Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernest Barnes

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 April 1874

Birmingham, England

29 Nov 1953

Sussex, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Ernest Barnes ishte madhja e katër djemtë e Gjon Starkie Barnes dhe Jane Elizabeta Kerry, edhe kreu shkollën fillore-mësuesit. Në 1883 i ati Barnes ishte emëruar Inspektor i shkollave në Birmingham, një pozicion që ai e okupuar të gjithë pjesën tjetër të jetës së tij të punës. Barnes ishte arsimuar në Shkollën King Edward së, Birmingham dhe në 1893 shkoi deri në Kembrixh si një dijetar i Trinity College. Ai ishte bracketed grindavec i dytë në 1896 dhe ishte vendosur në ndarjen e parë të klasës së parë në Pjesën II të Tripos matematike në 1897. Në vitin e ardhshëm ai u shpërblye me Çmimin Smith parë dhe ishte zgjedhur siç duhet në një Fellowship Trini. Ai u emërua pedagog në matematikë në vitin 1902, dekan i vogël në 1906-08 dhe një mësues privat në vitin 1908. Ai u diplomua Sc.D. të Universitetit të Kembrixhit në 1907 dhe u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1909.

Në të njëjtin vit ai u bë një lektor në matematikë, Barnes u shugurua dhjak nga peshkopi i Londrës dhe 1906-1908 ishte Junior Dekani i Trinitetit. Në 1915, Barnes majtë Kembrixh, dhe karrierën e tij si një matematikan profesional, pas emërimit të tij si magjistër i tempullit në Londër. Kjo u pasua në vitin 1918 në një tendë të Westminsterit dhe më në fund, në 1924, për të Peshkopit të Birmingham, një detyrë e mbajti deri në 1952 kur ai kishte të dalin në pension për shkak të shëndetit të keq. Ai vdiq në shtëpinë e tij në Sussex-it në moshën 79, shpëtoi nga gruaja e tij dhe dy djem.

Peshkopatë Barnes 'u shënua nga një seri prej kundërshtimeve që vijnë nga pikëpamjet e tij të hapur dhe, në vend që çuditërisht për dikë që zhvillohet postit të tillë të lartë në Kishën, shpesh joortodoks besimet fetare. Në vitin 1940 ai humbi një rast shpifje në të cilën ai e kishte sulmuar Federata krijuesve të çimentos 'për pretendimin e mbajnë deri furnizimin e çimentos, për fitimin e tyre, në një kohë e nevojë të madhe kombëtare në ndërtimin e ajrit-strehime bastisje. Patrembur nga ky grup-prapa, Barnes u kthye në akuzat e tij në rrjet çimentos në një fjalim që ai mbajti në Shtëpinë e Lordëve vitit të ardhshëm, në të cilën ai pohoi se shqetësimet e fuqishme të biznesit janë përdorur shpifje dhe përgojim e veprimit për të shtypur kritikat. Si një autor teologjik, Barnes libër 'në vitin 1947, me titull Ngritja e krishterimit, ngjalli të tilla të ashpra të opozitës dhe kritikat nga anëtarët më tepër ortodoks të Kishës, se ai ishte i fuqishëm se ai duhet të heq dorë nga zyra e tij peshkopal, një aluzion që Barnes nuk ka marrë .

Në tërësi, Barnes shkruan gazeta 29 matematikore gjatë viteve 1897-1910. Puna e tij në fillim kishte të bënte me aspekte të ndryshme të funksionit gama, duke përfshirë përgjithësimet e këtij funksioni të dhënë nga të ashtu-quajtur Barnes G-funksion, i cili kenaq ekuacionin

G (z 1) = G (z) (z)

dhe funksionin e dyfishtë gama. Barnes ardhshëm kthyer vëmendjen e tij të teorisë së funksioneve integrale, ku, në një seri të letrave, ai hetuar asymptotic strukturën e tyre. Ai konsiderohet gjithashtu dytë ekuacioneve lineare për dallim lidhur me
Funksionet hypergeometric. Në pesë të fundit të letrave të tij që kanë të bëjnë me funksionet e hypergeometric, Barnes bërë përdorimin e gjerë të integrals studiuar nga Mellin në të cilat integrale
përfshin funksionet gama e ndryshueshme të integrimit. Ishte në këto gazeta që ai solli në vëmendjen e pushtetit Matematikanë britanikë dhe thjeshtësi që lidhen me këto integrals, dhe që tani mbajnë emrin Mellin-integrals Barnes. Letra e fundit e tij matematikore, të botuar në vitin 1910, ishte një demonstrim të shkurtër dhe elegante për një rezultat të njohur më parë e Thomae në lidhje me një transformim i një funksion përgjithësuar hypergeometric e argumentit njësi në një funksion më të shpejtë konvergjent të njëjtit lloj.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland