Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nina Karlovna Bari

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Nov 1901

Moscow, Russia

15 July 1961

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nina Bari 's ati ishte një mjek. Ajo mori pjesë në LO Shkolla Vyazemska për Vajzat dhe tregoi një potencial të madh në matematikë. Në 1918 ajo hyri në Fakultetin e matematikës dhe fizikës në Universitetin Shtetëror të Moskës.

Në Shkollën e Moskës e Matematika ajo ra nën ndikimin e Luzin. Gjithashtu në këtë grup të fortë matematikore u Stepanov, Aleksandrov dhe Urysohn. Ajo u diplomua në 1921 dhe filloi të mësimdhënies. Megjithatë shpejt pas kësaj Instituti i Kërkimeve të matematikës u hap në Universitetin Shtetëror të Moskës dhe u bë i Barit ka filluar hulumtimi ka përveç në postet e saj të mësimdhënies.

Bari punuar nën Luzin për doktoraturë e saj në teorinë e trigonometrical seri. Kjo ishte dhënë në vitin 1926 dhe pas kësaj Barit u bë një asistent kërkimore në Institutin e matematikës dhe Mekanikë në Moskë.

Gjatë 1927-29 ajo kaloi një kohë në Paris për të ndjekur leksione nga Hadamard, dhe gjithashtu vizitoi Lvov dhe Bolonjës. Në 1932 ajo u bë një profesor të plotë në Universitetin Shtetëror të Moskës.

Bari viti u diplomua në Moskë State University, VV Nemytski hyrë aty për të lexuar matematikë. Ata u bënë miq të ngushtë për ndarjen e interesave jo vetëm matematikore, por edhe një dashuri të ecje në male. Ata u martuan përfundimisht.

Bari ishte një matematikan i shquar hulumtim i cili ka shkruar mbi pesëdhjetë artikuj kërkimore. Në publikimin e saj përfundimtar, një monografi hulumtim mbi seri trigonometrik, është përshkruar si më poshtë:

Varg dhe thellësi të temave të mbuluar është mjaft i gjerë, dhe shumica e punës së saj në këtë fushë është përfshirë. Por edhe brenda kaq gjatë një monografi, subjekti nuk mund të jenë shterur plotësisht. ... Ajo ka bërë një referim standard për Matematikanë specializuar në teorinë e funksioneve dhe teorinë e seri trigonometrik.

Bari gjithashtu ka shkruajtur tekstet, algjebër e Lartë (1932) dhe Teoria e Series (1936). Ajo redaktuar veprat e plotë të Luzin dhe ishte redaktor i dy revistave të rëndësishme matematike. Ajo gjithashtu e përkthyer Lebesgue 's libër i famshëm në integrimin në rusisht.

Ajo vdiq nga në rënie në para të një treni në Metro Moskë. Ai ka qenë deklaruar se kjo ishte vetëvrasje për shkak të depresionit të shkaktuar nga Luzin 's vdekjes njëmbëdhjetë vjet më parë. Një nga nxënëset e saj pas vdekjes së saj ka shkruajtur:

Vdekje parakohshëm i NK Barit është një humbje e madhe për matematikën sovjetike dhe një fatkeqësi e madhe për të gjithë që e njihnin e saj. Imazhi i Barit si një person i gjallë, i hapur me një rezervat i pashtershëm për gaz do të mbetet përgjithmonë në vatrat e të gjithë atyre që e dinin të saj.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland