairfax.

Barrow në vitin 1643 u pranua si një studiues themel në Peterhouse, Cambridge. Xhaxhai i tij ishte anëtar i Peterhouse në kohën kur xhaxhai i tij ka humbur postin e tij për shkak të pikpamjeve të tij monarkist, Barrow shkoi në Oksford, ku vëllai i tij ishte bërë Draper liri King's. Megjithatë ishte një kryengritje kundër Mbretër dhe Oksfordit ra nën rrethim.

Barrow Në 1644 shkoi në Londër, ku ai u mbështet nga Thomas Fairfax. Megjithatë, Fairfax shpejt vrapoi nga paratë dhe u largua Isaku i varfër. Barrow shoqëruar një mik ish-shkollës, i cili premtoi të mbështesë atë, në Trinity College, Cambridge. Barrow regjistruar në vitin 1646 dhe të kryer detyrat për shërbëtore në këmbim për udhëzim me bordin e varfër dhe akomodim. Mik i tij i mbështetur atë për gjashtë muaj para se ai u largua, por, nga kjo kohë, rrethimin e Oksfordit kishte përfunduar dhe Barrow bërë kontakt me të atin e tij që e ndihmuan atë mbështetje.

Duport, Profesor i Regius greke në Kembrixh, tutored Barrow pa marrë ndonjë pagesë, edhe për shkak të talentit Barrow dhe që të dy ishin royalists. Sipas Duport, Barrow studiuar greqisht, latinisht, hebraisht, frëngjisht, spanjisht, italisht, literaturë, kronologji, gjeografi dhe teologji. Gjithashtu në Kembrixh në këtë kohë ishte e zakonshme për nxënësit për të mësuar disa matematikë, ose në vitin e tyre të dytë apo të tretë. Barrow studiuar aritmetikën, gjeometrinë dhe optikë dhe, si të gjithë studentët e kohës, nuk ishte i inkurajuar që të specializojnë në një lëndë të tilla si matematika para diplomimit.

Barrow diplomuar në vitin 1649 dhe konkuruar me sukses për një bursë kolegj në të njëjtin vit. Ai dha një fjalim në të cilin ai vlerësoi mësimin e klasike, por kritikoi mungesën e matematikës dhe shkencës. Ai filloi duke studiuar matematikë në thellësi menjëherë pas diplomimit të tij. Entuziazmin e tij dhe vullnetin për të mësuar e lejoi atë për të tërhequr njerëz të mjaftueshme për të subjektit për të ndihmuar të fillojnë për të hedhur themelet për studimin e matematikës në Kembrixh.

Barrow ishte konsiderohet të jetë lider unazë e një grupi të royalists nga 1648. Megjithatë, në vitin 1649, Barrow deklaruar veten të jenë:

... vërtetë dhe besnik të Commonwealth-it të Anglisë si njëjtë është themeluar tani, pa një mbret ose Dhoma e Lordëve.

Megjithatë ai shpejt u kthye në këtë deklaratë, por u shpëtua nga përjashtimi nga Master. Dy vjet më vonë përsëri ballafaqohen Barrow dëbim për shkak të një fjalimi që ai bëri në përvjetorin e Plot barut. Master përsëri erdhi për të shpëtuar e tij duke thënë Fellows të cilët kërkuan dëbimin e tij:

Barrow është një njeri më të mirë se ndonjë nga ne.

Në 1652 u diplomua me Barrow MA tij Në 1654 ai mbrojti në Universitetin në një fjalim në të cilin ai foli për rëndësinë e të mësuarit greke, latine dhe literaturë për qëllim të blejë një bazë të fortë për të mësuar. Ai gjithashtu vlerësoi përparimet Universitetin e kishte bërë në tema të tilla si arabisht, gjuhë moderne, të tilla si frengjisht, spanjisht dhe italisht, matematikë dhe shkenca. Ai përfundoi fjalimin e tij duke kërkuar:

... studentëve të tij të ngulmoj në studim dhe praktika e filozofisë morale.

Barrow kishte marrë një betim të studiuar hyjni kur ai u pranua si një shoku, dhe, pas pak duke studiuar mjekësi, ai filloi studimin hyjni përsëri. Studimin e tij të historisë së kishës e udhëhequr atë në astronomi e cila nga ana e çoi atë për të studiuar gjeometri. Ai mësoi vetë gjeometri, me shkrim një edicion thjeshtuar e Euklidit 's Elementet e cila u botua në vitin 1655 dhe mbeti teksti standard për gjysmë shekulli.

Gjatë kësaj periudhe Barrow u emërua në lectureship kolegj në njerëzimit. Kur në rang profesori grek u bë në dispozicion është pritur që Barrow do të emërohet për të zëvendësuar Duport që kishin qenë të detyruar të largohen karrige mbi baza politike. Megjithatë Barrow u tha se ai nuk kishte mjaft përvojë në mësimdhënie dhe nuk ishte mirë udhëtuan mjaft për të marrë postin. Arsyeja e vërtetë ishte pothuajse me siguri pikëpamjet politike Barrow së.

Në 1655 lundrim Barrow caktuar për Francë, pasi ai kishte marrë një çmim për udhëtonte nga Universiteti. Kushtet e dhënies qenë se ai do të marrë 16 në vit për tre vjet, dhe do të duhet të raportojnë me letër në Kembrixh në të mësuarit e tij dhe progresin. Barrow kaluar dhjetë muajt e parë në Paris, ku ai raportoi se ai ishte tepër i zhgënjyer në atë Universiteti nuk ishte gati të rëndësishëm si ai e kishte pritur. Përveç Roberval ka qenë Matematikanë disa prej të cilit ai mund të mësojnë. Në shkurt të 1656 ai shkoi në Firence, ku ai qëndroi për tetë muaj. Kjo ishte më shumë se ai kishte planifikuar fillimisht, por ai nuk ishte në gjendje të vizitojë Romën për shkak të një shpërthim të pllakos atje.

Ndërsa në Firence Barrow shpenzuar shumë nga koha e tij në Bibliotekën Medici, ku kishte një koleksion i madh i monedhave. Barrow më vonë përdorur ekspertizën e kishte fituar të veprojë si një koleksionist i monedhave dhe medaljeve për një tregtar në Londër të cilët e ndihmuan Barrow me financa shumë të nevojshëm. Ndërsa në Firence, u takua Barrow Carolo Renaldini i cili ishte shkruar një letër në algjebër. Ai gjithashtu u takua Vincenzo Viviani, Galileo 's nxënës e fundit. Barrow pastaj nisem në lundrim për në Turqi, por anija e tij u sulmua nga piratët. Barrow zbarkoi në Smyrna, ku ai kaloi shtatë muaj. Pas qëndrimit të tij në Smyrna ai shkoi në Konstandinopojë ku ai qëndroi një vit e gjysmë me Ambasadorin anglisht. Megjithë dështimin për të mbajtur në kontakt me Kembrixh, siç është përcaktuar në kushtet e çmimin e tij, Barrow iu dha një zgjatje. Ndërsa në Konstandinopojë Barrow shpenzuar shumë kohë duke studiuar natyrën hyjnore dhe në veçanti Kishën lokale greke. Në disa vështirësi financiare, Barrow filloi udhëtimin e tij të kthehet në fund të 1658. Në shtëpi udhëtimit anija u ankorua në Venecia ku është kapur zjarri dhe pasuri të gjitha Barrow ishin të humbur. Ai pastaj i kryesuar prapa përmes Gjermania dhe Holanda, duke arritur në Kembrixh në shtator 1659.

Kur ai arriti përsëri në Kembrixh të kishte qenë shumë ndryshime politike për shkak të rivendosjes së Charles II. Profesor i grek dha dorëheqjen vullnetarisht në njohjen se kishte të tjerë që ishin të përshtatshëm për pozicionin më të mirë - një nga këta njerëz që Barrow vetë. Duport ishte ofruar posti që ai kishte qenë i detyruar nga gjashtë vite më parë, por ai nuk pranoi ofertën. Kjo la rrugë të hapur për Barrow i cili, pa e opozitës, u zgjodh në qëndrimin se shumë ndjeu se duhet të ketë pasur vite më parë. Si Profesor ai mori 40 në vit dhe nuk u lejohet të mbajnë ndonjë poste të tjera brenda Kolegji ose Universitetit. Ai nuk mund të marrin të ardhura nga Fellowship Kolegji i tij i cili e bëri pozicionin e tij financiare shumë të vështira. Barrow fushatë për profesorët që të marrë përfitime nga Fellowships Kolegjin e tyre, nëse ata të mbajtur një, dhe fushatën e tij ishte e suksesshme. Në fjalimin e tij vjetor pas përfundimit të vitit të tij të parë ai inkurajoi nxënësit që të përqëndrohen në studimin e tyre private dhe jo në leksionet:

Vazhdoni të qëndroni në shtëpi, nëse jeni të mençur, dhe të aplikoni veten në studimet tuaja private. Turn mbi libra choicest ju zotërojnë ose të marrë strehim në hijen e këndshme të bibliotekës. Mbështjell vetveten në batanije tuaj të ngrohtë ose të rrinë nga fireside tuaj komode. Konsideroni shëndetin tuaj dhe të studiojnë në lehtësinë tuaj.

Interes Barrow në matematikë dhe të ardhurat e tij të vogël e bëri pozicionin e Profesor i Gjeometri në Gresham College, Londër duket shumë tërheqëse, kur u bë e lirë në vitin 1662. Ai gjithashtu mund të mbajë këtë karrige duke vazhduar si Profesor i grek në Kembrixh. Ai u zgjodh në mesin e verës 1662 në një rrogë prej 50 në vit. Në Gresham ai mësonte gjeometrinë për dy orë në javë, një orë në anglisht dhe të tjera në gjuhën latine. Barrow mori detyrat e tij shumë seriozisht. Ai synon botuese këto ligjërata, por ai siguroi atyre një mik i cili më pas ka humbur ato. Projektim Temat e mbuluar përfshirë 'të sferave "dhe" perspektiva ".

Barrow u bë një nga 150 shkencëtarë të cilët u zgjodhën anëtar i Shoqërisë Mbretërore më 20 maj 1663 në një nga takimet e para të Shoqërisë. Megjithatë kontributin e tij në shoqëri ishte minimale dhe kjo mund të ketë qenë i ndikuar nga lidhja e Shoqërisë për të universiteteve. Shoqëria u përpoq të emërojë atë në astronomike dhe optike Komitetit dhe të komisionit përgjegjës për:

... mbledh fenomenet e natyrës vëzhguar deri tani dhe të gjitha eksperimentet e bëra dhe të regjistruar.

Megjithatë kjo nuk e ka rritur kontributin e tij dhe, me detyrimet e papaguara, shoqëri konsiderohet dëbuar atë.

Në verë të vitit 1663 si pozicion Lucasian Profesor i matematikës u krijua në sajë Kembrixh një dhuratë majtë nga Henry Lucas. Barrow ishte një zgjedhje e qartë për këtë pozicion dhe ai relinquished karrige greke për matematikën sepse, shpjegon ai, e interesin e tij më të madh në matematikë se greke, sepse punojnë më pak ishte e përfshirë, dhe se ai kishte qenë gjithmonë qëllimin e tij për të mbajtur karrige greke përkohësisht.

Në pranverën e vitit 1664 Barrow dorëzuar gjashtë e parë të matematikës tij leksioneve që përbëhej nga materiali bazë. Në vjeshtë ai mbajti nëntë më shumë ligjërata dhe, në pranverën e vitit 1665 pesë të parë të tij gjeometrike leksioneve. Pas duke i dhënë një kurs i shkurtër mbi Arkimedi që përbëhej nga katër ligjërata në Universitetin e kishte të mbyllur për shkak të pllakos. Kur ri-hapur në prill 1666 Barrow mbajti tetë leksione tjetër, por pasi ka qershor ishte një tjetër shpërthim i pllakos. Ri universitar-hapi për herë të dytë në Pashkëve 1667, kur ai dha leksione gjeometri më tej para se të dhënë optikë të tij ligjërata në seancën 1668-9. Isaac Newton mori pjesë në këto ligjërata dhe ka pasur shumë diskutime private me Barrow rreth punës. Njutoni mori inkurajim shumë nga këto sesione me Barrow dhe veprën e tij ndikoi shumë.

John Collins botuar më e Barrow e ligjëratave: Lectiones Opticae u botua në vitin 1669, Lectiones Geometricae në vitin 1670 dhe Lectiones Mathematicae në vitin 1683. Barrow nuk ishim përgatitur për punën e tij botuese, Njutoni dhe të tjerë ndërmori këtë detyrë. Shumica e matematikës Barrow kishte bërë gjatë viteve 1663-1669. Një vështrim në këta tre libra tregon shtrirjen e punës së tij. Lectiones Mathematicae ishin leksione projektuar për të ringjallur interes në matematikë në Kembrixh, ndërsa duke u përpjekur për pikë atë në një drejtim të ri duke futur teknika moderne. Ai u përpoq të klasifikuar degë të ndryshme të matematikës algjebër duke argumentuar se nuk është pjesë e matematikës e vërtetë dhe duhet të konsiderohet të jetë logjike përderisa:

Gjeometria është shkencë themelore matematikore, për të përfshin aritmetikën, dhe numrat matematikor janë thjesht shenja gjeometrike me madhesi te njejte.

Në leksionet më vonë ai i mbuluar tema të tilla si pjesëtueshmëri, harmoni, barazi, kohë dhe hapësirë. Përfundimtar leksione mbulon matjes, përqindja e raportit.

Geometricae Lectiones ndoshta paraqesin punën që Barrow studiuar ndërsa në Gresham. Ato përmbajnë punë të rëndësishme në tangents e cila do të formojnë pika e fillimit e Newton 's punojnë në gur. Barrow deklaroi dy synimet kryesore ishin:

... parë, për të hetuar tangents pa probleme apo wearisomeness e llogaritjes dhe të dytë, për të përcaktuar dimensionet e madhësive shumë shumë shpejt me anë të tangents e tyre ...

Opticae Lectiones ishin më tepër teorike se praktike, e cila ishte e pazakontë për kohën e tij. Përmbajtja është kryesisht Optika gjeometrike dhe ai deklaron problemi kryesor që leksionet kanë për qëllim të përgjigjen:

Për të përcaktuar imazhin e një pikë pas çdo reflektim në një aeroplan dhe sipërfaqe sferike ...

Barrow Në 1669 dha dorëheqjen nga Kryetari Lucasian dhe bënë asnjë punë të mëtejshme matematikore. Kjo e lejoi Newton të marrë përsipër. Barrow u emërua si kapelan Mbretërore të Charles II në Salisbury në vitin 1670, më pas, në shkurt 1673, Charles II i dha Barrow mjeshtëri e Trinitetit shpallur atë të dijetarit të mira në Angli. Ndërsa Master e Trinitetit, Barrow ishte i zënë me dy çështje madhore. I parë i tyre ishte për të kufizuar sasinë e ndërhyrjeve Royal dhe së dyti ndërtimin e bibliotekës trumcak. Më parë këto çështje ai kishte disa sukses, ndërsa në të dytë kaloi shumë kohë dhe përpjekje për të gjeneruar interes në projekt dhe fondet e nevojshme. Megjithatë ai nuk jetoi për të parë rezultat i kësaj pune. Në prill të vitit 1677 Barrow udhëtoi për në Londër ku ai kontraktuar Ethet malinje. Ai u përpoq që kurë është duke agjëruar dhe duke marrë opium, një formulë e cila kishte punuar më parë për atë, ndërsa i sëmurë në Konstandinopojë. Megjithatë ai vdiq dhe u varros një ditë më vonë në Westminster Abbey.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland