Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Peter Barlow

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Oct 1776

Norwich, England

1 March 1862

Kent, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Peter Barlow ishte autodidakt, por kjo ishte mjaft i arsimit të mirë që ai ishte në gjendje për të konkurruar me sukses për të u bë një mjeshtër asistent matematikës në Akademinë Ushtarake Mbretërore në Woolwich. Ai u emërua në postin në 1801 dhe ai filloi botimin në artikuj matematikore Ditari Zonja dhe ai u bë mjaft i mirë i themeluar si një autoritet kryesor në matematikë që pas pak kohe ai u kërkoi të kontribuojë artikuj të ndryshëm në matematikë për enciklopedi.

Përveç këtyre neneve, Barlow botuar edhe disa libra të rëndësishme, për shembull, në 1811 ai publikoi një hetim të teorisë elementare të numrave dhe tre vjet më vonë ai botoi një fjalor të reja matematike dhe filozofike.

Ai është kujtua më për dy kontribute të rëndësishme. Në 1814 ai prodhuar një libër të dytë, përveç një të përshkruara më lart, me titull tavolina e re matematikore. Këto shpejt u bë i njohur si tabelat Barlow dhe këtë punë u jep faktorë, sheshet, cubes, rrënjët katrore, reciprocals dhe logarithms hiperbolik të gjithë numrat nga 1 në 10 000. Libri:

... është konsideruar në mënyrë të saktë dhe në mënyrë të dobishme se ajo ka qenë ribotuan rregullisht qysh atëhere.

Në bibliotekën matematikore në Universitetin e St Andrews, ne kemi disa kopje dhe i veshur e këtyre tryezave të cilat duhet të ketë qenë përdorur intensivisht për shumë vite. Sot, megjithatë, ata janë vetëm me interes historik pasi ata janë bërë plotësisht të vjetëruara nga calculators dhe kompjutera.

Barlow's kontributin e dytë kryesore e bën edhe emri i tij ende i njohur nga astronomët amatorë sot. Ai shpiku lente Barlow, një lente teleskopi i përbërë nga një lëng pangjyrë mes dy copa xhami:

"Lente Barlow", një modifikim të këtij lente teleskopi, është një kombinim negativ achromatic e strall xham dhe xhami kurorë.

Në arritja më e madhe Barlow tij gjatë gjithë jetës ishte duke u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore dhe marrjen Copley medalje e saj për punën e tij në magnetizëm:

1819 filloi punën në Barlow problemin e devijimit në anije compasses shkaktuar nga prania e hekurit në trup i anijes. Për metodën e tij për korrigjimin e devijimit nga juxtaposing busull me një pjesë në formë të përshtatshme të hekurit, ai u dha Medaljen e Copley ...

Këto nuk ishin kontributet e tij të vetëm, megjithatë. Në 1817 ai botoi Ese mbi forcën dhe stresin e drurit që ai përmban të dhëna të mbledhura gjatë kryerjes së eksperimente në qendrat ushtarake në Woolwich. Ai gjithashtu ka punuar për projektimin e urave, në veçanti të punës 1819-1826 me Thomas Telford në dizajnimin e urës mbi ngushticën Menai. Ajo ishte ura e parë e madhe moderne e pezullimit.

Westminster Ura ishte ndërtuar në të gjithë Thames në Londër, pavarësisht kundërshtimit nga tregtarët e qytetit, në Vitet 1740 dhe rindërtuar nga Charles Labelye në Vitet 1750. Megjithatë, kur nuk ishte një masë për të shembur dhe për ta zëvendësuar këtë urë e vjetër në Vitet 1820, Barlow u konsultuar per te llogaritur si Tides në Thames do të ndikohen nga heqjen e kësaj strukture. Pas Barlow raportuar, New London Ura është projektuar nga John Rennie Sr dhe ndërtuar nga djali i tij John Jr Rennie

Barlow ishte aktive gjatë periudhës së ndërtimit të hekurudhës në Britani. George Stephenson ishte parë për të ndërtuar hekurudhat në Britani. Në 1825 treni i parë u zhvillua nga Darlington të Stockton ndërsa 30-linjë milje nga Liverpool dhe Manchester është e hapur për trafik në 1830. Stephenson, që ndërtohen dy projektet, që besohet se gradients duhet të jetë më pak se 1 për qind dhe se kthesa do të ketë radii shumë të gjerë e të paktën një kilometër. Barlow u emërua si komisioneri mbretëror për hekurudhat dhe në Vitet 1840 Vitet 1830 dhe ai i kryer disa eksperimente për të parë nëse kufizim gradients dhe rreze e lakim të propozuar nga Stephenson ishte e saktë. Ai gjithashtu u përpoq për të përcaktuar formën më efikase për binarët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland