Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Reinhold Baer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 July 1902

Berlin, Germany

22 Oct 1979

Zurich, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Reinhold Baer studiuar inxhinieri mekanik për një vit në Technische Hochschule në Hannover, por kuptoi se kjo nuk ishte subjekt për të. Ai pastaj u ndryshua për të matematikës dhe filozofisë në Freiburg në 1921 ku Krull dhe Loewy ishin në stafin. Ai shkoi në Göttingen në 1922 dhe ishte i ndikuar nga Emmy Noether dhe Hellmut Kneser (djali i Adolf Kneser), i cili e mbikqyrur Baer tezën e doktoraturës mbi klasifikimin e kthesa të sipërfaqeve.

Baer fitoi një bursë për studentët e talentuar posaçërisht në vitin 1924 dhe kjo ia ka mundësuar të studiojnë në Kiel për një vit me Hasse, Steinitz dhe Toeplitz. Gjatë këtij viti në Kiel, Baer ka shkruajtur deri disertacionin e tij e doktoraturës e paraqitur atë në Göttingen në 1925. Ajo u botua në Crelle 's Journal në vitin 1927.

Një post në Freiburg iu ofrua atij nga Loewy. Baer mbajtur këtë post nga 1926 deri 1928 dhe, gjatë kësaj kohe, ai u kthye drejt algjebër. Loewy qartë ishte një nga influencat kryesore në këtë ndryshim të drejtimit.

Hasse ofroi atij një post të Halle në vitin 1928 dhe Baer pranuar. Ndërsa në Halle ai ndërmori një projekt të përbashkët me Hasse, botuese Steinitz 's Algebraische Theorie der Körper, e cila kishte qenë botuar të parë në Crelle' s Journal në 1910, si një libër me një koment mbi tekstin dhe një shtojcë në teorinë e Galois shkruar nga Baer.

Ndërsa Baer ishte në pushime në Austri, me gruan e tij, Hitleri erdhi në pushtet dhe Baer ishte informuar se shërbimet e tij në Halle kishte më të kërkuara. Ai pranoi një ftesë nga Mordell për të shkuar në Mançester, dhe pas do në Oksford për të përmbushur Weyl, ai pranoi ftesën e tij për të Princeton.

Baer kishte filluar studimin grupe pafund abelian ndërsa në Mançester dhe ai vazhdoi studimet e tij të kësaj teme në Princeton, ku ai qëndroi nga 1935 deri 1937. Ai shkoi në North Carolina por kur ai u ofroi një karrige në Universitetin e Illinois në Urbana në 1938 ai pranoi postin. Ai ka mbetur atje për deri 1956 kur ai u kthye në Frankfurt në Gjermani ku Moufang mbajtur një pozicion të lartë.

Puna e tij matematikore, disa prej të cilave është përmendur më lart, ishte e gjerë duke filluar; topologji, grupet abelian dhe gjeometri. Puna e tij më e rëndësishme, megjithatë, ishte në teori grup; mbi problemin e zgjatjes edhe për grupet, kushtet finiteness, grupet shpjegueshëm dhe nilpotent.

Në 1940 ai paraqiti konceptin e një modul injective, pastaj filloi të studiuar veprimet e grupit në gjeometri. Ai aplikuar teori grupit të studimit të avionëve projektive dhe punën e tij në këtë fushë çuar në temën e Kombinatorika siç e njohim ne sot.

Nga 1950 e tutje puna e tij u kthye më shumë në drejtim të kushteve finiteness në grupe dhe përgjithësimet e grupeve të shpjegueshëm dhe nilpotent. Konceptet Shumë në këtë fushë ishin paraqitur nga ai, në veçanti Baer radikal të një grupi dhe grupeve Baer (grupet në të cilën çdo nëngrup ciklik është poshtë normales).

I (EFR) dëgjoi atë leksion në Universitetin e Warwick në vitin 1977. Ky ishte një rast i trishtuar nga kjo kohë Baer e dinte se ai ishte i sëmurë rëndë (me stomak kancer). Ai e përshkroi punën që ai ka menduar se ai donte të komunikuar, por mendonin se ai nuk do të jetojë gjatë sa të jetë në gjendje të u jap atë me standardet e tij të lartë.

Një operacion në vitin 1978 ishte i suksesshëm dhe Baer gëzonte një kohë më të gjatë krijimit matematikë e donte dhe komunikimi të tjerëve duke treguar emocionet e tij dhe gëzim në lëndë të tij. Ai gëzoi një takim përfundimtar Oberwolfach maj 1979, ku ai ishte

një figurë trim dhe i aftë, i veshur me një bluzë të hapur-qafën e bardhë, pantallona gri prej fanellate dhe këpucë tenisi. Një buzëqeshje të lumtur mbi fytyrën e tij ... .

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland