Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alan Baker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Aug 1939

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alan Baker u arsimua në Stratford Grammar School. Nga atje ai hyri në University College në Londër, ku ai ka studiuar për B.Sc. e tij, duke shkuar në Trinity College të Kembrixhit, ku ai u dha një MA Vazhdimi i hulumtimit të tij në Kembrixh, Baker mori doktoratën e tij dhe u zgjodh anëtar i Trinity College në vitin 1964.

Nga 1964-1968 Baker ishte një hulumtues në Kembrixh, duke u bërë më pas Drejtor i Studimeve në Matematikë, një post që ai mbajti nga 1968 deri 1974 kur ai u emërua profesor i pastër Matematikë. Gjatë kësaj kohe ai kaloi kohë në Shtetet e Bashkuara, duke u bërë një anëtar i Institutit për Advanced Study at Princeton në 1970 dhe profesor në vizitë në Stanford në vitin 1974.

Baker u dha një Medalje Fushat në vitin 1970 në Kongresin Ndërkombëtar në Nice. Kjo ishte dhënë për punën e tij në ekuacionet Diophantine. Kjo është përshkruar nga Turan në, i cili i parë i jep përcaktimin historike

[Ekuacionet Diophantine], që kishin një histori prej më shumë se një mijë vjet, ishte, deri në vitet e para të këtij shekulli, pak më shumë se një përmbledhje të problemeve të izoluar nënshtrohet zgjuar metoda ad hoc. Ishte një Thue i cili bëri përparim në rezultatet e përgjithshme nga të provuarit në 1909 që të gjitha ekuacionet e Diophantine formë

f (x,) y = m

ku m është një numër të plotë dhe f është një formë homogjene i pakalueshëm binar i shkallës së paku tre, me koeficientët numër i plotë, ka në finitely më shumë zgjidhje në integers.

Turan vazhdon të thotë se Karl Siegel dhe Klaus Roth përgjithësuar klasave të ekuacioneve Diophantine për të cilat këto konkluzione do të mbajë edhe kufizohet numri i zgjidhjeve. Baker por shkoi edhe më tej dhe rezultate të cilat, të paktën në parim, mund të çojë në një zgjidhje të plotë të këtij lloj problemi. Ai provoi se për ekuacionet e tipit f (x,) y = m të përshkruara më sipër nuk ishte një B detyruar që varet vetëm nga m dhe koeficientët numër i plotë i f me

max (| x 0 |, | y 0 |) B

për ndonjë zgjidhje (x 0, y 0) nga f (x,) y = m. Sigurisht kjo do të thotë se vetëm një numër i caktuar i mundësive duhet të konsiderohen si të tillë, të paktën në parim, mund të përcaktojnë listën e plotë të zgjidhjeve duke kontrolluar çdo numër i caktuar i zgjidhjeve të mundshme.

Baker gjithashtu dha kontribut të konsiderueshëm për të Hilbertit 's problemin e shtatë e cila kërkoi nëse ose jo q ishte i jashtëzakonshëm kur një dhe q janë algjebrike. Hilbertit vetë ai u shpreh se pritet që ky problem të vështirë se zgjidhja e supozimi Riemann. Megjithatë ajo ishte zgjidhur në mënyrë të pavarur nga Gelfond dhe Shnajder në vitin 1934 por Baker ():

... sukses në marrjen e një generalisation madh të Gelfond-Schneider Teorema ... Nga kjo punë ai gjeneruar një kategori të mëdha të numrave të jashtëzakonshëm nuk identifikohen më parë dhe i tregoi se si teoria themelor mund të përdoren për të zgjidhur një gamë të gjerë të problemeve Diophantine.

Turan përfundon me këto vërejtje:

Unë komentoj se [Baker i] punë ilustron dy gjëra shumë të bindshëm. Së pari, se pranë tendencë të denjë për të filluar një teori në mënyrë që të zgjidhin një problem ajo paguan edhe për të sulmuar e problemeve specifike të vështirë drejtpërdrejt. ... Së dyti, ai tregon se një zgjidhje e drejtpërdrejtë e një problemi të thellë zhvillon veten mjaft natyrshëm në një teori të shëndoshë dhe bie në kontakt të hershëm dhe të frytshëm me probleme të rëndësishme të matematikës.

Përveç nderit të Medaljen Fushat, Baker ka marrë nderon shumë të tjera duke përfshirë Çmimin Adams nga Universiteti i Kembrixhit në vitin 1972 dhe zgjedhjet për t'u bërë një anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1973. Në 1980 ai u zgjodh një tjetër, nderi i Akademisë Kombëtare të Shkencave indian.

Ndër librat e tij të famshme janë teori Transcendetral numrin (1975), teoria e përsosuri: përparimet dhe aplikime (1977) dhe Një hyrje koncize në teorinë e numrave (1984). Ai gjithashtu redaktuar përparime të rëndësishme të reja në teori përsosuri (1988).

Jashtë e matematikës, Baker listat e interesat e tij si e udhëtimit, fotografisë dhe teatrit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland